Ga naar inhoud


Xtreme na ruim 1 maand plotseling freeze problemen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds eind aug. 2003 een XTREME STR 24/04/2003, SW V01.55.13, HW V13.42.65 De kwaliteit van ontvangst is 87-90%.

 

Tot 2 okt. zeer, zeer zelden een freeze meegemaakt dus dacht dat het probleem mijn deur voorbijging. Nu op veel zenders bv ned. 1,2,3. canal + etc. zeer regelmatige freezes en alleen op bv BNN geen probleem. Heb penta 1.09. In de opstelling is niets verandert. Heb nieuwe 6in1 geladen maar dat lost niets op.

 

De lol is er nu af want zo is TV kijken niet leuk meer. Wat kan ik het beste doen? Terug naar de winkel of zelf aktie gaan nemen? Als ik zelf aktie neem wat kan ik doen en wat is de kans op goed resulaat?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat je zelf kunt doen is die penta 1.09 eruit gooien en tetra 1.0 erin zetten, maar dan moet je wel een mm progger hebben.

Ikzelf heb met penta 1.11 geen last van freezes, maar dan moet je weer een casinterface hebben om er een andere dreamload in te zetten (anders doet je ucas het na verloop van tijd helemaal niet meer).

Je kan ook aan je dealer vragen of ie het kan veranderen.

Freezes na verloop van tijd komt best wel vaak voor met penta 1.09.

 

suc6,

 

Pascal.

Dreambox 8000 / Dreambox 800 / Dreambox 500HD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal mee eens wat pascalletje zegt.

2 bekenden van mij hebben ook penta 1.09 en ook vaak stilstaand beeld.Heb zelf tetra1.0 en werkelijk nooit geen problemen.Het probleem met de maandelijkse update is volgens mij ook opgelost.

Heb hier op 2 Xtreme's nu 2 keer de update gewoon gekregen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met xilinx programmer de file die op deze forum en s*tdud** gezet is erin schrijven.

(is de matrix.cas file in jeded extensie)

 

Daarna met de cas programmer de mr104 dump erin gezet en klaar. (werkt al 2 dagen.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik precies dezelfde xtreme. draait vanaf eind juli probleemloos. Ik dus maar zitten wachten op de problemen, of zijn er nog xtreme gebruikers met penta 1.09 en geen probleem <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook sinds juli een Xtreme met Penta 1.09, en heb zo nu en dan een stilstaand beeld niet noemenswaardig (tot nu toe). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ellende komt echt vanzelf! Ik hoorde geruchten over het vollopen van het eeprom door (opzettelijke??) memory leaks in Penta 1.09. Gelukkig is Tetra voor vele de uitkomst (of eeprom wissen, en loader + penta 1.09 opnieuw proggen, maar dat is niet voor dummies <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />)

 

LK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met m'n eerste Extreme had ik freez problemen. Had hem in februari gekocht en heb hem midden april ingeruild bij de verkoper in Groningen. Na wat misverstanden kreeg ik een nieuwe en deze doet het tot op heden nog steeds perfect met de penta 1.09.

Buiten de freezes bij de codewissels en sporadisch bij het zappen op premiere waardoor de cam moet initialiseren zijn hier geen problemen te melden.

 

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ik ook gehad. Ik heb toen een factory reset gedaan, de astra satelliet gegevens met kanalenlijst verwijderd en de kanalen opnieuw gedownload. Toen ging het weer helemaal goed. Nu hoop ik dat het zo blijft.

Zeker de moeite van het proberen waard. succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb sinds april een Xtreme met penta 1.09 draaien en S/W versie 1.55.13. Heb eigenlijk geen problemen. Een enkele keer dat het beeld vaststaat na 1 nacht op hetzelfde kanaal te hebben gestaan. Ondanks het feit dat alles redelijk stabiel is ben ik toch wel nieuwsgierig naar 2.55.04. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Twee keer rechts, is ook terug

VU+ Duo + Triax 80cm schotel + SG-2100 rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook benieuwd naar de nieuwe firmware. Zal het deze week proberen. Van de 'auto' mute na time shiften wordt je een beeste simpel...... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

LK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...