Ga naar inhoud


Server, Laptop in Ad-Hoc mode


hce

Aanbevolen berichten

Ik heb een PC (win 2003 server) met een normale netwerkkaart en een Linksys WMP54G pci kaart. Van die 2 heb ik een network-bridge gemaakt. Die bridge kan vervolgens via "Routing and Remote Access" het internet op via mijn ISDN-kaart.

Routing and Remote Access deelt d.m.v. DHCP IP-adressen uit.

 

Verder heb ik een laptop met ingebouwde 11Mbit WiFi kaart en een PC met een normale netwerkkaart.

 

De draadloze verbinding lijkt te werken want de laptop krijgt van de server een IP-adres, maar als ik de server vanaf de laptop wil pingen (192.168.0.1) dan krijg ik een timeout. Het internet/netwerk kom ik ook niet op. De beveiliging heb ik al aangezet en uitgezet maar dat helpt ook niks.

 

Op de netwerkverbindingen zit geen firewall.

 

Wie heeft de gouden tip?

DM7000S - een image - Triax en rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik snap ff 1 ding niet waarom heb je een bridge gemaakt tussen die wireless en gewone netwerkkaart ? Kun je niet die bridge verwijderen en dan via Routing en Remote Access wizzard beide kaarten aan je ISDN koppelen? .

Waar krijgt ie dat DHCP adres van dan? heb je de dhcp-server wel draaien dan en de juiste scope ingesteld met goeie gateway en dns. en zorg ook dat je verschillende ranges draait op die wireless en gewone netwerkkaart, anders valt er niets te routeren.Mischien kun je eens het resultaat van ipconfig /all hier posten.

 

Ik bijna een zelfde soort setup alleen dan met w2k-server. Ik heb me netwerkaart(wired) in de 192.168.1.x range zitten en me wireless op de 192.168.0.x range , daarna met Routing en Remote Acccess ingesteld dat me wired de internetverbinding is (bij jouw dus je ISDN verbinding) en dit gerouteerd moet worden naar de wireless. Daarna de DHCP server scope op de wireless range goed zetten en gateway en dns adressen (en eventueel domein )toevoegen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow das een erg volledig antwoord.

Ik ga dit in alle rust doorlezen, proberen te begrijpen en toepassen.

 

Alvast bedankt! ik laat z.s.m. van me horen, hopenlijk wireless <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

DM7000S - een image - Triax en rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi JaNuZz,

 

Ik ben gisteravond eens bezig geweest.

De Routing en Remote Access(RRA) heb ik verwijderd en ben opnieuw begonnen.

Als interface voor het internet heb gekozen voor een nieuwe interface, die maak je dan aan het eind aan als de wizard bijna klaar is.

Toen ik in de wizard bij het gedeelte kwam waar je de netwerk interface kiest kon ik maar 1 interface kiezen, LAN of WiFi.

Heb toen LAN gekozen en naderhand geprobeerd de WiFi interface er handmatig in te plaatsen. Dit is niet gelukt. (ik moet zeggen dat ik weinig kaas heb gegeten van al de opties binnen RRA.

 

Vanmorgen dacht ik... laat ik eens iets anders proberen.

Internet Connection Sharing!

 

Ik heb dit net zo gedaan als een tijd terug met mijn eigen PC, welke 2 onboard netwerk kaarten heeft. Je bridged de 2 netwerk kaarten, deelt je internet connectie en geeft aan dat de bridge toegang heeft tot het internet.

Dit werkte "vroeger" prima, zowel mijn dreambox als laptop konden het internet op!

 

Als ik hetzelfde doe op de server, dus van de WiFi en LAN een bridge maken en vervolgens het internet deel, dan kom ik alleen via het bekabelde netwerk op het internet, niet via WiFi.

 

Volgens mij gedraagd WiFi in Ad-Hoc mode zich net ff anders dan een bedraade connectie met een crosskabel.

 

Moet ik dan toch maar een AP aanschaffen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

DM7000S - een image - Triax en rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het zelf niet met 2 netwerkkaarten die allebeide inet zouden moeten delen, maar met 1 dus kan ik helaas niet zelf checken.

Maar als je nu bv de vaste netwerkkaart een ip geeft die niet in de 192.168.0.x range zit en dan zorgt dat je die via RRA aan de praat krijgt zodat internet werkt op die kaart , en daarna als het werkt die kaart op internet delen zet (kan dat uberhaupt in w2k3 server?) . De wireless kaart zou dan een vast ip-adres krijgen van 192.168.0.1 en dhcp gaan uitdelen .

Maar lijkt me stug dat dat werken gaat omdat w2k3 zelf ook al een dhcp server en RRA aan boord heeft. Onder XP of w2k workstation zou het geen probleem geven.

 

Een AP is inderdaad de mooiste oplossing , en dan het AP aan de wired netwerkkaart hangen, dan kun je ook nog eens wat meer clients bedienen ipv ad-hoc. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Suc6,

 

Jan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na ongeveer 10 uur rotzooien (met een hoopheb ik idd maar besloten om een AP aan te schaffen. Deze is morgen in huis <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Is ook veiliger want in Ad-Hoc mode heb je geen WEP,WAP,WOP,WIP of hoe die technieken ook heten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Iig geval nog bedankt voor de hulp <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

DM7000S - een image - Triax en rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

In adhoc heb je zeker wel WEP en WPA. WPA heet hier WPANone (dit komt omdat in adhoc mode er geen sprake is van authenticatie en associatie dus de wijze waarop keys tot stand komen is iets anders).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kon het toen niet selecteren, maar ik had toen nog niet alle patches erop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Heb nu een WRT54G en dat werkt perfect.

DM7000S - een image - Triax en rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

leuk om te zien dat ik niet de enige ben met dit probleem, ik had de boel op een gegeven moment aan de praat dus zowel het netwerk werkte als draadloos via de laptop via de hoofdpc het net op (isdn). En toen....opeens wekrte het internet gedeelte niet meer, heb ondertussen alles op nieuw geinstalleerd maar krijg het niet meer aan de praat. De eerste keer heb ik het via de wizard geprobeerd maar die gooit inderdaad die bridge er tussen, dat werkte niet, toen handmatig bridge verwijderd, ip adressen uitgedeeld en huppeta. Maar waarom het na enige dagen opeens stopte met werken en waarom ik het nu niet meer aan de praat krijg is me een raadsel.

De laptop ziet wel de gateway naar internet ziet ook wanneer er verbinding is, maar wanneer ik wil internetten wil die toch een eigen verbinding op gaan zetten. Iemand anders nog een briljante ingeving?

 

thx Dan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb de handel toch weer aan de praat, bleek dat er opeens een statisch ip nummer aan mn laptop was gehangen en dat kan niet als je met de laptop via een andere pc het net op wil. Dus vinkje weggehaald en automatisch een ip adres krijgen en ja hoor werkt toch weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...