Ga naar inhoud


wifi in en outs gevraagd


Aanbevolen berichten

Welke wifi deskundige kan me vertellen wat de mogelijkheden zijn,

 

ik wil nl. wifi {client- server accespoint} voor lange afstand opzetten, ivm

de vrij hoge freq. dacht ik van een type gebruikte maken dat rechtstreeks aan m"n intranet gehangen kan worden{met externe anttene aansluiting natuurlijk}.

 

Zodat het mogelijk zou moeten zijn om het een een ander buiten in de mast te hangen {waterdicht natuurlijk} via een zo kort mogelijke antenne aansluiting.

 

heeemaal geinig zou het natuurlijk zijn om zowel een rondstraler als een richt antenne te kunnen gebruiken. een coaxrelais in de leiding zul je waarschijnlijk ivm de freq. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> maar michien zijn er types met 2 aansluitingen?

 

helemaal mooi zou het natuurlijk zijn om ook met progammatuur als kismet,netstumbler en airsnort zou kunnen werken, maar ik heb begrepen dat dit enkel mogelijk is met lucent gold ed. voor notebooks {ben de standaard ff kwijt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />}, en niet voor pci kaarten {wel met verloopkaart?} maar een die rechtsteeks of op usb of 100mbps ethernet kan worden aangesloten heeft wat mij betreft de voorkeur.

 

Wie helpt me hier mee verder ?

 

thx, PinkFlamingo

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op een linksys WRT54G kun je 2 externe antennes aansluiten dus omni en richter <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> verder kun je daar met de aangepaste firmware van sveasoft ook kismet op laten lopen (tis een linux box) en antenne selecties etc doen.

Netstumbler is afhankelijk van chipsets en zou als je de goede chipset op een pci kaart hebt ook moeten willen lopen (heb ik niet getest)

 

Kijk eens bij de sponsor van dit forum die wifi materiaal leverd, die heeft alles in huis qua antenne's en coax en verlooppluggen.

 

Suc6!

Link naar reactie
Delen op andere sites

thanks JaNuZz,

het lijkt er inderdaad op dat de WRT54G perecies is wat ik zoek,

tenminste met de andere flash.

 

Heb ik het goed begrepen dat de WRT54G een AP is die met de aangepaste flash

in client en brige modus geschakelt kan worden ?

 

Met name het {traploos?} verstelbare zendvermogen lijkt me heel interesant,

per antenne regelbaar?

 

Ik heb btw je homepage ook eens bekeken en wat linkjes gevolgd, kun je ook wat zeggen over de ontvangst gevoeligheid van de WRT54G.

 

Het schijn dat Senao ook interesante producten leverd niet dat ik van plan ben om me blind te staren op de schijnbare 23db {100 mw in nl toch ?} voor hun 4 in 1 product maar het schijnen volgens de importeur ook heel gevoelige ontvangers te zijn. En als het zend vermogen regelbaar zou zijn {ik wil nl graag wel binnen de regelgeving blijven} is deze wat mij betreft ook een optie.

 

rest me eigelijk de vraag hoe compatible zijn de diverse fabrikanten onderling?

baken mode ed.

 

Ps jullie zullen wel denken wat stelt die vent een vracht vragen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

m,r ja ik wil graag de juiste hopelijk meest flexibele aan koop doen.

 

ons bent zunnig <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ pink:

 

De Senao is gewoon 1 van de beste daar is geen twijfel over mogelijk, alleen betaal je daar ook voor. Senao heeft ook een erg goede ontvangst-gevoeligheid tov andere merken.

 

Maarrrrrr Linksys draait met linux en moet daardoor onder de GPL licentie z'n source vrijgeven, wat natuurlijk erg interessant is omdat iedereen z'n "eigen" firmware kan maken hierop wat oa tot het gevolg heeft gehad dat sveasoft hier een bijzonder mooie firmware gemaakt heeft, en er vele "freaks" mee bezig zijn waardoor je heel veel leuke mooie dingen mee kunt doen. Zie het als de dreambox ongeveer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Traploos vermogen? wat bedoel je daarmee precies? Als je bedoelt dat je per mW kunt instellen hoeveel je zendt, dan is het antwoord ja.

 

De onderlinge compatibileit is moeilijk,en zul je in de praktijk uit moeten gaan uitvinden.

Tussen AP en client is het meestal geen probleem maar als je bv 2 verschillende AP's met elkaar communiceren wilt in client mode of WDS bv dan is het meestal verstandig om maar materiaal vd zelfde fabrikant te kiezen

 

Het vermogen is niet regelbaar per antenne, maar je kunt wel bv zeggen RX op left en TX op right, maar volgens diverse personen op het sveasoft forum kun je dit het beste gewoon op de standaard settings laten staan als je met 2 antennes werkt (bv een rondstraler voor de omgeving en een richter naar een 2e AP of client verder weg)

 

Tis allemaal een beetje afhankelijk wat je er precies mee gaan doen wil, en hoeveel "kennis" je hebt en er wilt gaan insteken , zeg maar het bekende dreambox verhaal weer....

 

Ik wil zelf binnenkort testen op deze locatie AP1 een omni voor de buurt + richter(voor de buurt) -->> AP2 locatie 2 waar ook weer een omni voor de buurt en richter komen

en zal mij bevindingen wel posten hiero <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

grtz, Jan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
JaNuzz, wat doen die 2 antennes, ja zenden en ontvangen zul je zeggen, maar welke is voor wat, je kunt ze toch ook op diversity zetten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Op mijn Senao zit n.l maar 1 antenne, vandaar de vraag, en voor de info bij mijn set kun je ook het vermogen instellen in stappen, gaat dat bij jou set traploos <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Sjaak dat klopt inderdaad, 2 antennes kun je gebruiken voor en je lokale buurtgenoten te bedienen( via een omni bv) en bv met een richter je 2e Accesspoint of losse client van data te voorzien. Heb je er echter maar 1 antenne extern aangesloten dan zet je RX en TX natuurlijk op de betreffende poort (links of rechts) waar die antenne op aangesloten zit, zodat niet de helft van het signaal in de verkeerde antenne gaat zitten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kwaliteit van het materiaal is super inderdaad,

maar drivers zijn nou niet echt geweldig (begint bv meteen te zeuren als je de pcmcia kaart er niet in hebt) om maar te zwijgen van de web-setup van de AP/BRIDGE waar je dus nagenoeg helemaal niets kun instellen (DNS instellingen nergens mogelijk, en bridgen naar mac-adres ipv naar SSID is niet mogelijk, geen firewall ingebouwd, geen mogelijkheid tot toevoegen van statische routeringen etc) een grote tegenvaller wat mij betreft qua software dan, hardware is verder <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

mischien dat het in de nieuwere types beter geregeld is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja de spullen van Senao zijn wel "top of the bill".

Maarja de hardware is net zo goed als de software die er op draait, dus het wordt een Wrt54g. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />Met name de mogelijkheid om er een kleine linux distrubutie op te laten lopen geven bij mij de doorslaggevende factor. De wat mindere tx/rx vang ik dan wel op met een helicalbeam.

 

Ik wil de wrt54g gaan gebruiken voor een open AP, ik heb de nodige ervaring met zendapparatuur/antennes, X25 over air {packet}

 

Thx voor het advies. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

ps

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@pink precies! neem ondertussen vast een kijkje op de sveasoft forums dan kun je zien waar ze allemaal al mee bezig zijn en wat ze allemaal al gemaakt hebben op http://www.sveasoft.com/forums .

Overigens zijn ze commerciel gegaan nadat ze een ongelofelijke grote hoeveelheid bagger over zich hebben gekregen van de broadband forums ivm met de GPL. Een subscription voor nieuwe firmware kost 20$ de oude firmwares zijn nog steeds te downloaden.

 

PS ik heb een subscription, dus als je een nieuwere versie nodig hebt dan kun je die zo van mij krijgen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een draadloos netwerk draaien met een WRT54G. waaraan een omni 13db ik heb de omni op een antenne geplaatst met een hoogte van 15,5 meter het bereik wat ik hiermee heb is 1 km de ontvanger is ook een wrt54g en dat werkt perfect.

ik wil aan dit netwerk 40 gebruikers koppelen die gebruik maken van internet tot nog toe werkt het prachtig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
JaNuzz, ik heb er nog geen encryptie opzitten, dom misschien, maar ik weet niet hoe het te doen, ik zag een 128 bits encryptie is dat wat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />


Geen idee Sjaak hoe dat in die web-setup van de Senao zit, Ik heb hem al lang opengesloopt en het pcmcia kaartje eruit gehaald <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> en wat aan het experimenteren nu met linux. Ik vond die software van het AP niet erg bijzonder en ben nu met wat wifi-Os'en aan het stoeien om te kijken of ik er niet een wat meer intelligent AP van kan maken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Meestal is het een kwestie van keys invullen en op paraphrase clicken, maar kan er nu niet in kijken helaas ,daar het kaartje in me pc zit .
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb een draadloos netwerk draaien met een WRT54G. waaraan een omni 13db ik heb de omni op een antenne geplaatst met een hoogte van 15,5 meter het bereik wat ik hiermee heb is 1 km de ontvanger is ook een wrt54g en dat werkt perfect.
ik wil aan dit netwerk 40 gebruikers koppelen die gebruik maken van internet tot nog toe werkt het prachtig.


Let op dat je de omni niet te hoog zet, de meeste omni's stralen namelijk een beetje scheef omhoog en omdat 13 dB nogal een redelijk strak signaal geeft kan het zijn dat ze vlak eronder niet een goed signaal hebben. Wat ze wel eens doen is de omni daarom op de kop monteren zodat het signaal scheef naar beneden straalt ipv naar boven
Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels direct maar 2 besteld, eentje als open AP en eentje als knuttseldoos

voor in de mast. Op sveasoft had ik inmiddels al gekeken, ik hoop dat er op korte termijn een meshbox uitrolt.

 

Ik snap overigens niet hoe firmware die op GPL gebaseerd is commerciel kan gaan, want ze moeten de source toch openbaar maken binary hoeft dit bij mijn weten niet en in princiepe bij prereleases ook niet. Linksys is ook hier mee de "fout" in gegaan. Nja het opzetten van een crosscompiler gaat mijn pet toch te boven {erruuug stoffig Turbo C ++ uit de tijd dat ik voor m'n BBS in Pascal nog wel eens een scroller of een flyer maakte <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />} Maar voor geupte firmware houdt ik me altijd aan bevolen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />.

 

Moet ik eigelijk aleen nog ff een sprietje en een richt antenne in el kaar draaien. Het gebruik van een schotel antenne met een bi-quad voorzet element

of een in de lbnhouder gemonteerde cantenne {is een princiepe een golfpijp constructie} zoude op afstand hele aardige resultaten op moeten leveren.

 

Iemand ervaring hiermee?

 

Ik wil hiermee tzt wat gaan proef draaien, met name reflectie op torendaken in steden zouden wellicht goede resultaten kunnen opleveren.

 

Wachten op je nieuwe stukje speelgoed duurt altijd lang <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou wat denk je ? Bedrijven stoppen een hoop R&D tijd en geld in het ontwikkelen van hun produkten - en dan zouden ze dat zomaar vrijgeven ? Daarbij zouden ze dan ook hun voorsprong op de concurrent weggeven.

Zolang je de firmware niet baseert op sourcecode welke onder GPL is uitgegeven hoef je dat ook niet aan de gemeenschap te submitten. Tevens is het ook zo dat indien je wel je firmware op GPL sourcecode baseert, je er nog wel geld voor mag vragen. Echter dan moet je het wel vrijgeven als de koper daarom vraagt....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juist dat bedoelde ik dus te zeggen......In het geval van linksys gaat het om een hardware produckt voorzien van een firmware{welke software onder GPL bevatte zonder dat men zich aan de voorwaarden hield. Dus mooi minder tijd en geld hoeven te stoppen in R$D. Toen dit bekend werdt heeft men als nog gedeeltes vrij gegeven.

 

Seavsoft maakte een doorontwikkeling op basis van gedeeltelijk vrijgegeven Souce. Daar kun je je nou dus abonneren op. Maar omdat je als koper {net zo als jij zegt}recht hebt op de source en dit ook gewoon openbaar mag maken en aanpassingen er aan mag maken en verder verspreiden, lijkt dit me commerciel niet zo'n sucses. Goed ik snap best dat men daar gebedel om de source in het verkeerde keelgat is geschoten. Aan de anderekant zijn er alternatieven Wifibox en OpenWRT die wel hun broncode beshikbaar maken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

That's Right, PINK FLAMINGO !

 

Humax 5400Z -->Aston simba 202 draaibaar 60cm triax-->4x Dreambox 7000s met 80cm/1m/1,2m triax draaibaar met 160gb Samsung Spinpoint! Salora schotel 150cm draaibaar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...