Ga naar inhoud


hobby


Gast

Aanbevolen berichten

Verleden maand geraakte in volledig in de ban van deze hobby.

fantastische mogelijkheden ! maar iedereen is zo hypocriet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> (of kijken jullie allemaal FTA ??)

ik geraak niet aan de info om de investering te durven maken . (toch +- 1200 eur om te starten)

 

nergens info over het belangrijkste onderdeel van deze hobby ,nl de keys

spijtig !!!!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
(toch +- 1200 eur om te starten)


@ bunnyman

Mijn advies is dat je beter eerst gaat zoeken naar
een andere prijs voor je starter set.

Als je goed zoekt koop je voor het verschil een abonnement en heb je geen key,s nodig.

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

zou heel graag abonnement kopen , sky voor de golf maar dit gaat ook niet legaal ,

geen enkel abo 100 % legaal (woon in belgië) vanwege woonplaats

 

receiver topfield 4000 kost hier al gauw 600 eur , plus schotel ,lnb , motor en matrix reloaded cam reken maar na zal niet veel schelen

 

groetjes

steve

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
zou heel graag abonnement kopen , sky voor de golf maar dit gaat ook niet legaal


We moeten ook niet altijd heiliger zijn dan de paus hoor!
Een officieel sky abonnement is bij ons best te krijgen (in belgië); het enige "illegale" is dat het niet mag van hen omwille van de rechten en dat ze zich niet willen laten betrappen op het afsluiten van abonnementen buiten hun landsgrenzen.
Ik herinner mij, toen ik klein was en op schoolreis naar Breskens ging <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />))) dat ik dan een kistje sigaren voor mijn vader meebracht... Totaal illegaal was dat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar iedereen is zo hypocriet


Mooie binnenkomer. Ik denk dat het met de hypocritie hier wel meevalt maar met de zelfwerkzaamheid niet. Met andere woorden: Als je een niet al te luie donder bent kom je er snel genoeg achter hoe een en ander in elkaar zit.

Citaat:
ik geraak niet aan de info om de investering te durven maken


Verder snap ik deze ook niet. Nu kan het komen omdat ik uit midden Nederland kom maar bij ons betekent een "investering" een bepaald bedrag uitgeven met de boedoeling het later dubbel en dwars terug te verdienen. Wij hobbyisten kopen gewoon, en verkopen weer wanneer het vrouwvolk teveel gaat protesteren omdat de stapel ontvangers te hoog wordt om nog fatsoenlijk af te kunnen stoffen of ze niet meer fatsoenlijk in de zon kunnen zitten omdat de schotels teveel schaduw veroorzaken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.
Verder kost elke hobby geld, de mijne een heleboel.

Elke hobbyist in deze (en elke andere) hobby moet zich enige moeite getroosten om zich de materie eigen te maken. Bij onze hobby betekent dat in eerste instantie lezen, lezen, satvakhandelaar bezoeken, nog meer lezen, setje aanschaffen, en dan na een paar maanden nog een set, etc. etc.
Het is verder natuurlijk heel erg moeilijk om jou te vertellen wat het beste is en wat je het beste zou kunnen aanschaffen. Ik kan niet in jouw beurs kijken, en belangrijker, ik weet niet wat jij wilt gaan "hobbyen".
De enige hint die ik je kan geven is niet te besparen op het buitengebeuren. Dus een goede merkschotel, zo groot mogelijk (minimaal 0.9 meter, als mogelijk 1.2 meter) draaibaar opgesteld en degelijk gemonteerd en perfect afgesteld. Welke ontvanger is van minder belang omdat je die in 19 minuten wisselt voor een andere.

Als laatste, files, keys en andere informatie over hoe je gemakkelijk en zonde abo naar betaaltv kan kijken zal je hier niet vinden. Dit gewoon omdat dat volgens de wetgever niet mag, en het het absolute einde zou zijn van Sat4All. Dat neemt niet weg dat als je goed leest en je een beetje ingelezen bent in de materie er meer dan genoeg informatie te vinden is over (bijna) alles wat sat gerelateerd is.

Succes met het aanschaffen van een set.

Groeten,
Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu even op het gewenste beeld ingaan:

 

1) sky zul je alleen met een skybox kunnen vangen vanwege het aparte cryptiesysteem dat niet met een andere receiver te openen is.

2) de topfield is een leuke receiver (let wel geen rgb) maar voor sky niet geschikt.

3) de MR cam toevoegen aan je receiver blijkt heel veel meerwaarde te leveren en de kunst van het hobbyen zul je gegarandeerd snel onder de knie hebben als je der eenmaal aan begonnen bent...

 

4) sat FTA kijken is een hele openbaring tov de kabelzenders en een abonnement nemen bij PAYTV providers kan dat alleen nog maar doen toenemen.

 

5) dat we van buitenlandse zenders niet makkelijk (soms helemaal niet) een abonnement krijgen is alom bekent, maar sky kun je weldegelijk aboneren via een duitse aanbieder... wil je die gegevens hebben moet je een beetje surfen of met de zoekopties in het forum kijken.

 

6) dat er hier niet illegaal gekeken wordt is toch duidelijk.

 

cheers

 

 

Garden Party

Mezzoforte

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry hoor , was inderdaad niet zo'n positief bericht van mij maar ik geraak een beetje gefrustreerd

 

zou zo graag satelliet kijken maar durf de initiële stap niet te zetten met de schrik een kat in de zak te kopen

(vrouwtje zou hier zeker niet mee kunnen lachen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />)

 

ik weet alles graag op voorhand maar denk inderdaad dat programmeren maar kan leren als je je materiaal al hebt (en dat vind ik dus niet hé , stom hé)

 

sorry voor het voorgaand negatieve bericht

 

groetjes

nooit opgevende (en zeker geen luie) bunnyman

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iets wat illegaal is loopt men doorgaans niet echt warm voor omdat via het internet te gaan lopen ventileren o.i.d. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Ik kijk gewoon met een LEGAAL canaal digitaal kaartje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> kijk je ook sateliet tv, of alleen naar het kaartje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

zo voor je op de salontafel tien kaartjes uitspreiden en kijken maar....

 

@bunnyman,

harstikke goed om je vooraf te informeren, beter dat dan die zak met kat... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Internationaal gezien is het zo dat payTV providers geen kaartjes verkopen/abonneren want daarmee verstoten ze tegen de licenties die ze met de filmmaatschappijen hebben lopen.

Dat ze echter niet hun uitzending tot aan de landsgrenzen kunnen beperken is echter ons voordeel.

 

De grijze import van abonnee-kaartjes wordt zeker door sky enigzins in de hand gewerkt en niet echt een halt toe geroepen. Dus zoek maar eens op google.

Bedenk wel dat die abonnementen niet goedkoop zijn, ja zelfs duurder dan de UK abonnee ze aangeboden krijgt.

 

maar een setje kopen en langzaam opbouwen en uitbreiden is echt wel aan te raden...

was het alleen al maar vanwege de perfekte kwaliteit van beeld en geluid.

 

cheers

 

Garden Party

Mezzoforte

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hbsat,

Ook dan wordt er niet om keys gebedeld. Het zal ons namelijk worst zijn wie je bent of welke ontvanger je hebt.

 

@Bunnyman,

Het is inderdaad wel mogelijk een "grijs" Sky abo af te sluiten in Belgie. Het vervelende is dat je voor Sky een speciale Sky decoder nodig hebt die je eigenlijk alleen kunt gebruiken voor Sky en de FTA kanalen. Verder is dat abo inderdaad duurder dan het abo in de GB omdat men een adres voor je "regelt" in GB.

Bij welke winkels je i Belgie een Sky abo af kan sluiten weet ik niet, en omdat dat reclame zou zijn dat graag even via PM (Personal Mail) afhandelen.

Voor Sky zijn geen "alternatieve" kaartjes of software beschikbaar dus je bent aangewezen op dit soort "grijze" abo's.

 

Wat veel Europeanen van het vasteland doen is een ontvanger met Common Interface (CI) sloten aanschaffen en hierin de door hun gewenste CI module (met bijbehorende smartcard) prikken (niet geschikt voor Sky). Met sommige kaarten is genoeg te "rommelen" zodat je meer kan kijken dat dat je abo toestaat of je zelfs kan kijken zonder abo. Dit is echter allemaal hobbyisme welke niet is toegestaan en waarvan je je informatie dus zelf bij elkaar moet scharrelen. Verder is het ook zo dat het vandaag kan werken maar morgen niet meer. Dat is ook iets waar je rekening mee moet houden.

De op dit moment populaire ontvangers vind je allemaal in de forums waar de ontvangers worden behandeld. Welke voor jou de beste keus is kan ik niet zeggen omdat het net zo snel gaat als met pc's. Wat vanmorgen nog "hot" en nieuw is is vanavond oud en achterhaald, enkele uitzonderingen daargelaten zoals de bv. Humax 5400 die al erg lang meegaat.

 

Als je meer wilt weten over satellieten en welke programa's op deze satellieten worden doorgegeven dan kan je het beste even een kijkje nemen op www.lyngsat.com of www.satcodx.com

Wil je meer algemene info, of info over de diverse coderingen, programmers en kaartjes dan kan je het beste "even" gaan rondneuzen bij www.duwgati.com

 

Zo, voorlopig voldoende leesvoer denk ik :-)

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...