Ga naar inhoud


Harde schijf wordt niet meer herkend.


Gast

Aanbevolen berichten

Help!!!! M'n topfield 4000pvr ziet zijn harde schijf niet meer. Ik kan nog gewoon televisie kijken maar in het menu kan het veld opnemen en hardeschijf opties niet meer aan. Ik heb van alles geprobeerd, nieuwe firmware, terug naar fabrieks instellingen en op mijn handen staan, helaas het werkt niet. Wie kent het verschijnsel en wat is de oplossing. Ik kan me haast niet voorstellen dat de HD het heeft begeven, ik kan alles verder gewoon nog doen, zelfs de spelletje werken nog (niet dat ik er ooit mee speel overigens). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nu wordt er bij inschakelen gevraagd te formatteren. Wanneer ik dit doe wist hij inderdaad de gegevens op schijf, waarna ik met OK bevestig en dan staat hij vast???????????? Schakel ik opnieuw in komt hij weer metr dezelfde vraag, Formatteren etc. etc . etc.

Wie o wie helpt me uit mijn probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klink misschien dom maar staat de jumper v/d HD wel op master? Met een Compaq PC hetzelfde gehad, na 1,5 jaar zag de PC opeens de schijf niet meer, vervolgens de jumper van CS op MS gezet en voila.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, ik denk dat Colani bedoeld dat het CS (Cable Select) ineens niet meer werkte en dat ie als ie als MASTER ONLY gejumpered staat wel dienst doet.

Kan inderdaad zomaar zijn. Maak hier echt de gekste dingen mee. Is in ieder geval altijd het proberen waard.

Als je HD niets doet hebbie er tenslotte ook nix an...;-)

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alvast bedankt voor alle suggesties, alleen ben bang dat de oplossing er nog niet bij zit. Ik heb in de tussentijd de HD verwijderd en weer terug geplaatst (wie weet waar het goed voor is) en we zijn weer een stap verde. Hij geeft hem weer aan in de menu lijst, echter zegt dat hij opneemt (rode bolletje komt in beeld en opname wordt weergegeven in het opname overzicht) echter de opname is 0 byte groot, kortom er niets.... af te spelen. Ik geloof dat ik gek wordt. Het is een orginele 80G schijf (special edition) ik vind het zo zonde er 100 Euro tegen aan te gooien als het probleem niet in de harde schijf zit.

 

Wie o wie verlost me?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even in de PC hangen en testen of de schijf goed is, werkt hij goed maar daarna niet in de TF probeer dan een willekeurige andere HD.

Het is wat omslachtig maar zo kom je er wel achter of het aan de TF of de HD ligt.

 

Succes ermee!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet te geloven, hij doet het weer. Hoe, ik heb de rode pin 1 van de harde schijf uitgeschakeld. Het heeft toch met de nieuwste software update te maken. Zou je toch niet verwachten als je een orginele fabrieks configuratie hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd toch wel raar dat dezelfde hd van het ene op het andere moment niet herkend wordt, en dat je hiervoor een pin doormoet knippen. Bij nieuwe HD's wist ik dit wel maar zo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Nou ja gelukkig opgelost <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...