Ga naar inhoud


usb naar seriele


Gast Lampião

Aanbevolen berichten

Op mijn laptop heb ik geen seriele en alleen (5) USB aansluitingen dus heb ik op advies van een aantal mensen op deze Forum een USB naar Seriele kabel gekocht (van Sitcom). Ik kan op geen enkele manier verbinding krijgen tussen laptop en Humax 5400Z (led van kabel brandt niet eens en bijft op 'waiting for contact with Humax'). Ik heb een beetje van alles geprobeerd, usb kabel goed geïnstalleerd, op een vrij COM Poort ingesteld (COM1) en de instructies voor het uploaden naar Humax goed gevolgd (aan en uitzetten via Stand by, etc.) maar niks werkt. Heeft iemand ervaring hiermee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Moet werken. Kijk ff control panel-system-hardware-ports hoe de com ingesteld is. Zet hem handmatig op een en kijk meteen even naar de baudrate(port settings tab). Deze kun je beste op 9600 zetten. Haal desnoods ff de usb stekker eruit en stop hem in een andere usb. Krijg je on the fly een compoort toegewezen. Kijk weer ff naar de instellingen. Wees er zeker van dat andere apparaten(zelfs software) niet de compoorten bezet houden.

Je gebruikt toch wel een nullmodem kabel ertussen!!!????(dus van labtop de sitecom kabel vervolgens de null modem kabel en dan de receiver).

 

Als je met humbox werkt(vertel je verder niks over) dan deze ook op com 1 zetten en de humax5400 kiezen in het opties menu. Dus niet de z. Vevolgens settings uploaden(download pc-receiver) en receiver aanzetten van standby naar een kanaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tussen Laptop en Humax gebruik alleen de USB/seriele kabel van Sitecom. Begrijp ik goed dat ik ook een nullmodem kabel ertussen moet gebruiken?! Waarom? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />(vast een domme vraag...) Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hier werkt het perfect via zo een USB naar serieel en dan een nulmodemkabel

heb wel COM 4 moeten kiezen

als er een modem in je laptop zit staat die waarschijnlijk op COM 1

BigBisat (Astra 1-2-3-4, Hotbird, Eutelsat 9B, Thor en Turksat 42°). Dreambox 920 met dvb-c en dvb-s, Dreambox 7080 met 3x dvb-s en dvb-c, Dreambox8000

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...