Ga naar inhoud


kaart ontvangst vergroten?


Gast

Aanbevolen berichten

hoi,

Ik heb wifi en werk met een laptop(AP= modem/router siemens santis 50, kaart= santis 50 wlan). Nu kan ik niet overal verbinding maken omdat dan het signaal veel te zwak is. kan ik hier iets aan doen? ik wil de AP niet verplaatsen. Kan ik misschien iets aan mijn kaartje doen bv een antenne aan maken ofzo? Of misschien iets aan de AP doen? Het mag niet te veel kosten. Ik ben nogal handig in solderen en van die dingen dus iets aanpassen zal geen probleem zijn.

Iemand ervaring of ideeën??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dogeyes.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


heeft er dan iemand een schema van de santis wlan pcmcia kaart???

 

ni veel volk hier precies <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Funny.

 

Als je in je gebied niet over al een mooie dekking hebt is het zaak eerst eens te gaan kijken waar jeje AP hebt staan, plaats nooit een Ap/Router aan de rand van je gebied maar probeer zoveel mogenlijk het midden te nemen en dan de hoogte als dit van toepassing is.

Slimmer is het dan ook en beter, om je Utp kabel te verlengen dan je Ap zo hoognodig op een rottige plekt te willen hebben, dus zoek eerst een goede plek in je gebied en ga dan kijken wat het doet kwa dekking.

 

Daarna kan je idd een antenne op je Ap of op je kaartje maken, of hier zit al een plugje op of je zal er één op moeten maken.

Het beste is om een kleine rondstraler te maken maar dit vergt ook wel einige zelfbouw kennis, men denkt daar nog te makkelijk over blijkt in het algemeen, een goed nabouw zeker ontwerk is het achtje of biquad antennetje, die is nabouw zeker en werkt altijd wel, zij het wat meer of minder maar werken doen ze bijna wel altijd, dit is dan een richt antenne dus hier voor zal je maybee je Ap weer anders moeten ophangen, die antenne kan je aansluiten op de antennepoort van je AP die al antenne's bezit intern/extern en zijn het er twee dan wordt er vaak maar 1 van gebruikt, sluit hem dan aan ipv de orginele antenne en kijk wat het doet,,is het slechter dan had je dus de andere poort moeten hebben. lees hiermaar eens verder op door op andere forums, waar ook veelvuldig gesproken wordt hoe te plaatsen en wat te doen, verzamel eerst je info voor je wat openhaald. ervaring is echt wel een vereiste, en handig zijn met solderen is niet van toepassing, je moet Weten wat je doet.....

 

 

eerste en beste methode,,zoek een hoge vrije plek voor je AP en breng je dsl of netwerk aansluiting naar die plek toe met je utp kabel,,dat is de meest makkelijke manier en goedkope manier en werkt het beste..

Telecom providers doen niets anders, plek zoeken hoogte bepalen en testen, daarna mast plaatsen en draaien,, en wij ons maar afvragen wrom die antennen niet op die flat kwamen die 100 meter verderop staat,,, nou daar zijn zo redenen voor dus,, eerst je dekkings gebied verkennen met metingen......

 

 

groetjes jan,,,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...