Ga naar inhoud


E-mail aan de importeur van de Xtreme ontvanger


Gast ThaPaSSioN

Aanbevolen berichten

Geachte heer/mevrouw,

 

 

Ik ben sinds begin februari eigenaar van een Xtreme STR satteliet ontvanger,

In het begin had ik wat probleempjes maar de firmware updates volgden snel elkaar op en er was verbetering,

nu heb ik sinds de versie 1.13 geen firmware update meer gezien, maar de problemen blijven.

Ik wil graag weten hoe u als importeur denkt, dat u hier iets aan kan doen.

Ik krijg nl geen au meer op mijn canal digitaal kaartje, ligt dit aan de aanwezige tetra 1.0 ?

Misschien is het iets om op u website een download en forum sectie te zetten.

Dan weet u wat er een beetje speelt onder de gebruikers en anders moet u eens kijken en lezen op www.sat4all.com en dan bij de UCAS afdeling .

Ik hoop snel iets te horen hoe u denkt de problemen die bij vele xtreme gebruikers aanwezig zijn op te lossen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Pascal (een ontevreden Xtreme gebruikers)

 

 

ps:

Ik wil u laten weten dat indien er op korte termijn geen oplossing gaat komen voor ons als Xtreme gebruikers, dat ik een een oproep laat plaatsen om de kracht als consument te bundelen en een brief ga opstellen en deze naar het consumenten programma Radar ga sturen om te vragen of zij ons verder kunnen helpen.

Daar U als importeur mijn inziens verantwoordelijk bent voor onze ellende.

Het aparaat was duur genoeg , wij mogen toch wel het een en ander verwachten op het gebied van support. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 88
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Geplaatste afbeeldingen

Vraag blijft natuurlijk wordt het apparaat gebruikt voor het geen door de importeur toegezegd wordt, oftewel wordt het app. verkocht als zijnde een machine die dit of dat kan of zegt men dit kan hij maar met die software (die niet van mij afkomt) kan hij meer.??

Ik heb hetzelfde met de Nextwave, men pretendeert een digitale uitgang te hebben en 7 dagen EPG maar dat werkt dus allemaal niet. Voorts loopt hij constant vast op zijn codering bij gebruik v.d. diseq motor.

Op zich ben ik zeer slecht te spreken over aftersales op de diverse UCAS machines.

ps.

Is de extreme importeur toevallig ook de importeur van de Nextwave?, ik denk dat er helemaal geen importeur is maar dat diverse sat. boeren vooral in Duitsland gewoon ontvangers kopen en hier weer verkopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@thapassion

 

Weet je wat nou zo vreemd is ,vorige week kwam ik mijn sat boer tegen(ging iets installeren bij een vriend) en hij vertelde mij dat ik even langs kon komen voor een firmware update. ??? Ik vroeg toen welke en hij zij de 2.55 en dat hij deze had ontvangen van A*g*v*x .Tevens zij hij dat ik er niet een van het net moest plukken omdat daar allerlei fakes tussen zouden zitten.Ik heb wel vaker (hier) iets gelezen over sat boeren die wel de 2.55.00 hebben.toch vreemd dat de firma a*g*v*x niets van zich laat horen in deze kwestie.

 

Gr

Rey

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is de 2.55 versie voor de PVR versie,

voor de STR is nl versie 1.55.13 de hoogste.

 

Wat mij ook irriteerd is dat toen ik in februari de Xtreme kocht er eigenlijk verteld werd dat deze PVR voorbereid was, het stond mijn inziens ook zo op de doos.

Maar een telefoontje naar de importeur leerde dat je dan een die optie "aangevinkt" moest staan. Dit terwijl het in het zelfde rijtje stond als dat de ontvanger USALS is wat wel standaard aanwezig is en niet is "aangevinkt" , ik noem het een grote misleiding.

Ik denk als we ons samen sterk maken als consument dat we wel iets kunnen bereiken, maar alleen kun je zoiets niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De importeur van deze machine (algev**) heeft deze machine zelf geleverd met pentacrypt software. Reclame als "Maak van je dromen geen nachtmerrie / The real dream machine" doen verwachten dat je aankoop van deze machine geen nachtmerrie wordt. Nu dat wel zo blijkt te zijn, moet je de importeur daar gewoon verantwoordelijk voor stellen. Ik weet zeker dat hij uiteindelijk wel met een oplossing over de brug zal komen.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Software Update Xtreme U-CAS ( 25 apr. 2003 ) V 01.55.13

 

Software Update Xtreme PVR 40GB ( 9 mei. 2003 ) V 2.55.00

 

Software Update Xtreme PVR 80GB ( 9 mei. 2003 ) V 2.55.00

 

Dat zijn de beschikbare software versies die de importeur heeft.....

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik was een van de eersten met een xtreme, toen stonden zelfs de spellen er nog niet op.

ik weet zelfs dat ik bijna 2 van de eertse xtremes in nederland had en ik moet zeggen, ik knoei der nooit mee en het ding heeft ooit 1 keer een probleem gehad.

dit is snel en vakkundig door de importeur opgelost.

nadien nooit weer problemen gehad.

ik vind het absoluut geen nachtmerrie, ik heb 2 kennisen die ook de xtreme vanaf het begin hebben en er hetzelfde over denken als mij.

of zou het gewoon zo zijn dat de eerste serie misschien beter was.

 

Oh ja, neem van mij maar aan dat de importeur dit allemaal hier wel leest en daar ook zeker iets mee doet als dit voor hem mogelijk is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een Xtreme waar verder nooit mee gerommeld is en toch vertoont deze(zo uit de winkel) een aantal eigenaardige dingen.Misschien niet iets om direct over te vallen maar toch wel dingen die irritant zijn.

 

bv :

 

het menu (dus de hele structuur)is soms gewoon weg.Kan ik op allerlei knoppen drukken maar alles is eruit dus geen kanalen geen instellingen etc.Dit is wel weer terug als ik de deco aan en uit zet ,maar toch.

 

de deco doet af en toe niets meer tijdens zappen kan ik op kanalen scannen wat ik wil. Hij vindt gewoon geen enkel kanaal meer.Het lijkt wel of de power op de LNB dan gewoon wegvalt(of zoiets).Bij dit probleem is vaak het enige wat helpt uitzetten en een backup van kanalenlijst erin zetten(vraag me niet waarom ,maar dit helpt).Het aan en uitzetten bij dit probleem werkt niet.

 

De deco gaat soms ineens (spontaan) uit .Dit is iets waar ik me nog het meest over verbaas.

 

En zo zijn er nog tal van kleine dingetjes.

 

Ik vermoedt zelf dat deze problemen iets te maken hebben met warmte als je ook voelt hoe heet de deco wordt zal dat je ook niets verbazen.Ik zou natuurlijk een fannetje of iets dergelijks kunnen inbouwen ,maar het is een gloednieuw ding.Een probleem met warmte afdracht mag toch eigenlijk niet voorkomen.

 

Zo zijn er buiten mijn 3 "kleine" probleempjes nog tal van andere dingen (noem het bugs of fouten)die in het apparaat zitten en uiteindelijk lijkt niemand zich hier om te bekommeren.

 

Het is allemaal niet onoverkoombaar ,zeker gezien het feit dat ik wel van hobbyen hou, maar ik denk niet dat iedereen er zo over denkt.

 

Gr

Rey

Link naar reactie
Delen op andere sites

Arnion precies hetzelfde verhaal. Er is al sinds feb geen firmware upgrade meer geweest en de problemen kwa soft/firmware bugs, niet gerelateerd tot pentacrypt, rijzen de pan uit. Van Arnion hoef je iig niks meer te verwachten, die zijn te druk bezig met rechtzaken. Dumpen die Arnion is het devies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik dit zo allemaal lees, denk ik dat jullie wat 'kort door de bocht' reageren.

Let wel, dit is geen praatje om de diverse leveranciers te 'beschermen' ofzo maar gewoon een uiteenzeting van bepaalde zaken.

 

Toen de eerste Irdeto machines kwamen en middels een patch ook andere coderingen aankonden waren er ook in het begin problemen. Die zijn grotendeels opgelost.

Toen de eerste SECA machines er kwamen hetzelfde verhaal en de geschiedenis herhaalt zich bij het uitkomen van de UCAS machines.

 

Allemaal heel expirimenteel in het begin en net als je als software engineer denkt dat alle problemen uit de software zijn, verzint de "andere kant" wel weer een paar leuke akkefietjes.

Vergeet niet dat het voor een leverancier of importeur/distributeur een RAMP is als e.e.a. niet blijkt te werken. Waar wij allemaal als klant tegen de leverancier kunnen "schoppen" of klagen, is er voor een leverancier niets anders te doen dan de klachten proberen op te lossen, vaak tegen zijn 'kunnen' in.... hij is ook weer afhankelijk van de medewerking van diegene die de apparaten naar NL haalt.

 

Geloof me, ik kom vaak bij een importeur en ook die jongens zijn weer afhankelijk wat de fabriek allemaal wel (of niet!) uitspookt.

Gelukkig is het bij die importeur redelijk en komt de crew van software engineers helemaal uit Korea naar europa om nieuwe software te schrijven.

Dat bij andere merken dat vaak niet of nauwelijks waarneembaar is kan diverse oorzaken hebben.

 

Gelukkig zijn er vaak vergelijkbare apparaten die onderling de software kunnen delen. In het geval van Arnion/FortecStar en Manhattan kunnen de eerste twee meestal goed overweg met de software (lees firmware) van de laatste.

Hiermee zijn dus al een heel groot aantal problemen opgelost.

 

Ook bij de andere merken zoals Xtreme, @SAT, Nexwave etc. zijn er identieke machines aanwezig die zonder probs de software van die ander kunnen gebruiken.

 

Dat er leveranciers zijn die erg laks zijn met hun ondersteuning heeft vaak te maken met het NIET afhankelijk zijn van een bepaald merk.

Is je leverancier bijvoorbeeld ZELF ook importeur van een merk dan zul je zien dat ie er alles aan zal doen om de klanten (ook ZIJN klanten ; dealers) tevreden te houden.

Heeft ie dus geen importeurschap o.i.d. achter zich dan zal ie gauw switchen naar weer een ander stickertje (want dat is gewoon het geval met deze 'plakmerken) en de support staken voor het merk met de meeste problemen.

 

Je bent daar als consument niet mee gedient. Nu weet ik (ben zelf ook dealer van satelliet benodigdheden) dat de importeur van Xtreme dus ook zijn best zal doen om de problemen te verhelpen. Waarom er dan geen nieuwe software op de site staat zoals hierboven te lezen is, weet ik dus ook niet, maar er zal ongetwijfeld ergens nieuwe software te downloaden zijn.

Ik heb net zelf gechecked en bij bijvoorbeeld HUT*E*R*TS staat de laatste soft voor de Xtreme.

Een beetje zoeken hier en daar kan leuke resultaten opleveren.

 

Ik spreek niet voor alle merken, ben zelf een heel merkvaste dealer en zal er dus alles aan doen om mensen in nood te helpen (jaja, ook ik ga wel eens op zondag of 's avonds bij een klant langs om problemen op te lossen zonder dat ik daar beter van word......)

 

Samengevat ; Ok, als een leverancier helemaal nix doet, dan mag ie afgeknalt worden, maar scheer ze niet allemaal over 1 kam.....

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom wordt die dan standaard geleverd met penta 1.09 en dat het beeld met deze penta blijft stilstaan.

Waarom doet de importeur hier dan niets aan?

Je kan wel een alternatief erop zetten, maar daar wordt die niet standaard mee geleverd?Laat de importeur dit eerst maar eens oplossen.

Want zo'n "natte" droom blijkt deze ontvanger dus niet.

En waar is de laatste settingslijst met de taquilla's op Hispa????

Ook niet te vinden op de site van de importeur!

En als je ze om advies belt, schepen ze je ook af met een vreemd verhaal.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@talung

 

Het kiezen tussen de diverse crypts is net als het kiezen tussen twee kwaden, de importeur levert denk ik uit wat naar zijn mening het best "compatible" is .Ik denk persoonlijk dat de penta 1.09 nog niet eens zo slecht is.

De settinglijsten zijn uiteindelijk natuurlijk je eigen verantwoording.Ik ben wel met je eens dat ze voor ons gebruikers wel iets meer mogen doen, maar laat ze eerst maar eens zorgen dat het apparaat normaal werkt. De crypts kunnen zij uiteindelijk niets aan doen.De hardware(welliswaar indirect) wel.

 

Gr

Rey

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...