Ga naar inhoud


probleem met router


Gast

Aanbevolen berichten

ten eertse beste wensen aan iedereen. Ik internet nog met een oude kabel modem van alwaysaccess die via een seriele kabel naar de PC gaat. Sinds kort heb ik een wireless netwerk gekregen met een router en een PC card. Ik verbind de router met de PC via de netwerkkaart met een netwerkkabel en de PC card in mijn laptop. Met het installeren en configureren treedt er geen problemen op en het communiceren en data verwisselen met elkaar ook niet alleen ik kan op mijn laptop niet internetten, kon steeds de sites niet openen terwijl het aan geeft dat de internet verbinding er is. Als iemand wat weet hoor ik het graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben bang dat het aan de alwaysacces-modem ligt.

Dit soort officiele modems staan geen router toe.

Je zal denk ik aan een nieuwe modem ook moeten, mijn advies: modem met ingebouwde router.

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

nee, dat is het IP-adres van je router. die moet je intypen in de internet explorer om het ding te kunnen configureren (als er geen seriële console aansluiting op zit, maar dat zie je bijna nergens meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ).

 

het cc-nummer is een uniek nummer (identificatie) van je kabelprovider. deze staat normaal gesproken ingesteld als je PC-naam (kabelmodem -> PC) maar met router er tussen moet ie hier dus instaan als host. de configuratie verloopt via een dynamisch IP-adres.

even goed de gebruikshandleiding lezen van de router, luistert nogal precies.

 

 

groet,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

als het goed is heb je een installatiehandleiding gekregen van je ISP, op de achterste bladzijde staan wat configuratie notities, meestal wordt daar ook een cc-nummer ingevoerd.

 

je zegt dat je nog nooit van een cc-nummer gehoord hebt, we hebben het hier wel over kabelinternet van bijv. @Home he ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

nee jammer genoeg niet want bij mijn woonplaats hebben ze nog geen Home , mijn provider is alwaysaccess ( een onderdeel van Essent ), ik had ook helemaal geen handleiding ervan , wat ik in moet vullen is de inbelnr. en pop. en smtp. meer niet Ik heb al een mail naar alwaysaccess gestuurd , hoop dat morgen bericht van hun krijg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat er spraakverwarring heerst.

1 - zijn modem is met een serieele kabel aangesloten op de pc

2 - de router sluit hij aan op de lanpoort van de pc

3 - hij moet in zijn pc een inbelnummer bij zijn email configuratie invullen

 

Mijn conclusie is dat hij gebruik maakt van FreeAccess. Dit is een gratis ISP van Essent waar men landelijk tegen lokaal tarief kan inbellen.

 

In ieder geval zit zijn pc tussen modem en router en zal hij gebruik moeten maken van ICS (internet connection sharing) of van een programmaatje zoals winproxy of wingate. Anders werkt het nooit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jij hheb mij goed begrepen, alleen het inbellen tegen het lokaal tarief niet want ik betaal ook een vaste bedrag per maand net zoals bij ADSL en zo... Jij hebt het over sharing programma, waar kan ik die downloaden ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...