Ga naar inhoud


Power aan/uit ir commando's


Gast Johan de Leng

Aanbevolen berichten

Ik maak gebruik van een universele afstandbediening die gebaseerd is op activiteiten, zoals 'Kijk televisie'. Aan de hand daarvan bepaald hij dat o.a. de Topfield (5000) aan gezet moet worden.

 

Normaal gesproken gaat dit uitstekend, want de ab onthoudt of de topfield al aan staat of niet. Helaas heeft de topfield maar één knop voor zowel uit als aan (Toggle).

 

Als de topfield door een geplande opname uit zichzelf is aangegaan en ik wil tv kijken, dan denkt de ab dat de topfield uit staat en stuurt het power-ir-signaal. Maar omdat dit dus dezelfde knop is voor uit, gaat de topfield uit ipv aan.

 

Is er bij iemand bekend of er ook 2 gescheiden ir-signalen bestaan voor de topfield? Één voor aan en één voor uit, zodat dit probleem niet meer op treed.

 

Eventueel kan ik ervoor kiezen dat de topfield altijd aan blijft staan om het probleem op te lossen, maar dat heb ik liever niet met de warmte ontwikkeling.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je zou het eens aan satwacher kunnen vragen die heeft contacten met de ontwikkelaars van de topfield. kijk maar even op **$*@*%*&^*#** voor zijn e-mail adres. Wil het zelf ook weten voor mijn Pronto

 

Groet, Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je het even hier posten als je het weet? Ik zou voor mijn Pronto NG ook graag weten of het gaat. Ik heb nu een schermpje ertussen gebouwd (eerst selecteer je dat je sat wil kijken, dan komt een schermpje met de vraag "is topfield aan?" (met yes en topfield-on knop) en dan pas door naar sat menu, maar dat is niet echt ideaal)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vraagt ie je ook af de stekker al in 't stopcontact zit ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Kun je misschien ook nog "'n schermpje voor inbouwen" !

 

vr.gr. Satfanatic. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

vr.gr. Satfanatic, 2x DM 500HD 1.6,  1x DM 7020HD OE 2.0,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er bestaan géén gescheiden IR codes voor in- en uitschakelen van de Topfield. Evenmin als voor vele andere apparaten. Ik heb hetzelfde probleem met mijn combinatie van TV, Topfield, DDdecoder en DVD speler. Allemaal hebben ze maar één code voor in- en uitschakelen. Dit probleem is ook op www.remotecentral.com uitgebreid aan de orde geweest en uiteraard niet opgelost. Om die reden heb ik het programmeren van mijn Pronto NG maar even voor me uitgeschoven. Het programmeren van dat ding is op zich al een uitdaging. Ik moet me er maar eens in gaan verdiepen.

De oplossing moet je zoeken in de richting van aparte aan/uit knoppen op je AB. Op de Pronto ga ik daar de hard buttons voor gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...