Ga naar inhoud


Is dit een goede installatie?


Koen B

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

vandaag is een installateur eens komen kijken wat ik zoal zou kunnen installeren. Hij zegt het volgende:

 

-Vermits mijn vrij zicht beperkt is van ca. 30° oost tot ca. 5° west <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> raadt hij aan inplaats van een draaibaar systeem een ovaalvormige schotel te nemen. Ovaalvormig omdat je daar meer lnb's naast elkaar zou kunnen zetten dan bij een gewone schotel. (Ik ben de diameter vergeten te vragen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> maar ik lees op een kladbriefje precies 40 cm. diameter... Is toch veel te klein? Of hebben die ovalen dingen een groter rendement?) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

-Om als Vlaming NL te kunnen zien stelt hij een zes-in-één CAM voor. Hij zou die geporogrammeerd leveren. (Dit is me niet helemaal duidelijk. Welke zenders worden nog gecodeerd naast de NL-zenders, en is het mogelijk later eventueel zelf nieuwe keys hierin te zetten zonder jarenlang hogere wiskunde gestudeerd te hebben? Hoelang mag ik verwachten hiermee probleemloos te kunnen kijken voor ik problemen krijg? Weet hier echt niet veel van, als het te link wordt op het board te antwoorden kan iemand mij misschien per PM eens wat uitleg geven?) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

 

Prijzen:

-ovalen schotel: 250 euro

-single universele lnb's: 20 euro per stuk

-muurbeugel: 25 euro

-kabel + installatiekosten: 70 euro

-DiSecQswitch voor 6 lnb's: 30 euro

-geprogrammeerde zes-in-één-CAM: 115 euro <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

 

Graag zou ik van de forumleden wat feedback krijgen: wat denken jullie hiervan? Ziet dit er goed uit, zijn dit eerlijke prijzen, enz. Ook graag over die CAM wat meer uitleg.

 

Bedankt! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites


Prijzen:

ovalen schotel: 250 euro [color:"red"]Merk? hoe groot [/color]

-single universele lnb's: 20 euro per stuk[color:"red"] welk merk [/color] -

muurbeugel: 25 euro[color:"red"]is normale prijs [/color]

-kabel + installatiekosten: 70 euro

[color:"red"] is een redelijke prijs[/color]

-DiSecQswitch voor 6 lnb's: 30 euro

[color:"red"] is normale prijs [/color] -

geprogrammeerde zes-in-één-CAM: 115 euro [color:"red"] welk type daar hangt de prijs van af [/color]

Dreambox DM8000HD

 

AZBOX Premium +

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op zich is het idee wel aardig maar ik heb wel wat aanmerkingen:

 

* elips-schotel van 40cm ken ik niet, normaal formaat is 60-80cm. Topmodel in deze klasse is de Visiosat Bisat voor ca 120 euro en goedkoop is bijv. een Archsat- ca 40 euro

 

* cam: Matrix Reloaded cam is een goede keuze, kost ca. 75 euro met daarin de 10 NL basiszenders zolang die in Irdeto-1 uitzenden (vast nog wel een paar jaar), en nog veel buitenlandse gecodeerde pakketten zolang of wanneer ze gehackt zijn

 

* diseqc switch voor 6 LNB's: deze bestaan niet, max. is 4 LNB's en alleen met speciale constructies kan je meerdere switches combineren, maar dat is afhankelijk van je type receiver

 

Over cams als Matrix Reloaded, Magic, of Joker kun je met de search functie veel info vinden.

 

Overige prijzen zijn wel redelijk maar de schotel niet, of is dat toevallig een Wavefrontier Torodial 90?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo

 

Dan zou ik als ik jou was nog steeds voor een draaibaar systeem gaan.

 

Dit is aanzienlijk goedkoper dan de installatie die jij noemt :-)) en zal je meer plezier aan beleven.

 

En voor het geld wat er overblijft kan je toch een leuke kettingzaag kopen als je nog bomen in de weg hebt staan :::-)))

 

Mazlzlz

Avalon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben zo dom geweest helemaal niet te vragen naar de specificaties van de schotel, maar zal dat één dezer dagen alsnog doen.

 

@Bigfoot (of anderen): Wat is momenteel nog te zien met een MR en - voorzover je dat kan voorspellen - hoe lang zal het allemaal nog duren?

 

Als ik het juist heb moet ik bij een MR geen kaartje hebben, de CAM zelf bevat de nodige software en is eventueel naderhand herprogrammeerbaar, dacht ik... Verbeter me als ik het fout heb.

 

En dan gebruik je funkaartjes, goldkaartjes etc. in combinaties met een goedkopere CAM die op zich niets doet maar alleen maar de verbinding vormt tussen de ontvanger met z'n CI-slot en de eigenlijke decodeerinformatie, m.a.w. MR = info in de CAM, goedkopere CAM = info gehaald uit het kaartje dat je er in steekt.

 

Als ik het wel heb is het bijvoorbeeld niet mogelijk een funkaartje te steken in een MR.

 

Ik hoop dat ik niet te veel kemels heb geschoten. Anders is lachen toegestaan! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de Matrix Reloaded kan weldegelijk een kaart,

maar heeft als toegevoegde waarde dat dat in ieder geval bij de Nl-kanalen niet nodig is,

irdeto kan hij softwarematig doen.

 

Met deze CAM kun je in combinatie met de juiste kaart en sleutels verschillende zenders openen,

zoals dus de onlangs gekraakte Spaanse en Italiaanse SECA2 gebeuren in combinatie met een Titanium kaart.

Maarja voor hoelang je kijkplezier hiermee hebt is nooit te zeggen.

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik in de hele discussie mis is op welke deco moet het gaan werken. Indien je zo alles bij elkaar ziet (ex deco) zit je al op een heftig bedrag. Tel je er dan ook nog eens de prijs van de deco bij geen idee, maar zal wel een 2xCI systeem zijn, dan vermoed ik dat je beter uit bent met een Draaibaar systeem, stab of motec, schotel, lnb, dreambox. Alles bij elkaar plm. € 400,- - € 450,- .

Alleen dan nog zelf installeren... maar ja, da's de hobby.

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou, als ik jou was, ook een beetje kijken naar hoeveel je zelf kunt doen aan een installatie als er iets kapot gaat of als er iets vervangen moet worden. Het valt me toch wel op dat de installateur jou een voor de leek toch vrij ingewikkelde installatie met meerdere LNB's en dus ook redelijk lastig schakelingen adviseerd. Hou er dus rekening mee dat elke keer als er iets kapot gaat, je weer naar die installateur moet en dus moet betalen. Dit geldt ook voor de funkaart (6in1) die hij wel even kant-en-klaar voor je programmeert. Zoals te lezen is in de fora moet je deze kaart om de x weken opnieuw programmeren en dus moet je ook weer naar de installateur (kassa).

Oftewel ik vind dat je nogal afhankelijk gemaakt wordt van de installateur met dit advies. Ook vraag ik me af of het normaal is dat er aan een klant geadviseerd wordt om illegaal te kijken.

Mijn advies: neem als nieuweling een draaibare installatie en lees vooral veel op sat4all <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Suc6

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat vind ik een vreemd advies. Iemand zonder enige ervaring met satellietontvangst zou ik een astra-hotbird (of alleen astra) setje aanbieden.

Nooit een draaibare set.

Bovendien heeft hij een beperkt zicht van 30 tot 5 graden, dus kan hij alle interresante satellieten gewoon met een multifeed dish pakken en hoeft dan nooit te draaien. Dat is wel zo confortabel.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dit geldt ook voor de funkaart (6in1) die hij wel even kant-en-klaar voor je programmeert. Zoals te lezen is in de fora moet je deze kaart om de x weken opnieuw programmeren en dus moet je ook weer naar de installateur (kassa).


Volgens mij wou hij alleen NL zenders zien met die funcard. Die Irdeto1 sleutels zijn sinds 2000 ofzo ongewijzigd, en blijven zo tot 2007. Ik heb 'n Joker + Fun dus ik kan je over een weekje ofzo wel zeggen of die een maandelijkse update nodig heeft...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je bent vergeten te zeggen wat je WIL ontvangen.

 

Ik heb 'n schoteltje met een enkele LNB, op de Astra op 19 graden gemikt, en dat levert zo'n 500 TV "zenders" op waarvan er een stuk of 100 zinnig te bekijken zijn (ik sla de testkananen, Turkse, Spaanse etc. en betaalzenders dan over). Daarbij nog een stuk of 50 zinnige radiokanalen.

 

Alleen als je zenders wil ontvangen die NIET op deze sateliet zitten (bijvoorbeeld BBC), dan is een multi-kop uitvoering handig, maar 6 is toch echt overdreven.

 

Als je gewoon wil rondzappen, neem dan gewoon een draaibare schotel, levert je meer ontvangst voor veel minder geld. Je hoeft niet naar buiten te lopen, d'r zit dan gewoon een motortje op die door je tuner bediend kan worden.

 

Los daarvan is die knakker wel duur volgens mij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ToxicQ: Ben ik met je eens, dat zou nog eenvoudiger zijn. Ik ga er vanuit dat hij alle satellieten binnen zijn bereik wil ontvangen en dan is een draaibare set in verhouding tot het advies van de installateur om iets van een T90 te nemen simpeler omdat er minder (ingewikkelde) onderdelen in zitten.

 

Als KoenB echt rustig zou willen beginnen, is het idd beter om gewoon een vaste installatie met Astra, en eventueel Hotbird, te beginnen en dan eventueel deze set uit te bouwen. Kan ie gelijk kijken of ie het na een tijdje nog leuk vindt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> Het is sowieso niet zo gek vind ik om niet gelijk alles in een keer te kopen en gewoon eerst eens rond te kijken wat er allemaal is.

 

@Milo: dat is zo, alleen als je praat over een T90 en als ik het enthousiasme lees, dan is de kans groot dat op een gegeven moment die funkaarten ook gebruikt gaan worden voor andere zenders, die wel keywissels hebben. Probleem is idd dat niet helemaal duidelijk is wat KoenB wil ontvangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spijker op z'n kop Gorilla. Volgens mij is 't beste advies hier om niet meteen een smak geld uit te geven (anders PM ik je wel even m'n bankrekening nummer) maar eens met een vrij eenvoudig setje te beginnen qua ijzerwerk. Geloof me, je kunt al wekenlang hobbyen met een vaste schotel en een MR CAM.

 

Verder is de tuner nog niet aan de orde geweest. Voor mij is 90% van het schotelgenot wel de superhandige twin-tuner met harddisk. Alleen daarom al (en het beeldige beeld en het niet hoeven betalen van maandelijkse tol) zou ik nooit kabel willen.

 

En als je in de sleutelhackelarij wilt duiken met funkaartjes, "edelmetaal"-kaartjes, cams, emus en meer van dat spul dan is naast wat extra hardware enige computer kennis, internet access en vooral Google onontbeerlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alvast allemaal bedankt voor de antwoorden.

Mijn bedoeling is in de eerste plaats de NL-zenders te krijgen. Wat ik daarbovenop nog erbij krijg is meegenomen.

 

Ik heb inmiddels weer gebeld met de installateur.

Grootste vraagteken blijft voor mij de inderdaad nogal dure schotel! Het merk klonk door de telefoon ongeveer zoals 'Arsat', ik neem aan dat het om een 'Archsat' gaat (tenzij jullie een merk kennen dat Arsat heet?). Breedte is 1,30 meter.

-Is Archsat een goed merk?

-Is 250 euro, gelet op het feit dat Bigfoot zegt dat Archsat nogal goedkoop is, niet heel erg veel?

 

De lnb's zouden van Grundig zijn. Ik denk dat zijn prijs van 20 euro dan min of meer redelijk is.

 

Eén van de lnb's zou hij willen richten op Utosat. Wat is dit in godsnaam? Nooit van gehoord, ik neem aan dat dit een oude naam is of zo. Kan iemand mij hier enige duidelijkheid in verschaffen?

 

De CAM die hij voor 115 euro zou bezorgen zou naast de NL-kanalen ook 70 Franse zenders opendoen. Ik neem aan dat hij het dan over het Premièrepakket heeft? Gaat het hier, net als de NL-zenders met Irdeto 1, over een hack die waarschijnlijk nog enkele jaren kijkplezier garandeert of bestaat hier nog geen langdurige "oplossing" voor?

 

Ik kijk uit naar de reacties!

VU+ Duo2 + Wave Frontier T90 + Draaibaar 45 oost tot 15 west + hele zooi achterhaalde ontvangers 🙂

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...