Ga naar inhoud


Hoe bepaal je het vermogen van een voeding?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een voeding uit een oude Shuttle externe cd-rom speler gesloopt en die zou ik graag gebruiken als extra voeding voor in mijn Dreambox. Nou weet ik echter niet zeker of dat ding voldoende vermogen kan leveren. Dus nou is mijn vraag: Hoe kan ik (technisch) bepalen hoeveel vermogen die voeding kan leveren?

Link naar reactie
Delen op andere sites


p=v*i toch

de voltage is de ik wel bekend, dan hebben we alleen i nog over. kijk ergens of je een vermogen transitor ziet zoek op wat hij max. kan hebben de afstelling is altijd lager dan max. vermogen tor. verder zitten er na de trafo bijna altijd diodes met bekende max doorlaat amp. en vermogen

 

als laatste kan je een goede lamp gebruiken met de hoeveelheid watt die je wilt hebben gaat alles goed en wordt er niets al te warm dan weet je dat hij het vermogen kan leveren

Link naar reactie
Delen op andere sites

p = u * i snap ik. Daar was ik zelf ook al achter ;-). Het gaat er ook niet om hoeveel stroom die voeding trekt als ik de voeding 'maximaal' belast. Het gaat er om wat die voeding nominaal betrouwbaar kan leveren. 20 W klinkt geloofwaardig, ik had zelf ook al zoiets uitgerekend voor een CD-ROM speler. Alleen dat is helaas niet genoeg. De harddisk die ik erop wil aansluiten verbruikt op +5V iets van 750mA en op 12V iets van 1800mA. Dat is dus al te veel, want dan zit ik al op zo'n 25W. Hmm, toch een andere voeding zoeken dus. Kan ook het haperen van het afspelen van de opnamen verklaren. Bedankt voor de info!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die harddisk waardes zijn waarschijnlijk max. waarden (die 12V / 1800 mA klinkt mij als opstart waarde in de oren). Er kan nix kapot gaan, dus sluit hem eens aan, en probeer het eens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Dan weet je het meteen ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Als alles goed lijkt te werken moet je voor de grap op de schijf maar eens een snelheidstest doen. Dan gaat ook de stroom omhoog.. Overleeft ie dat, dan is de voeding geschikt! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Big fellow

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Voeding van zo'n externe parralelle shuttle cdrom case zou zwaar genoeg moeten zijn voor een harde schijf want de case is daar ook geschikt voor.

 

ik heb er zelf een (niet meer in gebruik) die ik voor een harde schijf gebruikte en geen problemen er zijn zelfs nog drivers voor te vinden.

 

groeten,

 

Ricow

 

Dreambox 7000 + 60GB HD /1mtr alu schotel op sg2100 motor/cas interface/season2 int./nokia dbox2 2xi op 1mtr schotel met smd12 motor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kast heb ik zonder CD-ROM speler gekregen. De voeding is al ingebouwd, maar ik vermoed dat ie te weinig vermogen kan leveren, aangezien ik last heb van haperingen bij het afspelen van eerder gemaakt opnamen. Als ik de bestanden overhaal naar de PC en dan afspeel hapert ie op dezelfde punten. Het gaat dus al bij de opname verkeerd. Om haperingen te voorkomen wordt aangeraden een externe voeding in te bouwen, maar bij mij worden de problemen helaas niet minder.. :-(

 

Mijn theorie is de volgende: haperingen treden op bij beelden met veel beweging (= hoge bitrate) en niet bij bijv breedbeeldopnamen waarbij niet het hele beeld gevuld is (wel soms als er weer heel veel beweging is). Een hoge bitrate leidt tot meer schijfactiviteit. Veel schijfactiviteit kost vermogen. Ik kan dan ook niks anders verzinnen dan dat het aan de voeding zou moeten liggen.

 

Heeft iemand misschien nog andere ideeen?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ben ik geen linux kenner maar is er niet een hd checker die onder linux kan draaien en een log file aanmaakt zodat je die in de dreambox kan laten draaien.

 

de haperingen kunnen natuurlijk ook door andere oorzaken ontstaan, kan mij herrinderen in het draembox forum dat er diverse topics daarover geweest zijn.

 

die paar mb/s voor recording zou niet al te veeleisend moeten zijn voor een hedendaagse hd.

zelfs in pio mode 4 is een hd snel genoeg (16 mb/s) en dit is een standaard die in 1995 al gebruikt werd.

 

wat wel kan is dat de schijf vanwege hoge temperaturen de koppen vaker calibreerd en dat dit de hapering veroorzaakt probeer de hd eens te koelen.

hievoor had je vroeger speciale av hardeschijven welke onder het recorden niet calibreerden.

 

Groeten,

 

Ricow

Dreambox 7000 + 60GB HD /1mtr alu schotel op sg2100 motor/cas interface/season2 int./nokia dbox2 2xi op 1mtr schotel met smd12 motor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ricow,

 

Dat is een goede tip! Een coolertje stond wel op mijn todo-lijst, maar ik denk dat ik die maar eens snel ga inbouwen en kijken wat voor resultaat het geeft. Het klinkt logisch. Ik laat natuurlijk nog wel ff weten of het gewerkt heeft.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik had beloofd nog een berichtje met de uitslag te dichten:

 

De cooler heeft iig voor een koelere dreambox gezorgd, wat natuurlijk beter is voor het apparaat (hij werd soms wel erg warm). Het probleem zat hem echter volgens mij niet (alleen) in de warmte, want na het inbouwen van de cooler haperde het beeld nog steeds. Toen heb ik besloten om de disk maar in zijn geheel te formatteren. Eerst ext3, bleef problemen geven. Nu Reiserfs. Volgens mij is het probleem daarmee opgelost, want ik heb tot nog toe geen haperingen meer gezien..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...