Ga naar inhoud


Spaanstalige zenders via satelliet


Gast

Aanbevolen berichten

Beste satellietspecialisten,

 

Ik heb een Spaanstalige vrouw afkomstig van het continent van Máxima, Zuid-Amerika. Ik ben nu voor haar op zoek naar een satellietontvanger/schotel-combinatie, waarbij zoveel mogelijk Spaanstalige zenders te ontvangen zijn. Graag jullie oordeel over/ervaringen met onderstaande opties:

 

Optie 1: Op Astra zijn vijf Spaanstalige FTA-zenders, zowel als op de Hotbird. Ik heb tegenstrijdige info voor ontvangst van beide satellieten. Bij Mediamarkt zei men, dat je dan twee LNB's nodig had op de 64-cm schotel (afmeting voldoende?), maar ook twee afzonderlijke receivers. **$*@*%*&^*#** te ****** beweerde echter, dat je met één CI-receiver met SECA-module, b.v. de Echostar, dit ook voor elkaar kreeg, beide beweerden zonder draaibaar systeem.

 

Optie 2: Hispasat-satellieten, natuurlijk voornamelijk Spaanstalig. Welke hardware raden jullie me daarvoor aan, en is dit te combineren met de Astra/Hotbird optie zonder draaibaar systeem?

 

Optie 3: De door PANAMSAT geëxploiteerde NSS806-satelliet, die op de C-band uitzend en waarvoor je minimaal een 180 cm-schotel nodig hebt. Deze satelliet heeft vele FTA-zenders uit Venezuela, Argentinie, Colombia e.d.

 

Zou een prettig toeval zijn, als één van jullie ook een Zuidamerikaanse partner/vrouw heeft en hier ook over heeft nagedacht. Ik zie jullie reacties graag tegemoet!

Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar,

 

Groetjes,

 

Freddy, Groningen

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mijn vrouw is van iets hogerop de kaart : van het land van de Azteken. Wij zijn ook aan het uitzien. De optie van 1.80m gaat voor ons niet op (plaats antenne + eventuele moeilijkheden met de overheid), dus nog niet bekeken. Op 30 gr west zit Hispasat met een aantal FTA's waarvan ik denk dat de meeste nu ook op Astra zitten (een paar uitzonderingen), allemaal regionale uit Spanje. Op Hotbird is nu ook Olisat van start gegaan, en indien dit doorgaat (nog af te wachten), zullen er daar 2 Argentijnse zenders op zitten (Telefe en Rio De La Plata) + nog een kanaal met vele progs uit Argentinie (zie www.olisat.com, zoek eens naar Olisat op dit board ...), wordt normaal gezien wel te betalen en gecodeerd in Irdeto2. Voor ons is er ook nog de mogelijkheid van Panamsat op 43 West, daar zijn een paar kanalen van Televisa te vinden, maar dat zal je vrouw misschien wel iets minder interesseren.

 

ivm de hardware : dat mediawinkeltje wilde je waarschijnlijk meteen een paar oude winkeldochters aansmeren. je kunt inderdaad Astra/Hotbird zonder draaibaar systeem aan, met 1 schotel van min 80 cm, als je een langwerpige neemt zoals bv de bisat van Visiosat, dan kan je normaal gezien ook nog de BBC erbij nemen. Hispasat moet ook kunnen met 80 cm, maar is niet meer te combineren met de andere 2 sats in een vaste opstelling, dus wil je de 3 dan ga je beter naar draaibaar, of 2 schotels. Tenzij je van plan bent er uren tijd in te steken als hobby raad ik je een doorsnee ontvanger aan van een gevestigd merk zoals bv Echostar, maar wel met CI sleuven, want de markt wijzigt nogal vlug, bv Olisat was eerst van plan in viaccess2 te werken, verdween dan voor 6 maanden en is nu terug met het idee van irdeto2 ...

 

Groeten

-----------------------------------------------

Echostar 5000, Topfield 5000 PVR 160Gb , 2x Triax 88, 3x Golden Interstar quad, 3x Spaun 4x1

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja als ik jou was zou ik 2 schotels nemen

1 astra & hotbird en 1 apart voor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />de hispasat

daar kan je zowel portugees als spaans zien

met een humax 5400 en een matrix cam en MR1.055

werkt perfect

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Visiosat bi-sat vor astra-hotbird is het makkelijkste + inderdaad een losse schotel voor de hispasat.

Let wel: Op hispasat gebruikt men op dit moment meerdere decoderingen o.a. Nagra 2 en deze is nog niet vrij.

Als je dus geen officieel abbonoment hebt, is het de vraag hoelang je nog kunt kijken !!

Als ontvangen is buiten de humax ook een dreambox aan te raden.

Hierbij heb je geen extra CI cam nodig.

Tweede voordeel is dat hij een softwarematige cam heeft en in principe alle (mits de software ervoor geschreven wordt) coderingen aankan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je een 1 Ghz PC of sneller begin dan met dat Technisat Skystar2 PCI DVB kaartje van slechts ca. 50 euro, een 80 cm schotel 50 a 60euro en een universal LNB 18-25 euro en experimenteer wat rond met dat ProgDvb programma (shareware/freeware/donationware). Beslis daarna wat je eigenlijk zien wil en koop wat beters. O ja, heeft jouw videokaart een TV-out dan kun je het doorzetten middels kabel of 2 GHz zendertje naar jouw TV.

 

Olisat en Hispasat zijn onbetrouwbare instellingen voor grote uitgaven. Met dat Skystar2 kaartje kun je het vrouwtje genoeg laten zien. Let wel gebruik Progdvb als tv-applicatie en niet die troep van Technisat zelf.

 

Die Skystar2 is een softwarematige digitale ontvanger op een PCI kaart. Brengt ook Conax mee indien je het goed speelt en dan kun je ook TVChile zien op de Thor

 

Naderhand wil je beslist een draaibaar systeem. Probleem momenteel zijn de Providers en de bijpassende CAM´s.

Wordt even weer doorgetoept. Effe geduld. Bij de skystar heb je daar voorlopig geen last van hij doet softcam.

 

De ins en outs staan hieronder op een ander subforum. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Rudolf

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...