Ga naar inhoud


Zibi versies? welke is nieuwer?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik begrijp niet helemaal meer welke verschillende Zibi versies er inmiddels zijn, welke goed/slecht werken en welke de laatste is.

 

Ik heb in mijn philips de '6072_Zibi_8_Plus_Beta2r2' gezet welke voor mij goed werkt.

 

Nu had ik een tidj geleden ook al een '6072_Zibi_Fix_8.5' gezien maar nu zie ik op het forum een nieuwe:

 

'Philips_6072_631-Zibi8NL'

 

v6.31 , maar gaan we terug in de tijd dan ofzo? van 8 plus beta 2r2 naar 8.5 (fix) naar v8 met een (voor mij) nieuw versie nummer 6.31?

 

Zou iemand (misschien M_Z zelf) een overzicht van beschikbare firmwares willen maken met uitleg wat het precies doet, verbeterd is tov. een vroegere versie? Ik ben de kluts een beetje kwijt met al die verschillende Zibi's.

Link naar reactie
Delen op andere sites


In de bijlage zie je de aanpassingen/verbeteringen in de nieuwste software 6.31

 

Deze zijn altijd bijgesloten in de zipfile.

Je moet dus even de moeite nemen om ze te downloaden te openen en te lezen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je mij vertelt waar in die file zibi8.5 en 8.0beta2r2 staat dan ben ik gelukkig want dat was dus mijn vraag. Het lezen van een tekst file die in de zip file zit is vanzelfsprekend.

 

dusse... eerst zelf goed de vraag lezen aub <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In de bijlage zie je de aanpassingen/verbeteringen in de nieuwste software 6.31

Deze zijn altijd bijgesloten in de zipfile.
Je moet dus even de moeite nemen om ze te downloaden te openen en te lezen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


ooit van spam download gehoort ??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
als je eerst de heleboel moet downloaden om dan pas te zien wat er verandert is. lijkt mij in de toekomst toch niet handig.
ergens een los filetje of info wat de volgorde van vernieuwing zijn op een site, voorkomt het overmatig dataverkeer.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is begrijpelijk dat het onduidelijk wordt voor iedereen:

 

Het M_Z-team heeft de Zibi firmware versies vertaald en aangepast tot op het niveau waar bij Zibi versie 8 genoemd is. Maar in onze Zibi8NL-Plus is nog het een en ander veranderd en verbeterd. O.a. de doorzichtige menu, de DVB-classic toets stijl en ECM-pids die vast blijven staan in de TCS waardoor NA het gebruik van de originele kaart alles goed blijft werken. Deze versie is gebaseerd op 1999 of 2000 kanalen.

 

Dit is dus onze meest recente versie van het MHW gedeelte. Het MHW gedeelte zorgt voor de functionaliteit van de software, de menu structuur, de mogelijkheden, het design.

 

Dan heb je nog een gedeelte software, dat HDL heet. Dit is de motor van de software, het besturings systeem. Hierin zit o.a. de decoderings wijze opgeslagen. Zeer belangrijk dus voor de allcam mogelijkheden.

 

Alle versies waarbij de virtuele kaart nog niet werkte zijn gebaseerd op de Servihard 8 HDL. Deze Spaanse HDL heeft erg veel aanpassingen waardoor de stabiliteit een beetje minder is gebleken.

Dynamite is de bekendste HDL aanpasser. Hij heeft de Pioneer ontvangers steeds onderhanden genomen, waardoor deze ontvangers veel verder vooruit waren t.o.v. de Philips. Gelukkig heeft Dynamite nu ook de Philips HDL aangepast zodat we nu ook de virtuele kaartfuncties hebben gekregen. De eerste goedwerkende HDL die hij heeft uitgebracht voor Philips was bij 6072 de EMU34 en bij de 6071 de EMU5. Bij Pioneer kwam dat overeen met 6.28 HDL.

Nu gaat Dynamite weer gewoon verder met zijn nummering waar hij met de Pioneer gebleven was. Daardoor hebben we de laatste versie dus gebaseerd op 6.31 HDL.

 

De software bestaat dus eigenlijk uit twee versie nummers: de MHW en de HDL nummering:

 

6.31 Zibi 8 NL = 6.31 HDL en Zibi8 MHW.

 

In het pop-up scherm staat altijd de laatste versie waarvan ikzelf vind dat die het beste te gebruiken is. Dit is zeker nooit de nieuwste versie, want er komen elke week nieuwe versies uit van allerlei software makers. Die moet je dan op eigen verantwoordelijkheid maar uittesten en je eigen conclusie trekken. Vervelend is wel dat de software makers een beetje onduidelijk met de versie nummers omgaan. Als een hobbyist X een paar kleine aanpassingen maakt gaat hij die bijvoorbeeld uitbrengen als Zibi9...dat is dus niet correct. Zibi zelf is geloof ik pas bezig met 8.12 of zo. Tsja, zo wordt het dus onoverzichtelijk.

 

Ik doe mijn best om het een beetje duidelijk te houden, en geef ook altijd aan waar de bron vandaan komt. We kunnen erg blij zijn met Zibi en Dynamite, want dat zijn echte ontwikkelaars en geen knippers en plakkers.

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...