Ga naar inhoud


5400 RPM seagate schijven gewoon volop te krijgen


Gast

Aanbevolen berichten

Na wat rond gelezen te hebben schijnt dat veel mensen problemen hebben met de schijven in de topfield.

 

Gebruik gewoon 5400 toeren en je hebt geen last en zijn nog volop te krijgen.

 

download en dan is het plaatje duidelijk leesbaar.

post-9631-1318257916,9268_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


5400 is op zich wel een verbetering maar alleen is dit niet genoeg als oplossing van alle warmte-problemen. Verder is deze idd wel voldoende te verkrijgen, maar dan gaat het toch om 40 GB. De echte veelgebruikers willen toch iets van 160 of 200 en die is in 5400, logischerwijs, heel moeilijk te krijgen (te kopen trouwens ook <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De echte veelgebruikers willen toch iets van 160 of 200 en die is in 5400, logischerwijs, heel moeilijk te krijgen (te kopen trouwens ook )

 

Ben ik niet helemaal mee eens. Ik ben eergisteren naar Ridderkerk gereden (zonder bellen) en bij die "andere" gewoon een Samsung SV1604 opgehaald. ( 160 Gb, 5400 RPM)

Deze is gewoon op voorraad, € 99

Deze ingebouwd in mijn Topfield 4000......wat een rust.

Deze geeft minder lawaai dan de originele, die zelfs nog in een rubberen jasje zit.

Voor een test de hele nacht aangelaten, icm met een MM, maar het hele geval blijft gevoelsmatig (hoewel moeilijk te zeggen) iets kouder dan eerst. De tijdsverschuiving is aan, dus HD draait constant. Wat echt opvalt is de rust bij een opname van een stream, en tegelijker tijd bekijken van een andere opgenomen stream. Eerst was bij stille fragmenten een licht klikken van de HD hoorbaar, nu duidelijk minder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@WWW: die zaak in Ridderkerk is idd een van de weinigen die nog een dergelijke hd koopt. In het algemeen gaat de 5400 er toch wel uit denk ik zo. Ik vraag me af of ze groter dan 160 GB nog wel geproduceerd worden in 5400.

Ook ik ben trouwens zeer tevreden met de SV160: stil en doet niet moeilijk. Wel moest ik de pin0 doorknippen en wordt bij mij de HD wat langzamer gevonden door de Toppie dan dat bij de Seagate het geval was. Verder ben ik zeer blij dat ik niet iedere keer na hoef te denken of de HD al vol is. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gorilla King:

Citaat:
...........zeer tevreden met de SV160: stil en doet niet moeilijk. Wel moest ik de pin0 doorknippen en wordt bij mij de HD wat langzamer gevonden door de Toppie ...........

 

Hij is idd zeer stil. Maar waarom knipte je pin 0 door? Waarom was dat? Is hier niet nodig, drive werkt prima. Is dat dan ook niet de reden voor de langzame herkenning? Ik heb juist de indruk dat hij snel is, en direct het HD menu weergeeft? Waarbij heb jij het idee dat hij langzamer is, en welke firmware heb je geladen?

Wel heb ik nog vrij oude firmware erin zitten (15 juli 2002) Ik ben steeds 2-3 weken in Nl, en heb geen zin/tijd om daar druk over te maken, eerlijk gezegd (never change a winning team).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Maar waarom knipte je pin 0 door? Waarom was dat? Is hier niet nodig, drive werkt prima. Is dat dan ook niet de reden voor de langzame herkenning?

Ik heb die pin toen ik hem nieuw had doorgeknipt omdat ie hem helemaal niet herkende en dan moet je wat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> Ik heb er trouwens nu niet zo veel last van hoor dat ie iets langzamer is in de herkenning dan de Seagate. Dat ik dat idee hebt, komt gewoon omdat het automatisme waarmee ik vroeger na het opstarten iets ging doen, bij de seagate niet meer opgaat. Ik weet niet zo of het aan de firmware ligt, ook ik heb nog steeds die van mei 2003, ik vind de verbeteringen na die tijd niet echt schokkend. En idd never change a winning team <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

cheers

Gorilla King
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik heb geen pin 0 doorgeknipt.Ik denk dat het wat langer duurt met herkenning omdat het een grotere schijf is die wat langer nodig heeft om op te starten.Dit zie je ook als je de ontvanger uitschakeld.Dan zijn de puntjes in de display wat langer zichtbaar dan dij een 5400rpm schijf.

Is er soms iemand die weet of de topfield ook werkt met de 300gb/5400rpm van Maxtor?Of zou die te groot zijn

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Martins.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ook een tevreden gebruiker van de 160gb 5400rpm Samsung schijf. Lekkers stil en mijn toppie blijft een stuk koeler dan met de vorige 80gb Seagate schijf met rubberen jas.

 

Dat het menu soms wat traag reageert heeft alles te maken met het opspinnen van de schijf. Alleen als je timeshift constant aan hebt staan waarbij de schijf continu draait krijg je dus direct het menu.

 

Trouwens, als je de Samsung nieuw koopt, staat hij standaard in de "fast" modus die dus meer geluid maakt. Het is dus aan te raden de schijf eerst in een PC te hangen en met het Samsung tooltje "Hutil" (welke je hier kunt halen) op "quiet" te zetten. Dan is de schijf nagenoeg onhoorbaar, en tevens zal het de warmteontwikkeling ook ten goede komen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Open the pod bay doors, Hal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Is er soms iemand die weet of de topfield ook werkt met de 300gb/5400rpm van Maxtor?Of zou die te groot zijn
Ik heb ff voor je gekeken op board.topfield.de maar zelfs daar is er nog geen ervaring met een 300 wel schijnt een 250 volgens een paar te werken. Ik zie nog niet zo waarom een 300 niet zo werken, maar het blijft een kwestie van gewoon proberen, misschien kun je hem gewoon inwisselen in de winkel als het niet lukt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb in mijn TF4000 (tijdelijk??) een Maxtor Diamond 80G (7200 toeren) ingezet, omdat ik enkele dingen wilde overnemen van de originele schijf, en mijn vrouw niet nader te noemen zooi van RTL4 op zaterdag wilde opnemen.

 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het geluid en de warmte ontwikkeling allemaal vind meevallen!

 

Ik heb de laatste SW erop staan (van ehh maart 2004)

Er bleken zich wat kleine storinkjes voor te doen, maar die werden al eerder bemerkt en veroorzaakt door de zenderlijst.

Nadat ik de lijst heb gedowned van Murdock (ook daar staan wat kleine foutjes in <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />) en heb aangepast, is alles ok en werkt de TF weer prima.

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...