Ga naar inhoud


WAP54G powerhack 100mW modificatie


JaNuZz

Aanbevolen berichten


leuke link, en als toevoeging dit werkt dus op de linksys 54G, maar dezelfde module wordt ook in andere systemen toegepast...

 

Ik werk hier met Belkin producten en deze bevatten dezelfde broadcom chipset, alleen de metalen afdichting is iets van andere vorm tov de foto van de linksys, de print is echter hetzelfde,

 

Ik heb hier nog een module liggen op reserve en zal de modificatie eens uitwerken, en meten wat het idd nu echt uitmaakt in vermogen, en wat het dan geeft in de praktijk.

 

Deze 3 tot 5 db wat het dus zou moeten uitmaken zijn wel net die paar db die net het laatste beetje doen, je zit dan net over het drempel vermogen heen blijkt in de praktijk.

 

Voor hun die dit ook willen doen, let wel als het 3db of meer scheeld is het wel een verdubbeling van vermogen.!!! dit betekend dus ook meer warmte afgifte, sneuvel risiko's door warmte zijn dus niet uitgesloten, en soldeer ervaring is hier echt een vereiste, gezien het zeer kleine formaat van de smd's.

 

ik zal de resultaten tzt wel eens laten horen..

 

je blijft met de 20dbm (100mw) wel binnen de legale grenzen met een standaard antenne op de AP of router.

 

bedoeld dus voor de:

 

* linksys 54G (ken het type verder niet)

* Belkin FSD-7230 gateway-router maar ook het access point ervan heeft dezelfde modulen.

 

 

groetjes jan,,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet Sjaak waarom ze standaard die dingen op 28mW gelocked hebben. De WRT54G heeft precies dezelfde chipset en daar zijn er genoeg van die met andere firmware hetzelfde uitvreten, en nog niemand die ooit zo'n ding opgeblazen heeft. Wat ik vermoed is omdat de broadcom op dat vermogen nogal wat "vervuiling" geeft over de band dat ze daarom het vermogen opzettelijk niet te hoog hebben ingesteld om dat te voorkomen.

Maar het kan natuurlijk wel iets uitmaken als je met de standaard antenne net niet genoeg hebt om bv door 2 verdiepingen beton heen moet en met deze modificatie net dat ietsje meer hebt.En als je toevallig toch al zo'n ding gekocht hebt, waarom niet ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Overigens een goede antenne helpt een stuk beter volgens mij, ik heb wel eens getest met variabele vermogens over een paar 100 meter en externe antenne's en toen maakte het niet zo heel veel verschil, mischien op langere afstanden wel. Het is natuurlijk 2weg verkeer dus de andere kant moet ook dat vermogen kunnen terugzenden anders helpt het nog niets.

maarja wie niet niet waagt... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga het dit weekend proberen.

Heb namelijk ook zo´n Linksys 54G en ben teleurgesteld over de prestaties.

Het apparaat staat hier bij mij in de basement (kantoor) en mijn woonkamer is daarboven.

Het signaal moet dus door een gewapend betonnen vloer waar ook nog vloerverwarming in zit.

Er is dus één verdieping hoger absoluut geen signaal meer. Ook niet als ik er met mijn laptop vlak boven ga staan. Dat is in feite een afstand van 3 mtr.

Terwijl mijn draadloze DECT telefoons en GSM er geen enkel probleem mee hebben

 

Hoe maak je dat ding eigenlijk los..? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@sjaak.. dect op 1600Mhz ?? laat ik de systemen nu altijd gebouwd hebben op 1880Mhz maar goed, dit ff terzijde dan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

Vandaag dus maar de hack eens doorgevoerd, en voor de anderen onder ons die er nu lol aan beleven en het ook willen doen, LET OP.! en normaal door ons herkenbare smd weerstand is al groter dan de afstand die je moet overbruggen.. de foto geeft een vals beeld weer van de werkelijkheid,dit is echt heel klein en vergt een goede ervaring met smd solderen,(normaal soldeer je smd niet..!!)

 

Dus bij het modificeren rees de vraag hoe krijg ik dit rotding op die print gemonteerd,, en daarbij kwam in me op het zou best wenselijk zijn om het schakelbaar te hebben..

Dus eerst op zoek naar een kleine micro switch met metaal behuizing en gevonden ook nog,,

ipv een smd heb ik aan de punten zoals aangegeven een zeer dunnen draad gesoldeerd, deze draadjes worden door een klein gaatje gemaakt in het deksel uitgevoerd naar buiten, op het deksel kwam dan de micro switch gesoldeerd en hieraan zijn dus de draadjes gesoldeerd met in één draad opgenomen een weerstand van 1K..

nu heb je de keus (en het werkt dus echt.) tussen standaard en hoog vermogen , nou ja 100mw hoog hmmm

 

metingen: AP of Router heeft externe antennen op vaste plek. laptop heeft ook externe antenne op vaste plek.

Voor de power meting maakte ik gebruik van een richtkopler op een dummyload die tot deze frequenties loopt, (de meeste dummy's gaan niet tot deze frequenties let hier mee op.)

 

Voor ik begon heb ik eerst met de laptop eens gekeken wat de sterkte waarden waren op afstand X en deze genoteerd dit heb ik met twee programma's "gemeten".

dus de ap afgekoppeld en op de werkbank gezet, de boel voor ESD beschermd en de gemeten met de richtkopler wat het vermogen was, Nu de modficatie doorgevoerd en afgewerkt, op dezelfde richtkopler bleek nu dat er idd wat meer power tot beschikking kwam een drie tot vier Db.

en dit was idd mooi schakelbaar ook nog, zonder hersterten van de AP/Router..

 

Nu de boel maar weer op zijn plek gezet en de antenne's maar weer aangesloten, de eerste meting was met de een veldsterkte meter en die gaf direct al meer an dan voorheen, dit bleek toch ook..

nu weer naar de laptop toe die nog steeds op dezelfde plek staat en stond (niemand die hem wou hebben schijbaar.) en wederom bekeken wat de sterkten gaven.

Het bleek idd op de uitlezing dat dit een 4 Db meer was.. leuk te zien dat die prog's ook nog wel eens kloppen.

 

ik werk met een linksys kaartje (11Mbit) in de laptop en het standaard progje erbij geeft een verbetering aan van link:26 naar 40% en quallity van 26 naar 40%

De andere prog die ik gebruik gaf een waarde aan van: interference:-81/80 Dbm en ging naar -78/77 Dbm

De signal ging van -81.4 naar -77.3 Dbm. wat dus mooi klopte met de uitlezing op de power meter.

 

Kortom je ziet het maakt wel degenlijk wel,, en vergeet niet één ding. een Db is een DB het maakt niet uit waar je deze winst behaald, de 4 Db die ik nu in de set haal kan ik verliezen in een antenne bv en toch hetzelfde resultaat halen, wat je ook doet aan verbeteringen elke Db is er één en dat is winst..Niet dat je door dubbel vermogen nu dubbel zover gaat komen ...echt niet. Maar 3Db is wel mooi net ff de drempel die je overgaat.

We laten het nu maar eens draaien (dat spul draait hier 24/7.) en zien dan wel wat het doet, het kan hooguit stuk gaan. al zit er ook niet op te wachten, maar we zien dan nog wel wat de warmte doet.

Wil je dit gebruiken voor Point to point verbindingen dan bedenk wel dat de andere zijde ook deze hack moet doorvoeren wil je de maximale performance uit je link halen, 1 zijde is leuk maar geeft geen verbetering, Offfff je moet je AP er mee uitrusten op de rondstraler omdat vaak clients een richt antennen gebruiken (8je bv) en daar hun voordeel mee halen ivm achtergrond ruis die de rondstraler wel oppikt, dan zal je verbinding wat stabieler worden, Niet echt verder tenzij gericht aan twee zijden...

 

mocht er nog wat uitkomen kwa warmte problemen of andere trubs door deze hack dan laat ik het nog weten..

 

suc-6 ermee allen die dit willen, en bedenk wel de garantie vervalt, en heb je Geen ervaring met smd, BLIJF ER AF.!!!!

 

En voor sjaak nog,, ik vermoed dat meneer zendamteur is, (geen piraat dus) en dan weet jij toch ook dat elke Db er één is en drie Db heel veel is,,je 50 watt 2mtr set moet dan wel van 50 naar 100 watt gebracht worden he,,voor die drie DB, dus dat doet echt wel wat ook in kleine vermogens, dat maakt niet uit een Db is een Db.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

groetjes jan, (ehhh ook zendamateur en netwerk bouwer voor dit soort zooi en dect.)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Interessant verhaal Jan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Zou je ook eens kunnen checken hoe groot het warmte verschil is binnenin met en zonder de powerhack?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@allen dan maar... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Op de vraag vanb januzz had ik wel gerekend en ook zelf wel bekeken, en door een stream verbinding continu te laten lopen voor lange tijd, zodat de module continu moet zenden en ontvangen,, kwam wel naar vorne dat het wat warmte aan gaat niet veel warmer wordt.

Kortom de module is er best op berekend om dit te kunnen doen en aan te kunnen,, echter.!!!! hou er wel rekening mee dat je de regeling van de power module hebt aangepast in een vaste instelling, dit betekend dat deze nu niet als het ergggggg warm wordt terug kan regelen... dus is de kast erg warm waarin de module zit en hij zit ook in een warme ruimte, zorg dan voor voldoende airflow dmv een blowertje van een oude vga kaart of zo. deze airflow is ruim voldoende om dan de boel heel te houden.

Het wordt dus niet zo warm dat je van sneuvelen moet spreken, die angst is ongegrond.

 

Het heeft hier de hele tijd gedraaid in stream en doet nog steed erg mooi,,

 

Suc6 dus met je evt aanpassing. en nogmaals....... heb je geen verstand van smd blijf er dan af en laat het doen door iemand die daar wel kundig in is,, stuk is echt stuk....

 

jan,,

Link naar reactie
Delen op andere sites

@sjaak and all

 

Deze meting later deed ik dus met vast opgestelde antenne's of deze nu exact 0Db zijn doet niet terzake, het gaat indezen om dezelfde antenne en om een bekende waarde wil je die meting kunnen doen, dat het een verbetering geeft is wel duidelijk omdat ik nu wel een hogere transfer heb op afstand van de AP/router terwijl dit voorheen met een lagere transfer ging,, dit omdat het signaal op het kantel punt kwam te liggen waarna het trug schakeld in transfersnelheid,, ik geef en gaf ook al aan het gaat hier nu niet om verder komen, maar om een stabielere verbinding, dus een betere rate in je transfer snelheid.

 

en als je echt maar meer in de Db gaat duiken is en blijft een Db een DB echt wel dus,, het gaat uiteindelijk om de erp van het gehele radio pad en waar je nu de Db's invuld maakt niet uit het totaal zal van belang zijn voor een stabiele verbinding. hiervoor heb ik ook al diverse metingen gedaan op frequenties boven 10000 Mhz (10Ghz) en dan teld dus echt wel elke Db ook in je zendertrap.

voorbeelden zijn verbindingen van 60km met 80Mw. met beeld en geluid,

 

En wat ik ook al aangaf is dat ik meet in een dummy van 50 ohm en niet op een antenne, en in die dummy meting is er al 4 db te zien, dit staat dus helemaal los van een agc.

 

Antenne metingen zijn me niet echt onbekend, deze zijn wel meerdere keren gedaan met referentie antennen en annalyzers, en geloof me maar dat ik echt wel een verschil waarneem.. je speciefieke 0Db antenne is niet eens daarbij van toepassing, dit mag ook rustig 7,5 Db zijn, als je maar weet dat het een vaste geijkte waarde is, wat als referentie dient,, kortom je referentie antenne moet een bekende vaste waarde hebben, dus vastgestelde waarde. Niet dat je zegt ik maak een dipool en die is per definitie 0 Db,, die vlieger gaat dus niet op, ook deze zal je eerst naast een echte referentie antenne moeten meten wil je de werkelijke waarde weten.

 

En voor het feit van gevoellige ontvanger, is zeker wat te zeggen, dat wel, maar in het hele radio pad is het een optel soms van Dbm's inclusief je ontvanger gevoeligheid, en dan kan het zijn dat je soms je rx poort ongevoellig moet maken wil je een goede ontvangst garanderen, omdat een gevoelige ontvanger ook beter storing kan op pikken, en je dan beter een krachtiger tx signaal neer kan zetten zodat de rx zijde wat minder mag zijn het feitelijke signaal is dan nog steeds sterk en de rommel in de omgeving komt slecht in de rx poort omdat deze dus wat doof is... exstra voorversterkers zijn leuk, maar versterken ook ruis en rommel net naast je.

 

Het radio pad is dus opgebouwd uit een berekening van levels wat je nodig hebt en die waarde weet je en bereken je, daarna is het zaak het pad op te bouwen en in te regelen, en dat houd in dat je soms aan de rx zijde juist gaat verzwakken en dan die verzwakking aan de tx zijde erbij neemt om dezelfde waarde van het pad te behouden,, resultaat een stabiele verbinding die minder last heeft van storingen, van onderlinge gebruikers en nabijheid signalen (grootsignaal gedrag) dit zie je dus vaak op telecom sites. (torens) tevens kan je dan ook met diverse filter methoden dit pad verbeteren, maar goed dat is geen hobby meer..

 

Wat voor wifi wel mooi kan zonder daadwerkelijk de regels te overtreden is een Ap te nemen met een rx en tx poort, waarbij de tx poort op een 8je komt en dus binnen de grenzen valt en op de rx poort sluit je een parabool aan die je een goeie rx versterking geeft, dit aan bijde zijden opgesteld geeft een grotere afstand mogenlijk met dezelfde en legale vermogens. en is makkelijk te realiseren voor de gewone man, zogezegt.

 

Zelf werk ik gewoon met 9Dbd rondstralers die gevoed worden met celflex coax 5/8 en 7/8 (3 en 4,5 cm diameter en niet gewoon in de winkel te koop.) demping op kabel is dus hier verwaarloosbaar en loop met de standaard instellingen met de laptop ook rustig een paar honderd meter weg, ook op meerdere 100mtr kan ik gewoon thuis zitten bij de mensen en conecten met mijn AP,, of de laptop met 40mtr coax conecten met de antenne en lekker wat rommelen en kijken wat er zo te vinden is. het kan dus best wel zolang je de hele zaak maar goed aanpakt, (waar investeer je in) en het pad goed berekend en in praktijk uitmeet..

 

Maar hier gaat het om de gewone man die met simpele middelen graag ook eens wat meer wil en kan met zijn wifi spullen, daarom is deze hack goed te doen als je soldeer kennis in huis hebt, en geeft je echt een verbetering in je randgebied,, ik zeg ook de hele tijd al, het gaat hier niet om verder komen maar om stabielere verbindingen..

 

de veldsterkte meter die ik gebruik is alleen maar om een optische waarde te hebben van dat er iets is,,hier kan ik nooit mee meten en zeggen dit is een vaste waarde,,dat moge duidelijk zijn, die metingen zijn dus gedaan op dummyloads via koplers. en als uiteindelijk resultaat is de gelijke VASTE opstellinge gebruikt die NIET van zijn plaats gaat totdat het project afgesloten wordt,,en dat laat dus zien dat het wel degenlijk wat uitmaakt...

 

No affence sjaak maar ik proef wel in je woord dat je het maar niks vind en niet geloofd in de Db theorie.. reken maar het een en ander na in pad berekeningen dan zie je het vanzelf wel...

 

affijn het blijft een kwestie van hoever wil je gaan,, dit werkt en is, zoals het heet, nabouw zeker.... en daar gaat het hier dus om,,muggenziften over db's en gevoelligheid is leuk maar daar komen we niet verder mee,,een goede hack echter die werkt is dan beter...

 

Groetjes jan,,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Hier staat de sveasoft versie....is net uit.

ftp.sveasoft.com/pub/Firmware_Freya-v2.06-1sv.zip

 

Sveasoft AB 2004-04-16

Changelog for Freya-v2.06-1sv

WAP54G Firmware

Changes from stock Linksys V2.06 firmware:

 

Channels 1-14

Telnet added

Bandwidth Mangement added

Txpwr added

Tx antenna added

Busybox updated with several utilites

- login and type "busybox"

Boot_wait set on boot

 

 

To DO:

Add wireless signal strength to Stats page

dd up to 10 WDS links

Add WDS P2P option

 

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb firmware versie v1.08 er in zitten! En nu moet ik eerst naar v1.0 of v1.1 voordat ik die gehackte firmware er in kan zetten??? Alleen waar vind ik de v1.0 v1.1 firmware????

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...