Ga naar inhoud


asscom doet niks


Woaghalz

Aanbevolen berichten

ik heb hier de ontvanger van mijn zwager staan om er nieuwe software op te zetten, maar als ik load laad dan krijgt de ontvanger wel verbindin met de pc maar ik krijg wat in beeld dat hij niet verder wil.

het volgende komt in beeld

 

eerst een paar cijfers en letters en dan

 

unexpected Switch of or H/W reset happend

wait for user<numeric key>key or wake up alarm event.....

 

HanSh>

 

Wie weet wat dit kan zijn, kom er even niet meer uit???

 

groeten woaghalz

Langzaam begin ik het te snappen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

welke decoder versie is het?

welke kabels gebruik je?

welke loader en firmware?

graag iets meer uitleg aub.

ik wil de mijne ook gaan patse maar durf het nog niet aan,heb al eens een strong naar de kl... geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

De melding unexpected Switch of or H/W reset happend

wait for user<numeric key>key or wake up alarm event.....

Krijg je als de ontvanger automatisch aan springt bij inschakelen.

Zet hem uit met de afstandbediening (stand by), dan gaat de load verder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben er uitgekomen heb nu de software erin, maar wil de zenderlijst er inzetten lukt niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />.

heb ook geprobeert om hem te laten zoeken maar ook dit werkt niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> gaat automatisch weer terug naar het menu.

Wie weet hier het antwoord op.

Langzaam begin ik het te snappen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

had ik ook

 

ten eerste kreeg ik een scherm in het spaans, maar zodra ik 4 (opties) activeerd dan werd alles zwart en ging ik de zenders opzoeken dan werd het scherm geheel blauw of zwart en werkte ook de menu knop niet meer.

Ik heb gewoon de software nogmaals in de ontvanger gezet en toen werkte het geheel, uiteraard weer in het spaans, maar dat is eenvoudig te wijzigen naar nederlands

Als ik een zenderlijst invoer dan werkt het geheel bij mij ook niet , zelfs BVN geeft geen beeld, laat ik de ontvanger zelf zoeken dan werken de FTA zenders in ieder geval wel.

Met de oude versies, moest je soms de lijst op 80000 of op 90000 zetten maar 90000 werkt nu geheel niet hij loopt tot ongeveer 450 blokken en dan slaat allles vast en helpt alleen het kruisje rechts boven in.

Maar het schijnt dat e.e.a ook sterk afhangt van de gebruikte file ik heb er weer een paar gekregen, dus dat ga ik nu proberen.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb nogmaals geprobeerd om de allcam er in te zetten weer geen succes, dus maar weer proberen om de v10b er in te zetten gaat goed, maar nu wil ik kanalen laten zoeken en nu blijft hij hangen bij 166 kanalen en gaat dan geen kloten verder.

hoe kan dit nu weer.

Ik snap er nu niks meer van, wie kan mij helpen.

Langzaam begin ik het te snappen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

aan V10B heb je niets, deze software gaf je alleen de mogelijkheid om een goldkaart toe te passen.

Met de komst van seca2 is V10B geheel onbruikbaar geworden bij sommigen viel het beeld geheel weg bij anderen ontstonden veel freezes en blokken ging het geluid knerpen enz.

Probeer eens om de originele software terug te zetten de laatste die ik ken is An1Ned1, hierbij heb je nog een extra patch nodig die nog enkele foutjes wegpoetst en tevens een actuele zenderlijst in je ontvanger zet.

Maar kijk je kabel ed. ook eens na (het schema vindt je in de bijlage) want het is niet normaal dat hij ergens middenin stopt, dit geeft aan dat er iets niet juist is. Werk je wel met Win 98 en heb je niet allelei andere software op de achtergrond draaien?

 

suc6

 

gerrit B

428031-aansluitschema kabel.txt

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja werk met win98se heb de orginele software er ingezet sluit ik de ontvanger dan aan op de schotel krijg dan automatich het menu laat hem dan kanalen zoeken maar hij blijft hangen bij 166 kanalen en in de zoek balk is dat ongeveer 12,5 procent.

Langzaam begin ik het te snappen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of je toevallig ook een andere ontvanger hebt en op de zelfde LNB hebt aangesloten, geeft deze wel alle zenders?

Het lijkt alsof er iets met je LNB of met je kabel evt disecq oid. aan de hand is en dat alleen de zenders in de lage band worden ontvangen.

Is dat alles niet het geval en een andere ontvanger werkt wel prima op dezelfde aansluitkabel, dan vrees ik dat er iets met je ontvanger aan de hand is, je kunt dit nog uitsluiten door deze even bij een kennis oid. aan te sluiten en kijken of hij hier het zelfde probleem geeft.

 

suc6

 

Gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ik heb er ook nog een philips op aangesloten en die werkt wel perfect.

Alleen bij de twee asscom's heb ik het probleem dat er maar een paar kanalen op gaan en dat hij dan niks meer doet, de firmware gaat er wel goed op alleen de zenders niet.

Langzaam begin ik het te snappen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

het moet aan de software in je ontvanger liggen, ik heb nl. nu hetzelfde probleem.

Hij zoekt 166 zenders tot transpondernummer 11 met als laatste gevonden zender Rap en stopt er dan mee.

Ik heb al van alles geprobeert, software opnieuw ingevoerd, kanalenlijst nogmaals gewist, laten zoeken met een andere kaart, origineel C+, irdeto, fun maar tot nu toe geen resultaat.

Wat wel opvalt is dat, als hij op een of andere manier vast loopt, ook knop A of de aan/uit niet meer werkt. Alleen de powerknop brengt hem terug in het menu waar uiteraard geen zenders zijn opgeslagen en je eerst weer zenders moet zoeken

ook domweg wachten heeft tot nu toe geen resultaat gehad, hij blijft rustig 45 minuten stil staan.

 

Dus wie heeft er nog een tip?

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Gerrit,

 

Wat nog een optie zou kunnen zijn is dat je het zoeken onderbreekt(weet niet of dit kan als je voor het eerst de kanalenlijst plaatst). Na het onderbreken dus voordat de ontvanger 166 kanalen heeft gevonden de dan aanwezige lijst opslaan. De ontvanger uitschakelen met de aan en uitknop. Daarna via het menu opnieuw zoeken naar de kanalen. Ik weet dat mijn asscom problemen geeft als ik bijvoorbeeld bij het hernummeren van de kanalen er teveel achter elkaar doe. Het geheugen kan dan niet zoveel mutaties tegelijk verwerken. Alleen het uitzetten biedt dan nog uitkomst. Hij is dan alle wijzigingen vergeten. Ook afstandsbediening werkt dan niet meer. Dit zijn ongeveer dezelfde symtomen.

 

Groet,

 

Patchit

Link naar reactie
Delen op andere sites

het had een optie kunnen zijn, maar helaas ik had het al geprobeert.

Dus ook:

- enkele zenders laten zoeken en daarna de lijst er in zetten

- enkele zenders laten zoeken en daarna een oude lijst er in zetten welke je eerst ook op 80000 of 90000 kon plaatsen

- zenders laten zoeken, onderbreken en dan proberen met zenders toevoegen de rest te vinden

- zenders laten zoeken, onderbreken en daarna opnieuw zenders installeren

- Plaats je de originele an1ned1 software erin met patch dan zijn alle zenders weer aanwezig maar ja dan ook geen All-Cam

- All-cam software erin en dan patch toevoegen

- originele software er in, zenderlijst er in en dan all-cam software erin zonder de kanalenlijst te legen

 

helaas allemaal zonder het gewenste resultaat.

 

Wat wel opvalt is dat als je eerst een aantal kanalen op laat zoeken, deze opslaat en dan opnieuw kanalen laat zoeken dan slaat hij vast op 166 kanalen, laat je hem vervolgens gewoon zo een poosje staan dan verschijnt de laatste zender waar je naar gekeken hebt in het display terwijl je op tv nog steeds het zoekscherm blijft zien.

 

Dus het lijkt erop dat hij bij 166 het zoeken gewoon staakt.

 

Verder heb ik bovenstaande geprobeert met zowel een fun met kuba files als een originele C+ kaart

 

verder valt op dat als je slechts een aantal zenders laat zoeken en je breekt dit af dat je gewoon naar deze zenders kunt kijken dus algerije, rai 1 enz.

druk je op de + knop dan zie je dat hij dit als FTA zender ziet druk je op de B knop dan kun je kiezen uit een aantal opties kies je hier (uit mijn hoofd) optie 1 dan verschijnt er een tabel met bovenaan een pijltje naar boven en naar beneden echter als je hier opdrukt dan gebeurt er niets raak je een andere toets aan dan springt hij direct weer terug naar het vorige menu.

Verder valt op dat als je van alles aan het proberen bent dat de ontvanger niet steeds terug komt met de zelfde soort/type fouten, maar telkens weer op een andere manier regelmatig moet je de aan/uit knop gebruiken omdat hij anders helemaal niets meer doet.

En als je de zenderlijst eenmaal handmatig hebt gewist dan kun je wel zenders laten zoeken, maar breek je dit af dan springt hij direct weer terug in het menu alsof er geen zenders zijn.

 

Mijn eerste indruk is nog niet geheel stabiele software en het zal nog wel het nodige zoekwerk kosten om de exacte manier te vinden hoe je deze aan de praat krijgt.

 

wellicht is er een knutselaar onder ons zijn die het wel gelukt is.

Aan hem de vraag zou je eens exact kunnen noteren hoe je e.e.a uitvoert dus incl. alle aan/uit via afstandbediening, aan/uit via powerknop, commando's welke je tijdens de invoer op je PC geeft enz.

 

Stuur het naar mij dan wil ik het wel testen voordat het op het board gezet wordt, want ik heb nu al 2 versies welke beiden, zoals het er nu naar uit ziet, niet werken.

 

Wie nog meer opties heeft laat het weten

 

suc6

 

gerrit B

 

 

 

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...