Ga naar inhoud


[Strong] rood bolletje


eloy23

Aanbevolen berichten


Rood vierkantje; waardeloos uitgericht of het regent heal heel hard.

Rood stipje; klein beetje waardeloos uitgericht of het regent een klein beetje heel hard.

 

Of alles zit los of de kinderen van de buren zijn in je mast geklommen OF ER IS IETS MET JE KABELS F-CONNECTOREN WAT DUS OOK GOED KAN!!!!!!!!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het zelf ook eens gehad: altijd goed beeld, niets veranderd aaan schotel of instellingen en zo ineens werd het signaal slecht. Het beeld viel weg en kwam zo nu en dan terug. Bleek achteraf de LBN te zijn, er was een klein gaatje voorin gebrand. Na vervanging was het probleem verholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk ook aan de warmte..Astra op 19.2 Oost. Schotel vangt zonlicht op, door de parabool geconcentreerd op de kop van de LNB..Kan daar op den duur van stuk gaan (eigen ervaring). Je bent dan dus ook plotsklaps het beeld kwijt..Voordat je in de mast moet gaan klimmen natuurlijk eerst even de 'obvious defects' nalopen... Andere werkende ontvanger van ????? Alle zenders even nalopen..NED1,2,3 etc. zijn net van PID gewijzigd.. Oude zenderlijst, dus dan geen beeld..In dat geval nieuwe zenderlijst inlezen of scannen....Kun je dan nog niets ontvangen (echt niets), dan pas kabel en/of LNB en schotel controleren...Gelukkig is het hoog zomer...Succes..

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Ik heb vast de Astra satelliet zelf voor je getest <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Hier prima beeld op een Humax 20CI-E, Nokia 9800s (niet slaon pah) en een VHSat Magic 2003...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb alles nogmaals nagekeken en de schotel opnieuw gericht enalles stond en staat goed.

bij mijn strong 8000 geeft de signaal sterktebalk groen tussen de3.5 en 4 aan

toen een andere strong 8100 erop gezet en die balk geeft 5 aan.

trouwens vandaag geen problemen meer gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@eloy23:

 

Beetje jammer dat je bovenstaand item van M_Z( Strong 8000 uitleg voor beginners!) hebt "vervuild" met een Pm-Message en niet gewoon hier je vragen hebt afgewacht <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Als je een beetje dit item:

Citaat:
In dit topic wil ik geen vragen, maar alleen uitleg geven. Dat mag iedereen doen die denkt hier iets aan toe te kunnen voegen om het makkelijker te maken of om problemen op te lossen. Dit moet dus een soort naslag rubriek worden voor beginners en gevorderden.

Het aanpassen van de Strong ontvangers is zoals gezegd relatief simpel, maar het kan soms ook misgaan, soms zelfs zonder aantoonbare reden, maar natuurlijk ook bijvoorbeeld bij een computercrash of een stroomstoring.

had doorgelezen dat had je gezien dat hier om een handleiding gaat en niet om een vraag item. Dus geen zinvolle bijdrage van jou kant.

Overigens Pm-messages hoeven naar mijn mening helemaal niet aangekondigd te worden, omdat deze automatisch aan de geadresseerde worden getoond.

 

Ik snap dat je graag snel een antwoord wilt hebben. Op dit board wordt over het algemeen snel antwoord gegegeven, dus een beetje geduld kan geen kwaad.

 

Ik moest dit ff kwijt (not personal meant). Misschien ga ik mijn boekje wel te buiten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" /> Maar ik zie het wel meer mensen doen, die niet ff de moeite nemen om GOED te lezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />!

 

fijn overigens dat het nu wel weer werkt.

 

gr TheMenk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...