Ga naar inhoud


waar zit veronica ?


Gast

Aanbevolen berichten


Citaat:
Veronica is na fusie met SBS gered

(Van een verslaggever)

 

AMSTERDAM - Veronica blijft op televisie. De zender die dreigde te verdwijnen, gaat een nieuw commercieel avontuur aan met SBS Broadcasting. Op één september komt 'Veronica 8' in de lucht. Als de onderhandelingen succesvol worden afgerond, neemt deze zender de plaats in van V8, naast de twee andere SBS-zenders Net 5 en SBS 6.

 

 

Drie weken geleden stemde de verenigingsraad van Veronica, op de zoektocht naar een voortbestaan op televisie, nog bijna in met een samengaan met de publieke omroep BNN. Daarbij zou de naam Veronica echter van televisie verdwijnen.

 

''Het behoud van de naam heeft de doorslag gegeven,'' laat een woordvoerder van Veronica weten. Het lot van de werknemers is nog onzeker.

 

BNN reageert gelaten op het nieuws. ''Toen de verenigingsraad niet tot een besluit kon komen over samenwerking met BNN, was het ons al duidelijk dat de kansen klein waren,'' aldus een woordvoerder.

 

Voor BNN zat de winst vooral in de enorme stijging van het ledenaantal. De samenwerking met Veronica zou in één klap een veelvoud van de vijftigduizend nieuwe leden opleveren, die de omroep nodig heeft om in het publieke bestel te blijven.

 

Op de radio moet een samenwerking met Sky Radio leiden tot de zender Veronica 103 FM, die met 'gouwe-ouwe'-muziek gaat uitzenden op de FM-frequentie die Sky in de wacht sleepte. Bij Sky Radio zijn ze vooral erg blij met de merknaam Veronica. ''En trots,'' voegt Martin Banga van Sky Radio toe, ''want wij beschouwen Veronica als de bakermat van de commerciële radio.'' De radiomedewerkers van Veronica zijn wat Banga betreft van harte welkom bij de nieuwe zender.

 

Als de fusie met SBS Broadcasting doorgaat, wordt Veronica mede-eigenaar van de zenders van de fusiepartner en van het succesvolle productiebedrijf Cameo Media, dat onder andere verantwoordelijk is voor Hart van Nederland. De activiteiten van SBS Broadcasting worden fors uitgebreid met het Veronica Magazine, dat een oplage heeft van meer dan één miljoen exemplaren.

 

 

 

 

 

Bron:Parool

 

Met vriendelijke groet

Alvon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...