Ga naar inhoud


Ip nummer besturingssysteem enz.


sijberman

Aanbevolen berichten

Laatst zat ik met iemand te chatten en die gast kon precies zien wat voor besturingsysteem ik had en welk ip nummer enz, is daar een progje voor of een commando in telnet of zo ja weet ik veel ik zeg maar wat, ik zou het wel willen weten is wel een leuk geintje.

Ik zag laatst iemand hier op sat4all die had hier een plaatje geplaatst en daar was het ook op te zien. Alvast bedankt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

 

Sijberman

Greetz,

 

Sijberman.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Citaat:
die gast kon precies zien wat voor besturingsysteem ik had en welk ip nummer enz

Kun jij niet beter op zoek gaan naar een goede firewall ?
Lijkt me dat je daar meer aan hebt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Nou, das allemaal een beetje heel overdreven paniekvoetbal hoor. Met chatten (vaak is dat P2P) kan iedereen zien welk IP-nummer je hebt, vaak geeft zo'n programma ook nog vaak een string (vaak heet die agent) mee waar in staat welk programma/OS je gebruikt. Met verschillende programma's (waar verder niets mee te zien is van je PC) is dat eenvoudig te achterhalen.
Je browser laat dit bijv. ook zien, en bij de andere host is jouw IP-adres altijd te zien, dus ook op de server van die plaatjes.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op diverse hack sites is zijn pagina's te vinden die mensen aan het schrikken maken. Plotseling is jouw eigen schijf "online" te zien. Niets is echter minder waar. Wat er getoond wordt is een ilayer met als inhoud je eigen schijf die je lokaal, dus op je eigen PC, ziet. Niets onveiligs dus maar wel een vreemd gezicht.

Wat wel onveilig is, is de eventuele tool die zij ter download aanbieden. Deze tool zou hier bescherming tegen moeten geven.De kans bestaat dat je een Trojaans paard in huis haalt of een virus. In ieder geval uitkijken wat je op dat moment gaat downloaden. Netscape gebruikers moeten dit ontberen daar deze ilayers niet goed ondersteund.

 

Zo zijn er ook verschillende "javascripts" die je kan downloaden en integreren in jouw homepagina ,die dan de gegevens op het scherm projecteren, van de bezoeker van je site,oa. ip-adres,gebruikte browser, resolutie enz...

Normaal gezien zijn dit allemaal onschuldige zaken, daar je computer toch steeds deze gegevens kenbaar maakt om toegang te krijgen tot een ander netwerk ...nu worden deze door dit script enkel zichtbaar gemaakt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...