Ga naar inhoud


4 xtreme vragen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb nu sinds 1 week voor het eerst een schotel antenne + receiver. Het installeren viel me erg mee. Ik maak gebruik van de volgende onderdelen:

Visiosat bi satellite schotel + 3 lnbhouder

2xinvacom lnb's met 2 uitgangen

2x4 poorts diseq switches

werkt allemaal prima. Ik kan de astra1 en Hotbird ontvangen.

 

Ik heb hier wat berichten gelezen over het updaten van de xtreme digital. Als ik de versies bekijk, dan blijkt dat ik iets heel anders heb dan de gemiddelde xtreme bezitter.

mijn receiver geeft de volgende versies weer:

 

HUCI 6500 plus

May 09 2003

s/w v02.55.00

h/w v13.42.6D

Loader v01.00.07

PVR 1.5.4

 

Bij de meeste mensen zie ik s/w 1.55 staan. waarom gebruikt iedereen die oude versie, kan je daar meer mee? (dat was vraag 1)

 

Is er een betere channel editor te vinden dan degene die je van hun site kan downloaden: xtreme kan je bijvoorbeeld de lijst uitvoeren naar excel of iets dergelijks? (vraag 2)

 

Wat voor een meerwaarde heeft bijvoorbeeld een CAM als Matrix reloaded of magic 1.04 of een Jokercam. Kan ik hier weer meer kanalen mee bekijken (als ik me er op aboneer) zoals Taquila of MMOV? (vraag 3)

 

De laatste vraag is het verstandig om een magic programmer te kopen om de ucas module die in de xtreme zit te programmeren, of kan ik beter een losse cam nemen en dan een funcard(of iets anders) programmer kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


@duckface

 

- de 2.55 is goed niets aan doen gewoon laten staan,de anderen hebben 1.55 omdat de 2.55 niet overal beschikbaar was/is

 

-Channel editors -> setedit arnion

-> channel editor 2

 

Seteditarnion is het meest uitgebreidt, qua gebruik is het afhankelijk van de gebruiker wat hij makkelijker vindt.

 

-Niet echt veel meerwaarde andere CAM de MM kan eigenlijk alles wel aan (meest gangbare).

 

-Programmer alleen nemen als je er mee wilt gaan hobbyen of als je problemen hebt met de penta of tetra die erin zit.

 

Succes

Rey

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met programmer bedoeld Rey dan natuurlijk de magic programmer om het kaartsleufje (mooi woord hé) van penta of tetra of whatever software te voorzien. Waarschijnlijk is je kaartsleufje al van een van deze twee voorzien. Dat kun je controleren met vie menu instelling CAS informatie. Staat er echter UCAS software op dan heb je wel de magic programmer nodig om penta of tetracript erop te zetten als je met funcards wilt werken.

Dit werkt prima met de orginele C+ kaart, maar wil je een funcard (meer programma's en hoogst illegaal) gaan gebruiken dan moet daarvoor wel een programmer aanschaffen.

Dus wil je funcards gebruiken koop dan gewoon een cardprogrammer. En bestel er voor de zekerheid een magic programmer bij want wie zegt je dat dit over enkele jaren nog te koop is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@duckface.nl

 

Veel vragen zijn al beantwoord, maar toch nog een kleine aanvulling:

 

Citaat:
de 2.55 is goed niets aan doen gewoon laten staan,de anderen hebben 1.55 omdat de 2.55 niet overal beschikbaar was/is

 

 

Ik weet niet of je de PVR-versie van de Xtreme hebt, maar voor de STR-versie van de Xtreme (zonder HD of HD-mogelijkheid, hoewel de bak wel weer om te bouwen is tot een HD-versie) is 1.55.13 de meest recente. Werkt bij mij uitstekend.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor al jullie antwoorden,

 

In de interne CAM zit al penta 1.09 software, dat werkt naar mijn idee prima, maar ik lees allerlei berichten dat dit na een paar maanden wel wat minder kan worden (lijkt me wel een beetje raar, maar dat wordt wel door andere forumleden geschreven). Ik had beide channel editors al even geprobeerd, maar wat ik een nadeel vindt is dat je de control toets niet kan gebruiken, zodat je dus niet in 1 keer alle zenders die je intressant vindt selecteerd, "cut" en dan boven aan weer "paste". maarja dat is maar 1 malig (voorlopig) dus niet zo heel erg.

 

@dikkiedick, Ik heb de PVR versie en heb er zelf een hardeschijf ingebouwd(doet het prima). maar volgens mij haal ik 2 soorten softwareversies door elkaar, namelijk:

s/w v02.55.00 en PVR 1.5.4 (zie mijn startbericht)

Is het nu de PVR 1.5.4 die ik update als ik deze zipfile programmeer? Toen ik gisteren wat aan het proberen was lukte het me niet om deze firmware er in te krijgen. Ik las wel iets over codes 1307 en 12345 maar ik kreeg elke keer de mededeling dat het niet om het goede model ging. Een echte "stap voor stap" <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" /> handleiding voor het programmeren van de nieuwe firmware heb ik niet gevonden(staat trouwens ook niet in de nederlandse arnion handleiding <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />)!?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is trouwens het bericht ik de machine probeer te flashen:

 

File open O.K.!

> New bin.

-. Target loader version : 1.0.7

BL_FLASH_INFO

FLASH_INFO

Target 2M Flash.

BL_FLASH_END

Connect Success

Target Model Mismatch : HUCI 6500 PLU

Upgrade Fail

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@duckface

 

Ik zou de firmware niet flashen ,je hebt de nieuwste beschikbare versie.De 1.55.13 wil op de een of andere manier niet in de 40GB pvr.Is ook verder niet nodig.

2.55.00 is de laatste

 

Gr

Rey

Link naar reactie
Delen op andere sites

Typisch Nederlands, kopen nieuwe apparaat, nix mis mee, maar toch moet er nieuwe software in. ook al is het verouderde software, waar een paar bugjes in zitten.En als het mis gaat, terug naar de dealer met de melding: hij werkt niet meer. Is garantie.

2.55.00 IS de firmware, pvr geeft aan dat het om een pvr machine gaat. Je gaat toch niet patchen, om het patchen ??

En dan ook nog met Supervisor mode gaan werken; dan krijg je het apparaatje echt wel defect.

Sorry dat ik zo reageer, maar hier snap ik werkelijk niets van...

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ben,

 

Ik flash niet om het flashen, maar ik heb het idee dat als er iig 13 updates zijn geweest van de software, dat de kans dan groter is dat ie dan sneller zapt, en niet meer af en toe "hangt" tijdens het overmatig zappen. In mijn startpost geef ik aan welke nummers er in mijn ucasreceiver staan en daar staan 2 getallen die nog al verwarrend zouden kunnen zijn. als eerste staat er s/w met 2.55 en als laatste staat er 1.54 pvr. als nu blijkt dat de laatste de firmware revisie is, dan is van 1.54 naar 1.55.13 een hele stap, maar als het om het eerste getal gaat, nl 2.55 dan zou het zoals je zegt erg dom zijn om te flashen. Helaas heb ik hierover nog geen echt uitsluitsel gehoord.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@duckface

 

Je schrijf dat je nog geen uitsluitsel hebt over of je nu wel of niet moet flashen.Zie de citaten hieronder.Misschien wil je het niet horen en moet je maar gewoon doen wat jij zelf denkt dat goed is.

 

Gr

Rey

 

Citaat:
- de 2.55 is goed niets aan doen gewoon laten staan,de anderen hebben 1.55 omdat de 2.55 niet overal beschikbaar was/is

 

Citaat:
Ik weet niet of je de PVR-versie van de Xtreme hebt, maar voor de STR-versie van de Xtreme (zonder HD of HD-mogelijkheid, hoewel de bak wel weer om te bouwen is tot een HD-versie) is 1.55.13 de meest recente. Werkt bij mij uitstekend.

 

Citaat:
Ik zou de firmware die er nu in zit de 2.55 gewoon laten zitten.

 

Citaat:
Ik zou de firmware niet flashen ,je hebt de nieuwste beschikbare versie.De 1.55.13 wil op de een of andere manier niet in de 40GB pvr.Is ook verder niet nodig.

2.55.00 is de laatste

 

MAAR VOOR ALLE DUIDELIJKHEID 2.55.00 IS DE LAATSTE FIRMWARE REVISIE VOOR "XTREME PVR"

Link naar reactie
Delen op andere sites

@duckface

 

Misschien liep ik een beetje hard van stapel met m'n vorige post dus na enige minuten van bezinning zal ik je vertellen wat je wel en niet moet doen.

 

Als je in de magicloader (soft om de firw. up te daten)de supervisor mode gebruikt.(je krijgt hem hierin door 12345 zoals jij het noemt) is het mogelijk om firmware erin te zetten die niet geschikt is voor jouw decoder.Met andere woorden je kan dan ook firmware laden die het helemaal niet doet op jouw deco ,met alle gevolgen van dien.

 

Als jij een originele PVR Xtreme hebt dan is de firmware 2.55.00 het meest up to date de andere revisies die jij noemt zoal PVR 1.54 zijn verder niet van belang.

 

Het flashen van firmware betekent dat je alle risico's die eraan zijn verbonden voor eigen risico neemt.Als er iets mis gaat kan de dealer dus zeggen van ,tja had je dat maar niet moeten doen.

 

Een andere CAM is niet nodig (waarschijnlijk) omdat je met het juiste fun kaartje en de juiste software toch eigenlijk "alles" wel kan ontvangen iig de Taq's wel(met of zonder abbo) en MMOV weet ik even niet wat je bedoelt.

 

De magic module programmer gebruik je eigenlijk alleen om een ander crypt(bv. penta/tetra/gamma/etc.) in je magic modelu te zetten.Zolang je geen problemen ondervindt zou ik ook hier van afblijven.De pentacrypt 1.09 die is meegeleverdt(waarschijnlijk) is de beste/uitgebreidste die er op dit moment is.Zoalang die het doet dus ook van afblijven.Het uploaden van een ander crypt is net als bij de firmware aan risico's gebonden.Er zijn zelf versies waar je magic module gewoon van overlijdt, dus ook hier geldt weet wat je doet.

 

Ik hoop dat je nu wat meer weet en als je nog met vragen zit kan je deze natuurlijk altijd stellen.Probeer alleen de antwoorden goed te lezen,dit kan namelijk allerlei irritaties en spanningen voorkomen.

 

Succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Rey

 

BTW: even terugzoeken in de historie van het forum doet wonderen, je kan daar waarschijnlijk alles wat je wil weten wel terugvinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rey,

 

 

thx voor je duidelijke uitleg. Het is nu wel duidelijk wat ik wel en niet moet doen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> Ik moet de boel maar gewoon zo laten (zolang die goed z'n werk doet)

 

Wat ik wel raar vindt is dat de laatste regel die m'n xtreme digital weergeeft bij configuratie 1.54 PVR is en ik dacht dus dat ik deze kon updaten naar 1.55.13, vandaar. Maar dit moet is gewoon negeren. Mijn firmware is 2.55!

 

dank voor alle antwoorden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...