Ga naar inhoud


Hoe werkt NGrab


Gast

Aanbevolen berichten


met ngrab kun je een programma naar de pc opnemen het ipadres van de pc moet opgegeven worden bij de ngrab configuratie in je dreambox en op je pc heb je het programma NGrabSetup-0.7.75 nodig dit programma vind je op de site van olmi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Programmeren gaat met ngrab ook puur op de dreambox, of moet je ook aan de PC kant zorgen dat de stream die de dreambox dan uitspuugt ook daadwerkelijk opgenomen wordt (een beetje zoals ik vroeger zowel mijn (s)vhs-vcr moest programmeren als de sat-receiver)? Hoe worden de files genoemd die opgenomen worden, en wordt er nog zoiets als een recordings.epl aangemaakt met een nette titel uit de programa-naam, of ben je dat dan kwijt? Is het makkelijk de files nadien weer via de dreambox af te spelen?

 

(misschien moet ik gewoon eens de documentatie doorlezen, maar zolang ik niet weet of ik ngrab wel wil gaan gebruiken heb ik niet zoveel zin die allemaal op te zoeken en te downloaden terwijl hier zat mensen zijn die het waarschijnlijk zo weten. Maar laat maar weten als dit te veel detail is...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

misschien moet ik gewoon eens de documentatie doorlezen, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Maar laat maar weten als dit te veel detail is... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />


<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok. ok. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Voor anderen die nieuwsgierig zijn, mijn bevindingen tot zover:

+ Je hoeft aan de PC kant niets te doen (nadat het programma eenmaal geinstalleerd is), dus geen dubbel programmeren.

+ De opname komt meteen in program stream formaat, dus geen gedoe met omzetten van ts naar ps (heb nog niet uitgeprobeerd wat er gebeurt bij uitzendingen met meerdere audio-stromen).

+ De naam van de file wordt afgeleid van de naam van het programma, dus dat ziet er ook goed uit.

- Maar voor mij het grote minpunt: om de file terug te kunnen kijken heb je toch weer nfs ofzo nodig (denk ik tenminste), dus voor puur time-shiften en dan via de dreambox terugkijken zie ik de toegevoegde waarde niet zo.

 

Dus ik denk dat ik het niet veel ga gebruiken (heb nfs toch al lopen). Wat me brengt tot de volgende vraag: als ik een timer-opname start (gele knop vanuit de epg, ik gebruik Ronaldd's release van 16/8) dan is de default-instelling voor de opname "ngrab" en niet "dvr". Is dat te wijzigen? Ik moet er nu elke keer heenlopen om het te veranderen... Ik denk dat ik dit weekend de nieuwe Ronaldd er maar eens inzet: misschien is daar de default al anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Wat me brengt tot de volgende vraag: als ik een timer-opname start (gele knop vanuit de epg, ik gebruik Ronaldd's release van 16/8) dan is de default-instelling voor de opname "ngrab" en niet "dvr". Is dat te wijzigen?

Probeer de groene knop eens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

als je vanuit de epg (info / beschrijving van het programma) op groen drukt krijg je het timer menu met "opnemen" en met de gele knop met "Ngrab".

 

Bij mij althans

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...