Ga naar inhoud


Hikje in het geluid.


Gast

Aanbevolen berichten

Mijn Sammy geeft regelmatig een hik/tik (heel kortstondig) in het geluid. Zo te horen is het een digitaal-afrond-foutje. Onafhankelijk van de firmware's.

 

Het valt op bij luisteren naar klassieke muziek, zodra er wat "dynamische" wisselingen zijn.

Bij overige muzieksoorten valt dit minder op, maar als je leert waar op te letten, hoor je het overal / op ieder zender.

 

Hebben anderen deze ervaring ?

Wie is met een oplossing bezig ?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik had het in het begin wel regelmatig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er de laatste tijd weinig last van heb, maar dat kan gewenning zijn. Ik ken het fenomeen in ieder geval...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja ik heb daar ook last van van dat hikje in het geluid, maar dat is niet het enigste vreemde wat er met het geluid aan de hand is, ook zitten er delay's in en het 0dB signaal van een 1000hertz toon onder een kleurenbalk is ook geen 0dB, maar varieert van -22 tot -9dB, maarja los van dat alles dat tikje heb ik inderdaad soms ook last van, maarja aan de andere kant het stoort me niet echt ofzo, erger me meer aan die schommeling is de output, het ene kanaal is mooi -6dB ofzo, naja daar kan ik mee leven, maar het volgende kanaal is dan gewoon -20dB ofzo en das irritant, constant volume op en neer als je aant zappen bent, maarja denk niet dat er echt veel aan te doen is!!!

 

Greetz

Digi Beta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb eveneens veel last van deze storing. Uiteraard valt dit fenomeen voooral op bij muziekuitzendingen en met name wanneer deze op een videorecorder opgenomen worden.

Ik heb deze storing bij een paar uitzendingen in de gaten gehouden en het is mij opgevallen dat deze hik (toeval of niet) exact om de 6 minuten te horen is. Misschien wijst dit naar de oorzaak.

 

groeten,

schim

Link naar reactie
Delen op andere sites

He hallo allen,

 

Ben er vandaag weer ff mee bezig geweest en heb de hele zooi aan een aantal meters gegooit, en er vielen me een aantal dingen op, 1 van de dingen is dat het niet voorkomt op een test kanaal, dus kanaal met kleurenbalk en zo'n mooie 1000 hertz toon eronder, dit is gewoon een mooie amplitude en het level is exact gelijk over een uur tijd gezien, maar inderdaad bij zware dynamische wisselingen gaat et soms fout, kan op dit moment nog even geen verband vinden maar er moet dus iets zijn wat hier niet helemaal lekker mee om kan gaan, zit toch te denken aan de DAC, maar dat weet ik nog niet helemaal zeker, dat zal ik nog verder onderzoeken, maar het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn dan de sammy, misschien een piekspanning op ons net of iets dergelijks, hij is niet geaard en dat zou wel is hele rare niet te verwachte storingen kunnen opwekken, maarja dat zal ik ook nog is gaan onderzoeken, maar het blijft vreemd dat het niet gebeurd met bijvoorbeeld een test toon, maar weer wel bij wisselende dynamic.... laat wel weer weten of ik nog iets ontdekt heb enne als iemand anders nog een idee heeft dan hoor ik het graag, ook ga ik nog is even testen of dit ook voorkomt op een niet gepatchte sam, misschien zit er toch iets fout in de multicas software ofzo....

 

Greetz

Digibeta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben blij dat ik niet de enige ben

en mijn oren kan vertrouwen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

Hierdoor ben ik ook gesterkt om door te zoeken naar de oorzaak.

Wie gebruikt de digitale uitgang en is het daar ook op te horen ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jep ik zelf gebruik de digi uitgang (spdif), enne daar is ie ook goed op te horen en op te meten!!!!

zal zo ff een verder rapport uitbrengen over wat ik vandaag ff heb onderzocht, dus later meer...

 

Greetz

Digibeta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Digibeta, nog geen reactie; dus nog druk aan het meten ???? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

Je maakt het wel erg spannend <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Ik ben benieuwd. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ho sorry was ff vergeten het op het net te zetten...

 

Het zit nu zo, ben verder gegaan met meten enzo en er vielen me een paardingen op.....

Heb om te kunnen vergelijken even een 2de sammy gehaald, zoals ik al van plan was een nieuwe, dus met loader 505 en software 129 HW is gewoon 504, deze heb ik om te beginnen voorzien van een 2de schotel op astra, ok signaal komt iets beter binnen dan op mijn sam, maar is erg goed, dus dis ok.... Verder heb ik deze voorzien van een apparte stroomvoorzienning, dus op een aggegaat en heb het hele zooitje geaard, ook heb ik er een piekspanningsbeveiliging tussen gezet.... Ok dit setje was klaar om te testen...

Aangezet en meten maar.... Tot mijn verbazig kan ik hier dus helemaal geen tikje in ontdekken, helemaal nix!!!!????

Hmm, ok vreemd maarok, mijn sammy aan dezelfde schotel en stroom bron gezet met alle beveiligingen ertussen en meten maar.... Ok ben nu al zo'n beetje de helft van de storing kwijt, dus dis al beter, maar waar komt de restvandaan.... ok verder meten..... en nog meeer meten.... en nu valt me iets intressants op, de storing komt in 99 van de 100 gevallen voor op gecodeerde kanalen, op ongecodeerde kanalen had ik er nauwelijks lastvan, nauwelijks wil zeggen wel te meten, maar niet te horen... ok dis al een stap verder dus de storing wordt ergens veroorzaakt op gecodeerde kanalen, nu is de vraag is dit verschillend per codering, ik bedoel de frequintie waarmee de storing ontstaat, dus komt dit vaker voor bij bijvoorbeeld nagravision dan bij viaacces???? gek genoeg is hier dus geen verschil tussen, dus storing komt nu alleen nog voor op gecodeerde kanalen, maarja ook weer niet op allemaal, wat mijn kleurenbalk met de 1000 hertz toon is nogsteeds helemaal storingsvrij!!!! Op dit moment ben ik ff gestopt, weet het ff niet meer, eerst ff logisch nadenken voor ik weer verder ga.... dus heb ondertussen een paar dingetjes verzonnen die ik nog kan onderzoeken dus daar ga ik vannavond mee door en laat ik morgen wel weer weten... graag zou ik van jullie weten of jullie ook last hebben van deze storing op ongecodeerde kanalen, dus FTA kanalen?? Hoor het wel... morgen meer

 

Greetz

Digibeta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik schreef ok al "Zo te horen is het een digitaal-afrond-foutje" en ja bij FTA is de codering er niet en moet de Sammy minder "rekenen".

Wel interessant om die nieuwe Sammy Qua hardware te vergelijken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja dat dacht ik ook te gaan doen, de vergelijking in de hardware, maarja dan zit ik nog met het probleem dat ik ook een nieuwe hardware versie heb, die van mij was ook een loader 505 toen ik em kocht en heb em doormiddel van jtag ff naar 501 overgeschopt, dus das niet handig, wel ben ik bezig om de schema's van de oude en nieuwe naast elkaar te leggen, maar zoals je zelf al zei op FTA kanalen hoeft ie minder te rekenen, tja dus de kans is erg groot dat dit gewoon komt doordat ie multicas is, dit zou ook verklaren warom ie het op een standaard machine niet doet... maarja eerst ff die hardware vergelijken en kijken of ze er iets in veranderd hebben wat er effect op zou kunnen hebben, iniedergeval de DAC en Audio Proc. zijn nog steeds dezelfde dus daar kan het niet in liggen, al zijn er wel aanpassingen gemaakt, zal is gaan kijken waar die voor dienen en of dit met het audio gedeelte te maken heeft... zal zo is proberen of ik de complete schema's in ulticad kan lezen en even door de pc te laten vergelijken, scheelt een hoop tijd, ohja volgens mij ben ik nog iets tegen gekomen wat de storing wel is kan veroorzaken, maarja zal dit eerst ff onderzoeken voordat ik "paniek" ga lopen zaaien, vanavond, of vanacht hier meer over!!!

 

Greetz

Digibeta

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Zelf ben ik ook bekend met het tikje. Had firmware 1.24 met een Silvercard, bij een aantal zenders zeker het tikje te horen. Had nog een Irdeto module liggen en heb firmware 1.29 weer laten downloaden van de satelliet en er weer een funkaartje ingestopt. Even afkloppen, maar heb tot nu toe geen tikje meer gehoord. Zijn er andere mensen die dit ook al geprobeerd hebben ???

In der himmel ist kein bier, darum trinkt "Der Rudi" het maar hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En ook geen tikje in het geluid ??? Ik kwam daar niet helemaal mee uit in je antwoord, mijn excuses daarvoor. Heb je toevallig ook al eens (ik denk het wel) 1 van de nieuwe H2DEETO firmwares gebruikt (de EMU-firmwares, maar ik neem aan dat je dat wel weet).

 

Ik heb zelf de EMU-firmwares nog niet erin gezet, dat wil ik binnenkort wel gaan doen, maar weet dus zelf nog niet of deze het bekende tikje hebben.

In der himmel ist kein bier, darum trinkt "Der Rudi" het maar hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...