Ga naar inhoud


[DBOX-II] Philips DBOX2 afstandbediening


Gast random

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn Philips DBOX2 nu al een hele tijd, maar heb eigenlijk al vanaf het begin problemen met de afstandbediening. Het lijkt alsof de knoppen erg gevoelig zijn. Als ik naar het volgende of vorige kanaal wil springen komt het regelmatig voor dat er een aantal kanalen worden overgeslagen. Ook komt het af en toe voor dat de box vanzelf naar kanaal 8 of 9 springt tijdens het bedienen.

 

De batterijen vervangen heeft geen nut. Als ik een afstandbediening van een Nokia DBOX2 gebruik op mijn Philips blijft het probleem. Ik denk dus dat er iets in de box zelf verkeerd is. Het aanpassen van de afstandbediening in Neutrino/Enigma helpt ook niet, hij blijft te gevoelig.

 

Heeft iemand anders met een Philips DBOX2 hetzelfde probleem? Of wellicht een oplossing?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 31
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Is een bekend probleem bij de dbox-en. Er zijn wel oplossingen voor dit probleem, maar die helpen niet in 100% van de gevallen. Vooral op de duitse sites is veel te vinden over dit probleem. Ff zoeken met google op dbox2+forum

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zo iets van die duitse boards gehaald, wat zou moeten werken, maar het lijkt weinig nut te hebben.

 

Ik had 2 condensatoren over die ontvanger geslodeert, maar zonder echt resultaat eigenlijk. Als iemand het wel op heeft kunnen lossen hoor ik dat graag.

dbox2, wat een feest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inmiddels een beetje gezocht op de duitse forums en een interessant topic gevonden op het Linux-DBox2 forum. In dit topic staat dat het inderdaad een algemeen bekend probleem is van de philips dboxen. Er worden verschillende methoden beschreven om het probleem op te lossen, maar die blijken allemaal niet te werken.

 

Helemaal achteraan in het topic staat iemand die een microcontroller heeft geprogrammeerd die voor 10ms signaal doorlaat naar de box, en dan het signaal voor 100ms blokkeert. Dit blijkt wel goed te werken. Helaas staat er verder geen info over de gebruikte microcontroller. Misschien kan iemand met meer kennis hier eens naar kijken?

 

Het is namelijk best wel een vervelend probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In zowel Neutrino als Enigma kun je vertragingen instellen bij gebruik van de afstandbediening.

 

Dit heeft bij mij het probleem van te gevoelig reageren grotendeels opgelost. (overigens werkt dit bij Neutrino beter dan bij Enigma)

 

Van het spontaan naar kanaal 8 of 9 springen heb ik zelf geen last. Wellicht dat daarvoor een hardware modificatie oplossing bied.

 

Overigens wordt er op de betreffende site niet gezegd dat geen van de oplossingen werken. Er wordt gezegd dat niet elk van de oplossingen altijd werken. (is dus gewoon een kwestie van proberen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat instellen van de vertraging heeft ook geen nut! De afstandbediening blijft het probleem van het naar 8 of 9 springen houden. Ik zelf een tijdje terug bij een grote duitse winkel (die de laatste tijd in het nieuws is omtrent ontevreden werknemers) een universele en programmeerbare 8in1 afstandbediening gehaald (€6,99) waar ook de codes van de DBOX2 al standaad onder zaten (Sagem codes). Om de zoveel tijd hebben ze die dingen weer in de verkoop.

 

Deze afstandsbediening kent het probleem niet en werkt helemaal 100%! Alle mogelijkheden van de Philips DBOX2 afstanbediening zitten ook op die universele. Dus wellicht is dat een optie, want het is een vervelend probleem dat verspringen naar 8 en 9 en ook de fijn gevoeligheid ervan.

 

Als je een andere Afst. bed. wil kopen, zou ik wel een programmeerbare kopen omdat je dan de signalen er zelf kan inproggen (met org. Afst. Bed.) als de codes er niet standaar in zitten!

 

Veel andere mogelijkheden heb je volgens mij niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />!

 

Groeten en succes,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je antwoord JD. Ik heb hier nog ergens zo'n 8in1 afstandbediening liggen. Vanavond even proberen of hij goed werkt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Ik heb al een Nokia dbox2 afstandbediening getest, maar dat hielp helaas niet.

 

Het instellen van vertraging zoals tammabilly aangeeft helpt wel een beetje, maar het blijft gewoon uitermate vervelend zappen. In Enigma lijkt het alsof hij de instellingen gewoon negeert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Random,

 

Voor mijn Philips DBOX2 heb ik wel de instellingen van de Sagem gebruikt die al ingeprogt zaten in die duitse universele afst. bed.! Dus je kan alle setups voor de Nokia, Philips en Sagem eens proberen en de beste eruit pikken! Misschien dat alleen sagem en philips werken!

 

Laat even weten of het werkt....

 

Succes,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Edje!!

 

Kijk uit!!

 

Koop het beste een PROGRAMMEERBARE universele afstandbediening!!!

Stel dat de voor geproggede appratuur er niet bij zit in een gewone universele afst. bed. dan heb je er nog niets aan. Als je dus een programmeerbare koopt, kun je zelf altijd (in 95% van de gevalleb) nog de signalen erin zetten (middels de org. afst. bed.)!

 

Dus er is een wezenlijk verschil tussen een universele 4in1 of 8in1 afst. deb. of een PROGRAMMEERBARE universele 8in1 afs. deb.! Helaas kosten die programmeerbare erg duur (alleen die duitse winkel had ze de MEDION voor 6,99 dus dat valt HEEL erg mee)!

 

Dit ter info voordat dadelijk iedereen mij er op vast pint <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!!

 

groeten en jullie krijgen er geen spijt van!

 

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

@jd

 

werkt het bij jou met zo'n programmeerbare afstandsbediening? Ik heb een pioneer versterker met programmeerbare afstandbeding, en daar werkt het niet mee. Ook had ik ooit zo'n 1.4 ghz videozendertje gekocht, waar je ook de afstandbediening signalen mee zou moeten kunnen sturen, maar ook dit werkte niet. Lijkt wel een aparte standaart ofzo.

dbox2, wat een feest!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Sammieb,

 

Ik schrijf ook dat het in 95% van de gevallen werkt!

Zelf thuis een Pioneer audio set die ik ook niet in mijn prog. afst. bed. krijg! Maar eigenlijk al mijn andere aparatuur, zoals TV, Audio, Sat, wel!

Dus het is een kwestie van proberen. Ik denk dus dat de dbox wel werkt met zo'n universele of programeerbare universele afst. bed., maar dat kan ik niet garanderen. Die prog.afst.deb. van die duitse winkel (MEDION), werkt daar wel mee en dus neem ik aan dat dat ook wel met andere merken afst. bed. tre realiseren valt. Maar het blijft proberen natuurlijk en beste is dan om een prg. afst.bed te kopen.

 

Wel kan ik nog melden dat als je universele of prog. afst. bed. niet goed werkt (spring 2 kanelen verder ipv van 1) onder Neutrino danwel Enigma, je in de instellingen van je decoder de remote control delay hoger/lager kunt zetten. Dan werkt het perfect! Dat ge-eikel van dat hij van kanaal 331 in een keer naar kanaal 8 of 9 springt, daar heb je geen last meer van!

 

Groeten en succes,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

In dit geval je remote controle delay hoger zetten. Anders heb je kans dat het probleem alleen maar erger wordt.

Ik heb trouwens een universele remote bij L**n B*kk*r gekocht voor € 5,- deze kan mbv de codetabel voor de dbox geprogd worden. Werkt perfect en het probleem van het verspringen enz. lijkt vooralsnog hiermee opgelost.

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Gene,

 

Bedankt voor de info, nu kan iedereen daar een gewone universele halen dwaarvan men nu weet dat deze ook met DBOX werkt!

 

Dus allemaal naar Leen die ze wel even voor jullie bakt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!!

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...