Ga naar inhoud


[DBOX-II] waar moet ik opletten!


d.ouwehand

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik kan een nokia d-box kopen... nu bezit ik zelf een extreem, maar kan deze kopen mooi voor erbij. maar nu is mijn vraag zit er nog veel verschil in de d-boxen van nokia of is er maar een soort.... en zijn deze gemakkelijk allcam te maken. heb wel ervaringen met andere ontvangers zoals philips maar deze zijn mijn niet bekend.

 

alvast bedankt voor jullie reactie.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nokia, Philips of Sagem, maakt eigenlijk niets uit.

Het verschil zit 'm in de C-Cube chip, Nokia heeft een GTX-versie, ondersteund transparantie in de menu's, ENX voor Sagem en Philips die dat niet ondersteund. Maar dat is echt een minimaal verschil.

 

Zodra er een linux-versie op draait biedt ie eigenlijk compleet Dreambox functionaliteit.

Allcam ern de hele handel loopt voortreffelijk, recorden naar pc-HD, afspelen, MP3 afspelen, de hele rataplan werkt super.

 

Oftewel, een absolute aanrader, en let op de prijs die je betaald.....

 

 

greetz,

Pekka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik neem aan dat je een nokia dbox2 bedoeld. Er zijn op dit gebied 3 merken: sagem, Philips en Nokia. Alle 3 de boxen zijn nagenoeg identiek. Echter, in de flash is er enig verschil de sagem heeft 1 flash chip, de andere hebben er 2. Dit heeft alleen gevolg voor het image dat je wilt gebruiken. In de werking zul je er niets van merken.

Heb zelf ook eerst een xtrreme gehad, maar sinds de aanschaf van de dbox2 is de xtreme weg. Alcamm hoef je er niet van te maken, dit is de dbox2 en uiteraard de dreambox al door de lunix. Updaten van de image of key's kun je op 2 manieren:

Internet rechtstreeks met de dbox, of via een verbinding met de pc. Het is maar waar je voor kiest.

ALs ik moet adviseren, neem een nokia of philips, deze werken perfect en geven weinig tot geen problemen. De sagem heeft iets meer werk omdat je de image om moet gaan zetten naar een 1x flash. Verder wel een perfecte machine.

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alvast bedankt voor jullie snelle reactie's dat was wel erg snel... nou extreem doe ik niet zo snel weg..(ik heb er eigenlijk nooit geen problemen mee gehad en de vrouw weet hoe deze werkt he) Ik heb het aparaat nog niet gezien, maar degene die ik sprak had het over een nokia d-box... is dit dan automatisch een II of bestaat er ook nog een d-box I??? De prijs die werd gevraag is € 120,- met kaart, schotel en lnb. nu zijn de laatste 2 niet zo belangrijk.

 

Alvast weer bedankt voor jullie tijd

 

groeten,

 

Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is inderdaad ook een DBOX-I. Deze kan echter niet met Linux draaien. (is wel alternatieve software voor. Zie hiervoor het Nokia forum)

 

Als het om een DBOX-II gaat voor dat geld moet je hem heel snel kopen.. (gemiddelde prijs voor een 2e hands d-box is 175 a 200 eur)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou goed mogelijk zijn dat jij het over een dbox I hebt. Persoonlijk zou ik die zeker niet aanraden.

Voor de prijs die jij noemt heb ik hem in ieder geval nog nooit aangeboden gezien. Maar ook ik kan mij vergissen... toch...

 

Mocht je wel interesse hebben in een echte dbox2 (voor het geval het een dbox I is) kijk dan eens hier.

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

hmmm,

 

 

net een Sagem 2xI nieuw gehad, tenminste nieuw, rechtstreeks van Premiere, dus ZGAN (nieuwer kun je ze zeker niet krijgen, 't zijn gerefurbishde dozen)

 

 

Greetz,

Pekka

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ pekka

zo eentje had ik ook maar dan van nokia <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> worden daar nagekeken en nieuw frontje opgezet zodat hij weer nieuw lijkt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

maar heb hem wel vanbinnen helemaal schoon gemaakt .. dus helemaal uit elkaar kapen met een sopje gewassen droog gemaakt , printplaat stof vrij gemaakt, ect en daarna in elkaar gezet en het lcd stekkertje beter vast gezet

 

werkt nu als een trein <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...