Ga naar inhoud


Het Xtreme misterie van de Freezes


Gast LionKing

Aanbevolen berichten

Beste Xtreme gebruikers....

 

Ik ben zoals zovelen zeer tevreden met mijn xtreme. De V02-55-04 firmware in kombinatie met Tetra 1.0 maken de Xtreme uiteindelijk tot een perfecte ontvanger.

 

Er is echter nog één misterie rond de Xtreme op te lossen: het misterie van de freezes in Penta 1.09 (en andere). Sind de Matrix reloaded aan polulariteit won in oa de Xtreme, kwamen we (de Xtreme community) er achter dat er verschillende Xilinx chipsets in de cam van een op het oog identieke Xtreme kan zitten. Dit lijkt mij de sleutel tot het misterie, aangezien niet iedereen last heeft van freezes en het niet sec aan de gebruikte crypt software ligt.

 

Misschien kan iemand mijn vermoeden bevestigen of verwerpen?

 

Groeten,

 

LionKing

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoi ik ben ook xtreme gebruiker en was gisteren bij iemand en die had voor een vriend ook die 2.55 erin gezet hoe bevalt ie en klopt het dat je hem erin maakt die eerst in arabisch is heb nu tetra 1.0 en 1.55 13 versie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik had zelf ook de 2.55 nou de freezes met penta 1.09 bleef er gewoon in en ik zag niet veel verschil met 1.55.13..

 

de grootste nadeel wat ik tot nu toe heb ervaren is dat sinds de terugkeer van de orginele xtreme firmware 1.55.13 geen dolby Digital geluid uit de sat kan komen maar alleen PCM. dat is echt heel erg vervelend als je een nieuwe firmware erin zet en vervolgens je orginele xtreme firmware.

 

vervolgen had ik het geprobeerd met penta 1.05 nou af en toe liep deze ook wel vast en wat lastiger was is dat deze regelmatig mijn cas in dreamload gooide en vervolgens opnieuw initialisserd.

 

dus nu heb ik tetra Nozap erin zitten en werkt tot nu het beste op de xtreme...

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, ik ben x-treme gebruiker vanaf november, 2002.

Tot begin oktober, 2003, gedraaid met penta 1.09 en nog nooit problemen gehad, toen begon bij mij pas voor het eerst het freezen.(decoder draait ongeveer 14 uur per dag)

De dealer heeft er tetra 1.0 ingezet, groot nadeel vind ik dat ik sindsdien enkele zenders mis en vaak een no-av melding krijg.Met de nieuwe software 2.55.04 kun je nu zappen zonder vastlopers te krijgen en de epg werkt nu goed.

Gegevens x-treme: UCI 6400

info: 02.02.04.ceba

s/w: V 02.55.04

h/w: V 13.42.65

loader: V. 01.00.07

c.a. 3.09

 

IJsmeester,

x-treme

geotrack hh 120

triax 88 cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor een PVR kan ik wel een lijstje met bugfixes opnoemen die in de meest recente firmware zijn opgelost!!

 

De freezes hebben voor alle duidelijkheid niets te maken met de firmware. Het is volgens mijn een combinatie van de crypt en de xilinx hardware. Aangezien daar twee varianten van zijn (in aan de buitenkant identieke Xtreme's) is dat een aanknopingspunt.

 

Tetra 1.0 is zondermeer de meeste stabiele. Eventuele no access meldingen kun je voorkomen door de juiste key distibutie te gebruiken.

 

LK

 

Dat arabisch kan kloppen. Beetje knullig. Dat verraad in ieder geval de bron (boze sjeik met geld zat om de firmware programmeurs uit korea over te laten komen) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ijsmeester,

 

De versie van de Xilinx chip is volgens mij niet via de firmware uit te lezen. Wel gek trouwens: ik hoor de afgelopen weken veel meldingen van Xtreme gebruikers waarbij penta 1.09 gaat freezen. Lijkt bijna geen toeval.... Je zou bijna denken dat de calender voor de trigger zorgt. Misschien zou iemand met Penta 1.09 en freezes de datum eens terug moeten zetten en kijken of het oplost.

 

LK

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...