Ga naar inhoud


Boot-keuze??


Gast steven

Aanbevolen berichten

Op mijn pc heb een SCSI harde schijf gekoppeld aan een SCSI-controller, met daarop WINXP, en een gewone IDE harde schijf met WINME erop.

Nu wil ik bij het opstarten van mijn PC een keuze kunnen maken wie ik wil opstarten. Nu start hij op met de SCSI als C en de IDE als D schijf.

Weet iemand hoe dat moet worden ingesteld??

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bootmagic zal ik eens opzoeken....

Via BIOS heb ik al eens geprobeerd, maar leverde geen resultaat. En zal ik dan niet steeds weer met behulp van de BIOS moeten opstarten??!!

Ik zou graag eerst een keuze willen maken welk OS.

Maar ik ga er mee aan `t werk vannavond.

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat hem booten vanaf je scsi schijf (XP) en pas daar de boot.ini aan. Maak een verwijzing naar je 2e HD (ME) en je hebt een keuze menu bij het opstarten.

 

b.v.

 

[boot loader]

timeout=3

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP PRO " /noguiboot /fastdetect

multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows ME /noguiboot /fastdetect

Regards

 

'Life Is A Joke'

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Morgothzz,

 

Ik heb die boot.ini van jou domweg gecopieerd en in mijn boot.ini gezet, en iid krijg ik keurig het keuzemenu!! Alleen als ik mijn ME schijf kies, zegt hij ongeveer het volgende: schijconfiguratie probleem

Kan geselecteerde schijf niet lezen.

Controleer het pad naar opstart locatie.

 

Nu dacht ik....zoek in ME naar mijn boot.ini..maar niet te vinden??!!(want daar zal het juiste PAD wel instaan)

Het lijkt mij dat ik alleen nog het juiste PAD moet weten, maar hoe kom ik daar achter??

 

Hopelijk weet jij of iemand anders waar ik dat kan vinden.

Alvast bedankt!!

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die vind je inderdaad niet bij 95/98/ME. Alleen Windows NT (dus ook 2000 en XP) heeft een boot.ini. Je mag van geluk spreken dat Windows XP nog start -denk ik-, want als XP niet op de lokatie multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) stond was XP volgens mij nooit weer gestart en als gevolg daarvan had je boot.ini ook niet meer kunnen aanpassen.

 

Hij kan ME niet starten omdat die niet op lokatie multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1) staat. Die lokatie zal dus even moeten worden aangepast. Welke het moet zijn hangt een beetje van je schijfconfiguratie af (aan welke IDE-kabel hangt die harde schijf en issie master/slave) maar jij zit ook met een SCSI-schijf, dus ik heb geen idee wat 't moet zijn.

 

Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi geertendie

 

Mijn ME staat op een RAID controller, ik denk dat dat het probleem is.(schiet me net tebinnen)

Mijn XP PRO staat op SCSI met een bijbehorende adaptec controller.(als master denk ik, want ik kan hem WEL opstarten in het BOOT menu)

Het zal dus niet eenvoudig zijn om dat zomaar even in te stellen.

Ik ben altijd in voor suggesties.

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, nog een suggestie dan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Je zou nog een de XOSL-bootmanager kunnen proberen. Hij staat op www.xosl.org maar het lijkt erop dat die momenteel uit de lucht is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> Er stond ook b.v. (bijvoorbeeld) en niet "dit is de regel die je moet kopieeren".

 

Natuurlijk is elke boot.ini afhankelijk van je configuratie en de manier van partitioneren.

 

Ik had zelf ook al gemerkt dat als je een hd eerst als slave aan je stysteem had hangen en je maakte er later een primaire schijf van waar bij je de schijf aanpaste en er een extra primaire partitie opzette (om vanaf te booten) dat die partitie (ook al staat hij voor het oog aan het begin) niet automatisch als eerste partitie wordt gezien. Hij noteerd intern de volgorde van het aanmaken van de partities in je mbr (master boot records), zodat de regel multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.... niet meer opgaat.

 

De meeste mensen die een bestuuringsysteem instaleren zullen daar geen last van hebben omdat ze alles aan de operating system overlaten, maar als je regelmatig handmatig loopt te knoeien kan je dit soort dingen tegenkomen.

 

 

Mijn verhaal gaat ook alleen maar op als je 2 hd's aan je ide's hebt hangen en de os'en per hd hebt geinstalleerd. Zodra je gaat werken met Scsi of Raid moeten de regels gewijzigd worden.

 

Het is ook veel makkelijker om een los boot programma te installeren (b.v. van Acronis of het onder dos draaiende pqboot / pqboot32) maar het kan dus ook gewoon met het editten van de boot.ini op je primaire XP systeem als je de juiste partitie nummers weet en in welke volgorde de disk gezien wordt.

 

 

Uiteraard had ik dat er in eerste instantie al moeten bij vertellen maar dat is me ontschoten. Helaas ben ik ook maar een mens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Regards

 

'Life Is A Joke'

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Via msconfig kon ik ook de boot.ini bekijken en instellen, behalve idd de schijf waar ME opstaat.....die blijft grijs gekleurd, en ik kan er niets in wijzigen.

Helaas zal ik me dus moeten behelpen voorlopig.

 

Grtz, Steven

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...