Ga naar inhoud


Topfield 5000 goede keuze?


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik ben van plan om een Topfield 5000 te kopen. Maar ben nog niet zo thuis in het wereldje van satelliet-ontvangers.

 

Nu is mij een aanbieding gedaan van een Topfield met een free-x-tv 6-in-1 en een goldcard. Ik zou dan alles (veel)moeten kunnen zien! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />Klopt dat? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> Het wordt verkocht door een professionele firma.

 

Tevens wil ik graag op meerdere tv's een satelliet signaal ontvangen en kunnen zappen. Maar ik denk dat dat dus niet gaat. Heeft iemand hiervoor een oplossing? of kan iemad daar wat meer over zeggen.

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zoals ik in schotelpark al schreef.

 

Je hebt een topfield en deze heeft een dubbele tuner.

Mijn advies is dan ook 2 schotels.

1 schotel doorsnee 80 met een dubbele kop astra/hotbird en 1 draaibare schotel van 1 meter of groter doorsnee.

Dan kun je alles ontvangen en kijken terwijl je opneemt.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Topfield is een hele goede keus, vaak firmware updates. Dus goeie support vanaf fabriek, en gewoon een super degelijk ding. Zelf heb ik de Topfield pvr4000, en droom van de 5000 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Elke keer als ik de ontvanger aanzet wordt ik weer (opnieuw) blij!.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet voor jezelf maar beslissen of je de topfield aan de computer wilt hangen of niet. Als je hem puur koopt voor het twin tuner en PVR gedeelte, zou ik je zeker een 4000 aanraden. Dat is ook een klasse receiver, maar is wel stukken goedkoper en is helemaal uitontwikkelt. De 5000 heeft toch nog wel een aantal bugs die er waarschijnlijk op den duur wel uit gehaald zullen worden.

De 5000 is echter wel stukken duurder en doet voor dat geld niet zo heel erg veel zinnigs meer als je de USB 2.0 aansluiting buiten beschouwing houdt.

Ben je wel van plan veel met een computer in combinatie met een receiver te gaan doen, is de Dreambox 7000 misschien wel het betere alternatief. Zit in de prijsklasse van een 4000, maar kan wel heel erg veel meer. Helaas moet je dan wel de dubbele tuner missen. Zoals je weet is die alleen interessant als je op één zender wilt opnemen en op een andere tegelijkertijd wilt kijken.

Opnemen en naar dezelfde zender kijken is natuurlijk met een single tuner wel mogelijk. De topfield 5000 gaat zelfs nog een stapje verder, maar ik vind dat zelf een totaal onzinnige functie die je in de praktijk vrijwel nooit zult gebruiken.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het prijsverschil tussen de 4000 en de 5000 is niet zo schrikbarend veel meer.

Met de 5000 heb je ook een stream meer dan de 4000.

Je kunt met de 5000 2 kanalen tegelijkertijd opnemen en 1 kanaal bekijken.

Als ik het goed heb begrepen kan dat niet met de 4000.

 

Laat je trouwens niet gek maken met eventuele "scherpe" aanbiedingen.

 

Wat is de prijs die er voor moet betalen (zonder de naam van de leverancier te noemen)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je ziet bij de slaapkamerhandelaren inderdaad de 5000 al voor 699, maar bij diezelfde handelaren zie je de 4000 ook voor 399 en dat is toch 300 EURO verschil. Dat vind ik nogal wat!

Wie gaat er nou twee films tegelijkertijd opnemen en er dan ook tegelijkertijd nog 1 kijken? Dat bedoelde ik met die zinloze functie.

Wij nemen regelmatig op, maar het komt zelf maar zelden op dat we opnemen en kijken tegelijkertijd, laat staan 2 x opnemen en kijken tegelijkertijd.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ook erg interessant is om een tweedehands topfield4000 te kopen.

Er zijn mensen die graag hun opnames op cd/dvd willen zetten en daarvoor overstappen op de 5000. Ben je dat zelf niet van plan opnames te gaan branden dan kun je voor weinig geld een 4000 aanschaffen. En mocht je nou een keer toch een opname willen branden dan zou je de harddisk van de topfield op je computer kunnen aansluiten en op die manier de data overgooien.

Vergeet niet dat je ook een module nodig hebt voor het decoderen van de betaalkanalen.

Dit is toch ook weer een aardig bedrag die er bovenop komt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Tevens wil ik graag op meerdere tv's een satelliet signaal ontvangen en kunnen zappen

 

Dat kan dus niet.

Je kunt alleen op meerdere tv's hetzelfde signaal bekijken.

 

Ben het totaal eens met Toxicq op een ding na.

Het kan best zijn dat er op 2 kanalen op hetzelfde tijdstip iets uitgezonden wordt wat je allebei wilt opnemen. Zeker omdat je zoveel kanalen ter beschikking hebt is die kans groot. Wat dat betreft is de 5000 toch wel mooi. Maar ik heb voor die extra optie niet zoveel meer geld voor over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je inderdaad tweemaal wilt opnemen plus kijken EN je wenst op verschillende televisietoestellen te kijken, dan is de oplossing -het grote prijsverschil in acht genomen- voor de hand liggend: koop gewoon 2 TF4000'jes, dan heb je bovendien ook nog eens twee verschillende PVR's in verschillende kamers. Prijs is dan quasi hetzelfde als 1 TF5000 en je hebt veel meer functies (dit zal ik wellicht doen binnenkort: gewoon veel goedkoper 1 TF4000 bijkopen) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> kijk: WEER een gouden tip van spongebob <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Wat is de prijs die er voor moet betalen (zonder de naam van de leverancier te noemen)?


675,00 in het oosten van het land. Dat lijkt mij niet duur. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />Ik heb er ook een gezien vor 599,00 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />maar dat is postorder van uit Duitsland. Ook interesant.

Ook wel een behoorlijk verschil maar zeker geen 950 euro zoals deze week in de test is geschreven in een bekend NL sateliet progamma blad. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Wie kan mij wat vertellen over CAM's en de kaarten die er in kunnen. en waarmee (software en Hardware) kan progammeren Zodat er lekker veel te zien is. Zonder dat dit heel veel geld gaat kosten maandelijks. En hoelang gaat zo'n smartcard mee? Zijn die te herprogrammeren? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Alvast bedankt !!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Vergeet niet dat er dan ook nog een extra CI-module, +/- 125 euro, gekocht moet worden.


Ik kreeg een aanbieding voor een Free-X-TV module met goldcard. die geherprogameerd is. Voor 100 euro. Is dat een goede deal? en ik weet niet hoelang ik ongeveer met zo'n smartcard kan doen en wat de verschilllen zijn tussen de verschillende Gold, silver en funcards. Ik zie ze wel overal te koop staan, maar niemand geeft echt info. Is er een goede link met uitleg voor of heeft iemand zin om het eens een beetje uit een te zetten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...