Ga naar inhoud


Basis beveiliging


Gast BIG JOHN

Aanbevolen berichten

Voor honderd procent je pc beveiligen is onmogelijk, maar toch kunnen met een paar eenvoudige aanpassingen en of gebruik makend van hulpsoftware onze pc redelijk goed dichttimmeren tegen allerlei gespuis.

 

[color:"red"]-1[/color] Haal steeds de veiligheidsupdates af bij Microsoft om de lekken te dichten, langswaar indringers zouden kunnen misbruik van maken.

Klik in IE > Extra > Windows Update en installeer alle security updates en patches.

 

[color:"red"]-2[/color] Installeer een Anti-virussoftware...en zorg dat je die minstens éénmaal per week voorziet van de recentste updates.

Er zijn verschillende producenten die zulke software in huis hebben,voor hen die krap bij kas zitten, kan je gebruik maken van AntiVir is volledig gratis.

 

[color:"red"]-3[/color] Installer een Firewall,deze beschermt je poorten op de pc,tegen ongevraagde indringers.

Ook hier geldt de regel regelmatig updates installeren indien voorhanden.

Ook Windows XP heeft er ééntje onboard ...vinden en activeren doe je zo:

Start > configuratiescherm > netwerkverbindingen.

Klik dan met de rechtermuisknop op je verbinding en kies eigenschappen. Bij tabblad "geavanceerd" zie je bovenaan "firewall voor internetverbindingen" Daar moet dan een vinkje staan. Dit is een eenvoudige eenrichtings firewall ...alles wordt geblokt dat naar binnen wil,maar wat jezelf verstuurt laat die alles passeren.

Bij de binnenkort verschijnende Windows Xp Sp2 zal hier wat aan gedaan worden

Alternatieven: Zonealarm,outpost en kerio ...(allemaal gratis).

 

[color:"red"]-4 [/color] Mensen die werken met een modem of isdn kunnen ook een klein progje installeren die hen beschermt tegen dialers.

Een dialer installeert zich en belt naar dure nummers i.p.v. uw normale inbelverbinding met de provider,meestal (0903, buitenlandse lijnen,...). Vaak gaat het hier om spelsites of om sites met inhoud alleen voor volwassenen.

Gelukkig bestrijden spyware-jagers als Ad-Aware en Spybot ook dialers. Een ander programma is Dialer Detect. Dit speciaal voor het verwijderen van dialers geschreven programma is Nederlands en heeft dus als voordeel dat het eerder specifiek Nederlandse dialers zal herkennen dan de andere programma's.

 

[color:"red"]-5[/color] Tegenwoordig verspreiden 95% van de virussen zich via E-mail attachments.Configureer daarom je Anti-Virussoftware zodanig dat deze de mails scant zowel deze die binnekomen als die dat je verstuurt.Als je weet dat de meeste virussen geschreven worden,om microsoft software aan te vallen zou je kunnen uitwijken naar een alternatieve E-mail client...vinden doe je ze op 't internet verschillende zijn zelfs gratis.

Je zou ook kunnen een klein (gratis progje installeren als Poppeeper dan kan je uw mail lezen (ook html) op de server en daar ook deleten. Met deze kan je ook ingevoegde bijlagen (Bv.JPG's) uitschakelen. Die worden dan als gewone bijlagen weergegeven.

[color:"00bfff"]- meer over poppeeper[/color]

 

[color:"red"]-6[/color] Omdat het merendeel van de gebruikers surft met internet explorer valt deze browser dan ook dikwijls te prooi aan hackers, die niets liever doen dan het minste veiligheidsgaatje te benutten om deze te hacken.

Je kan via Extra > Internet Opties-Beveiliging > Aangepast niveau kan je allerlei zaken aanpassen...

Zo kan je via deze weg "Uitvoeren van scripts uitschakelen"....maar let op de hoogste beveiliging gaat ook gepaard met beperkingen van je browser...sommige websites kunnen hierdoor niet meer worden weergegeven !

Wat je wel zou moeten nakijken is het volgende "Active X" settings controleren/aanpassen:

Ga naar IE opties > Beveiliging > Het Internet > Aangepast niveau en check ff inderstaande:

ActiveX met handtekening downloaden = vragen.

ActiveX zonder handtekening downloaden = uitschakelen.

ActiveX-bestuurselementen die niet zijn gemarkeerd = uitschakelen.

Je zou ook nu weer kunnen kiezen voor een alternatieve browser (gratis) te downloaden via het internet(mozilla,opera enz..).Worden niet zo geplaagd door hackers en zijn om in concurrentie te gaan met IExplorer dikwijls heel goed.

 

[color:"red"]-7 [/color] Installeer ook zeker SpywareBlaster zal proberen te voorkomen dat er zich spyware gaat installeren op je pc (preventief) en ook aanvullend SpywareGuard met deze actief zal er o.a. niemand nog je startpagina ongewild kunnen wijzigen (preventief)

Spywareguard & SpywareBlaster werken hetzelfde als een virusscanner maar dan voor spyware, regelmatig updaten van zowel Spyblaster als Spywareguard is een vereiste.

 

[color:"red"]-8 [/color] Ad-Aware en Spybot zijn tools die deze spyware kunnen opsnorren en verwijderen,indien reeds aanwezig op je pc.

Ook hier is de boodschap regelmatig updaten .

Als deze de taak niet klaren bestaat er nog zoiets als Cws-shredder ; en HijackThis .

[color:"00bfff"]- lees ook deze over Spyware[/color]

 

[color:"red"]John [/color]

 

("`-´´-/").__..--´´"`-._

`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)

(_Y_.)´ ._ ) `._ `.``-..-´

(il),-´´ (li),´ ((!.-´

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hiermee voorkom je inderdaad een hoop ellende.

Bij kabel of ADSL kan dit ook nog van nut zijn:

Internet Explorer>Extra>Internetoptie`s>Geavanceerd>De map tydelijke internetbestanden leegmaken wanneer de browser wordt afgesloten.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eéntje staat er niet bij, is nochtans de belangrijkste om veilig te surfen en ook het kleinste. Geheugen nodig =140 KB en bovendien Gratis.

 

StartupMonitor

 

Vanaf nu kan niets nieuws meer opstarten met Windows zonder je kennis en toestemming. Alle vieze dingen incluis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is inderdaad een goede site. Ik heb de test gedaan en de zaak zit volgens de site aardig dicht gespijkerd. Daar had ik al een vermoeden van want de reclame naast het Sat4all logo is bij mij niet meer zichtbaar en de PAYPAL button zit daar voor in de plaats. Alhoewel die van sat4all met onze hobby te maken hebben en niet opdringerig zijn. Maar in veel andere gevallen krijg je vierkante ogen door oa. stroboscoop effecten.

 

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 4 weken later...
  • 2 weken later...

Spysweeper doet ut ook goed (in vergelijking tot Ad-Aware), scant wel iets langer maar wel goed. Als virusscanner doet AVG het ook goed. Deze is ook als freeware te downloaden (Grisoft).

 

Groetjuzz van Rakker71

Receivers: Vu+ Solo2, Dreambox DM7025, Dreambox DM 7000, Dreambox DM 500

Schotel: Visiosat / Cahors Big Bisat Antraciet met 4 LNB's (Hotbird, Astra 1 t/m 3)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 2 maanden later...

In ieder geval zij zitten te vissen in dezelfde bak...gebruiken ze nu net dezelfde tools(lees:database) om de grootse vissen eruit te kunnen scheppen is een andere vraag.

 

conclusie: ook al krijg je dubbele waarschuwingen...zolang ze geen conflicten veroorzaken,blijf ze dan maar naast elkaar gebruiken....mijn mening natuurlijk !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...