Ga naar inhoud


Diseqc motor blijft heen en weer draaien - 5400Z


Gast

Aanbevolen berichten

Best Sat Freaks,

 

Ik heb een Humax 5400z zo'n 1,5 jaar geleden gekocht, een tijdje lang heeft die het goed gedaan, daarna heb ik probleemen gekregen met mijn diseqc motor, die gaat namelijk vanzelf en helemaal spontaan draaien. en als die eemaal aan het draaien is dan blijft die ook echt een en weer draaien. hij stopt op geen enkel manier dan de decoder uit te zetten of de coax cabel lost te draaien en als de decoder weer aangaat of de oaxcabel eraan gekoppeld wordt dan draaied die weer.

Dingen in het menu uit of aanzetten hebben allemaal daar geen effect op. software updaten helpt ook niet, andere settings file helpt ook niet. dat probleem is misschien toen vanzelf opgelost. maar sinds kort zo'n 2/3 maanden geleden heb ik weer dezelfde probleem, en omdat ik de brobleem niet kon verhelpen heb ik toch maar een monoblok aangeschaft, maar door het slechte weer van deze winter heb ik telkens maar een sat kunnen ontvangen, het is of de astra of hotbird. maar nu heb ik daar ook genoeg van en wil graag toch mijn sat systeem goed hebben.

Nu heb ik weer alles gedaan maar niet heeft geholpen. Ik heb nieuwe patch erin, nieuwe settings verschillende diseqc intellingen geprobeerd, maar niets helpt. probleem is dat ik de diseqc motor niet kan resetten naar de fabrieks intellingen. op humax 5400z heb ik wel een reset optie maar die doet iets anders naar mijn weten. op motor zelf heb ik ook geen reset knopje of iets anders om de motor te resetten.

mijn systeem is als volgt.

 

HUMAX 5400Z mot TOH 3.2 settings van humaxsettings.nl

system id 0016.0600

 

Als er nog vragen zijn dan hoor ik het wel graag.

Later zet ik hier nog de fotos erbij en een filmpje om te zien wat hij precies doet.

 

Weet iemand hoe ik dit moet oplossen. ik heb overal gezocht naar een oplossing, ook op deze forum, maar misschien ben ik de enige die dit heeft.

 

Alvast bedankt

 

Groetjes,

 

Socrates

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo!

Ik kan jammer genoeg het originele bericht niet meer bewerken, maar hier zijn zoals eerder belooft de blaatjes van mijn diseqc motor. misschien dat dat helpt bij het vinden van een oplossing.

dsc00329.jpg

 

dsc00328.jpg

 

dsc00329.jpg

 

 

Verder heb ik ook een filmpje gemaakt waarop je precies kan zien wat ik bedoel. het filmpje is jammer genoeg wel 5MB groot.

het filmpje vind je Hier !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn broer heeft hetzelfde probleem gehad, nadat hij een nieuw zenderlijst en Patch ingedaan had.

Bleek dus dat je satposities weer handmatig weer moest opzoeken en vastleggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Naar mijn weten is dat resetten wat je in de humax menu vindt niet een reset knop om de motor naar fabrieksinstellingen te resetten maar een optie om alle geprogrammeerde positie opnieuw te berekenen te opzichten van de laatste satelliet positie wat als laatste is ingesteld.

 

verder als antwoord op coolie,

Ik krijg de gelegenheid niet om de stateliet positie opnieuw in te stellen. de motor reageert niet meer op de humax menu. je kan hem wel vanaf het menu wel naar rechts of naar links draaien, maar het motortje blijft netjes zwaaien. menu heeft geen effect meer op de motor.

Ik wordt er echt moe van....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het echt zeker dat het aan de vocht licht? Je weet wel hoeveel werk het is om dat ding los te schroeven en weer terugtezetten. Afstellen van dat ding is ook een klus op zich. Maar als het echt aan de vocht licht dan is er volgens mij geen andere keuze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Morgen ben ik vrij, Ik hoop dat ik hier een stevige schroevendraaier kan vinden en dat het morgen niet regent en niet koud wordt, dan ga ik ermee aan de slag. het resultaat post ik hier.

Ik hoop dat daarmee de problemen opgelost zijn, anders wordt het een nieuwe motor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...