Ga naar inhoud


Harddisk gewist!


Gorilla King

Aanbevolen berichten

Vanavond nadat ik thuiskwam, zag ik tot mijn grote schok dat AL mijn opnamen verdwenen zijn van de harddisk! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> 40GB ineens totaal verdwenen!

Ik hen niks gedaan wat ik anders niet deed (behalve dat ik pas de Penta1.11 co erop gezet heb, maar dat kan denk ik niet de reden zijn). De Top 4000 was niet warm en hij stond maar even aan, wel was ik aan het opnemen in timeshift, maar ja dat doe ik zo vaak en de hd was helemaal vol.

 

Ik snap er helemaal niets van <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Iemand een idee hoe dit kan!? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het hoeft niet zo te zijn dat de HD leeg is maar dat de weergave van de index niet goed meer is.

Mocht je hele belangrijke opnames hebben dan kan je de HD aansluiten op je computer en kijken of er nog wat te redden is.

Heb je al een nieuwe opname geprobeerd?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit ook gehad nadat ik een wisselraam had gemonteerd, dat standaard was voorzien van een schakelaar om de voeding van de harrddisk uit te kunnen schakelen. Dit veroorzaakt in de Topfield een fout waardoor het leek alsof alle opnamen weg waren. Gelukkig heb ik een aantal de schijven waarmee dit gebeurde terzijde gelegd. Ik ben nu met DVR-topA en DVR-studio aan het experimenteren en met het eerstgenoemde programma wordt de index van de propgramma's automatisch hersteld. Daarna is afdraaien geen enkele probleem TENZIJ je een nieuwe opname heb gemaakt. Het kan dan zijn dat een deel van de opgeslagen data is beschadigd!

Voor het hesretl moet je natuurlijk wel de harddisk uitbouwen en even op een computer aansluiten. Succes ermee! Nog een tip: vergeet niet de "Master-jumper" bij gebruik op de computer te verwijderen en daarna op de tf weer terug te plaatsen!

 

Groetjes

LvA

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> Ik ben nu idd bezig om via usb en DVRTopA te kijken of het probleem nog is te herstellen. Het is misschien en (hopelijk!)ook nog wel mogelijk dat er iets met de index oid is gebeurd en dat de gegevens fysiek nog wel aanwezig zijn. Dit is voor het eerst dat mij dit overkomt en ook op sat4all en bj de duitse topfieldboard heb ik zo snel niets kunnen vinden, dus de schok <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" /> was groot.

Ik heb idd nadat de HD 'leeg' was een paar korte opnames gemaakt om te testen hoe ie dit aangaf.

 

En nu maar hopen dat het lukt; wordt vervolgd.

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
anders moet je nog ff een recovery tool eroverheen laten kan je waarschijnlijk alle programmas wel terug krijgen (denk 1tje niet..)

ff op download.com eentje kiezen.

Nou ja, het file-format van de Topfield is anders dan dat van een pc-harddisk, dus ik vraag me af of dat gaat lukken.
Inmiddels heb ik de hersteloptie van DVRTopA erover heen gehaald, maar de opnames zijn als verknipt en totaal door elkaar heen, dus dat wordt een hele uitzoekklus. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...