Ga naar inhoud


Stabiliteit van een tegelvoet.


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi Signum,

 

Klopt, ik heb eerder een foto geplaatst: Zie hier

 

De paal is idd maar een paar graden te stellen, te weinig om het aflopen van het dak mee op te vangen. Daarom heb ik aan de achterkant extra rubberen tegeltjes geplaatst om hem nu perfect waterpas te krijgen.

 

Ik zal een aantal detail foto's plaatsen zodat hij na te maken is.

Humax iCord HD v1.00.17 + AstonCrypt v2.19 + Panasonic TH-42PY70

WaveField T90 + ALPS LNB's + SatConn 10/1

10 satellieten van 28,2 Oost t/m 15 West

Link naar reactie
Delen op andere sites


De onderkant zit op een nogal knullige manier aan het frame vast. Daar zou ik geen zware windlast op willen hebben. De hoeksteunen geven geen extra stevigte bij krachten in het horizontale vlak, bijvoorbeeld rotatie van de mast.

 

Voor de bruikbare stekte van het geheel is het frame behoorlijk overgedimentioneerd. Wat dat betreft helpt het alleen de gewichtslast over hele dakoppervlak te spreiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ovidius,

 

Voor een leek klink je als een kenner, maar ik ga ervan uit dat je gewoon jaloers bent gezien de manier waarop je reageert op een constructie die je nooit in het echt gezien hebt.

 

Ik kan alleen maar zeggen dat deze contructie, vol in de wind, op een plat dat van een 5 verdiepingen hoog gebouw heeft gestaan met een 1,20m schotel erop die gebruikt werd voor een VSAT verbinding.

 

Zoals ik eerder schreef komen er begin volgend jaar nog een aantal van deze tegelvoeten vrij. Ik begrijp uit je reactie dat jij in ieder geval niet geinteresserd bent <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Humax iCord HD v1.00.17 + AstonCrypt v2.19 + Panasonic TH-42PY70

WaveField T90 + ALPS LNB's + SatConn 10/1

10 satellieten van 28,2 Oost t/m 15 West

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Voor een leek klink je als een kenner, maar ik ga ervan uit dat je gewoon jaloers bent gezien de manier waarop je reageert


Nee hoor! Op een frame van die afmetingen zou je minimaal een pre-focus schotel van twee meter moeten kunnen plaatsen. Maar daarvoor is de bevestiging van de paal op het frame gewoon te zwak. Die lipjes aan de onderzijde zijn te klein. Kijk maar eens hoeveel materiaal er nog zit op de plaats waar de gaten voor de bouten zitten. Een moment van 1000 NM is meer dan voldoende om die lippen te vervormen.

Voor de vevistiging van de mast op het frame zou ik vier driehoeken gebruiken met een dikte van minimaal 4 mm en rechte zijden van 20 cm. Bevestiging aan het frame met twee bouten M12 per driehoek.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar er staat geen 2 m schotel op!

 

Je bedoelt wellicht dat in verhouding tot het gewicht aan tegels wat op de voet kan, de bevestiging van de mast wat zwak is. Dat klopt wel, alleen heb je daar nog die 4 schoren die dat wel compenseren.

 

Volgens mij dus toch een mooie uitgebalanceerde constructie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooie constructie Harry, ik had hem zo nog niet gezien.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Toch alles zelf gelast?

Hoe is het gegaan met de harde wind van de afgelopen dagen?

Hij staat wel flink op de tocht daarboven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tegelvoet zat bij de schotel die ik van de zomer gekocht heb. Of eigenlijk beter: de schotel zat bij de tegelvoet die ik van de zomer gekocht heb <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />.

 

Want het lassen had ik nog niet goed onder de knie gekregen. Omdat het op het dakterras moest gebeuren was het steeds wachten op een regenvrije zondag. Maar ben niet veel verder gekomen dan wat kleine stukjes profiel aan elkaar lassen, en dat viel niet mee. Het laswerk moet echt goed zijn als je beseft dat bij een goede storm er honderden kilo's op staan te beuken, en die kwaliteit had mijn laswerk (nog) niet. Heb het nog niet helemaal afgeschreven want een eigen gelaste voet is nog mijn droom.

 

De schotel is gisteren goed blijven staan, we zaten gewoon naar de I805 te kijken en geen blok of iets gezien (de schotel stond toevallig wel haaks op de noordwester wind), maar zit zelf nog te denken aan een viertal schoren tussen mast en tegelvoet en zes extra tegels. Als je tegen de schotel duwt blijft alles onbewegelijk maar zit er wel wat doorbuiging op ca. een halve meter van de mast in de profielen van de tegelvoet. Met storm krijg je dat dat wellicht van kwaad tot erger gaat totdat de profielen knikken. Met die schoren moet die schotel dan de complete 400 kilo optillen en dat gaat 'm niet lukken. De schoren ga ik niet lassen maar met bouten vastzetten.

 

Zo zie je maar weer: je blijft bezig

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

vandaag (31 jan 2004)stormt het flink

(windkracht 9 met vlagen)

Ik heb er net een 78trias met een tegelvoet op een vlak dak gezet met 8 x 30 x30 tegels erop.

het is nu avond en kan buiten niets kontroleren , ik houd mijn hart vast voor de nacht. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> af en toe hoor hem wel bonken.

Ik ga de schotel morgen wel onderin de mast(1 mtr)verplaatsen. Als hij er dan nog staat!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />: en er nog een extra schoordraad erbij zetten.

 

tf4000pvr 78trias

VU+ Duo OpenPLi 2.1 Beta

Topfield 4000pvr 40gb,

Topfield 5010 500gb

astra 2x /hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb twee 1,20 mtr op dak staan met een tegelpoot waarin 4 60/40 grindtegels inliggen, het hele spul staat pal in de wind en geeft geen kik <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> geen blok te zien.

Inderdaad is het laswerk erg belangrijk, bij mij, is door slechte lassen, een paar jaar geleden, de hele zooi door de storm op onjuiste manier naar beneden gekomen.

 

Moraal: bezuinig niet op de verkeerde manier, de eerste opstelling was nl. erg goedkoop maar kwam wel naar beneden.

Pli Core Member

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

voor berekeningen moet je even terug in de tijd, hebben we het al meer over gehad. komt elk storm weer terug

 

goede vuistregel voor schotels onder de meter. ga op een mooie dag in de zomer met je volle gewicht aan het punt waar de schotel vast wordt gemaakt hangen of trekken

 

verplaats de het geheel niet dan kan je tot windkracht 10 wel gerust slapen

 

wil men toch meer dan een meter dan wordt het tijd voor een bouwkundig boek bij de bibliotheek

 

verder vergeet het onderhoud niet alles roest of verzwakt met de jaren, wat eens mooi is uitgerekend en gemaakt kan door slecht onderhoud zo in orbit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> komen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Zijn die tegelvoeten echt zo rigide als zij lijken of vindt er toch doorbuiging van de mast, t.o.v. de voet plaats?

 

Heb er een van RVS op dak staan, (draaibaar, met 16 tegels erop).

Deze staat net zo vrij als die van Harry37.

Zelfs na die storm van vannacht nog geen centje pijn ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...