Ga naar inhoud


OFDM

Lid
  • Items

    1715
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    15

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Dus Magenta is van de Duitse Telekom? Dat is natuurlijk een grote speler die de middelen heeft om iets degelijks neer te zetten.
  2. Ik lees vooral veel klachten die te maken hebben jezelf uitleveren aan een provider en inperken van vrijheden. Daarnaast valt of staat goede functionaliteit met een perfect uitgewerkt software platform bij de provider. Ik zie het in de zakelijke markt ook nog niet zitten (als ooit). 1 klant heeft zich aan TV merk X verbonden met waarschijnlijk dure TV's en software issues. Een ander platform inderdaad traag zappen en minder mooi beeld. DVB-C geeft maximale vrijheid in TV hardware.
  3. We bedoelen hetzelfde, Nederlandse edities. Het lijkt me niet eens een groot verschil maken of Arqiva ze uit Engeland streamt of in Nederland "lokaal".
  4. Er staat dus ergens een grote mediaspeler met NL content. Zoiets als Netflix of The Box vroeger. Ik zal eens navragen hoe het staat met BBC UHD maar dat zal vast niet op satelliet komen aangezien Internet al als officiële opvolger is aangewezen.
  5. Ja die NL zenders zijn "binnenlands" en zullen wel glas aanvoer zijn. Er is UHD via Internet geweest, in elk geval de kroning. Ik weet niet of het al regulier is maar een kennis had dit bekeken.
  6. Als ik het zeker wil weten moet ik dat navragen maar ik geloof wel dat de Belgische zenders via glas gaan. Engeland is zeker satelliet geweest maar dat zou veranderd kunnen zijn. BBC wordt nog nergens in UHD doorgegeven? Kunnen is natuurlijk ja. Maar het lijkt me duurder om dezelfde betrouwbaarheid te bereiken voor een heel palet aan buitenlandse zenders want er is al satelliet ontvangst site redundancy.
  7. OFDM

    Montage Duo LNB

    Ik zie dat vooral als een verslechterd product bij uitval door regen. Een stemmetje in mij zegt dat er maar heel weinig kijkers over zullen gaan tot aanschaf van een grotere schotel. Dat is ook niet aan te raden als ze straks niets meer hebben.
  8. OFDM

    Montage Duo LNB

    Het is maar hoe de verdeling uitpakt. Als je hogere kosten van transponderhuur op 19,2 graden bij de klanten moet ophalen wordt het ook duurder.
  9. OFDM

    Montage Duo LNB

    Grappig dat er ook een echte verklaring is waarom ik vaak zie dat de klem op de 19,2 zit in plaats van 23,5 graden. Of dat ook de verklaring is voor de fout in de Wikipedia vraag ik me af. https://nl.wikipedia.org/wiki/Duo_LNB_60 Twee weken geleden heb ik gemeten aan een schotel waarbij de LNB zo gemonteerd zat. Ik stond op de ladder en het regende. Omdat het signaal op 23,5 graden niet tegenviel heb ik mijn tijd beter besteed. Nadeel is wel dat wanneer de LNB wat verdraait dit ten koste gaat van 23,5 graden in plaats van Duitsland.
  10. De baas van CrowdStrike, Georg Kurtz, heeft zijn excuses aangeboden voor de storing. Of zijn bedrijf gaat ten onder aan de schadeclaims of niemand wil zijn product nog hebben. Ik moet wel aan die boef van McAfee denken maar die is niet meer onder ons. Ik kom er net via Google achter dat hij een hoge functie heeft gehad bij McAfee lol.
  11. Als je in Nederland buitenlandse zenders kijkt levert satelliet altijd het beste beeld omdat IPTV aanbieders hetzelfde signaal ontvangen maar aanpassen om qua bitrate in het netwerk te passen. De Nederlandse zenders weet ik niet, daar maakt een provider compressie keuzes precies zoals CD dat ook doet.
  12. Mee eens maar dan zou ik jouw beschrijvende aanduiding voor kwaliteit toepassen. De signaalsterkte is vooral afhankelijk van de coax kabellengte en als die boven een bepaald niveau komt is het perfect. Dus daarvoor zou ik dan een aanduiding bedenken zoals kabel lengte goed of te lang? Is technisch wel lastig want je krijgt verschil per frequentie..
  13. Is die FEC verandering van 3/4 naar 5/6 een nieuwe trend op Hotbird? Ik kreeg ermee te maken op 11278.36
  14. Die Sony tabel is logaritmisch met een % als eenheid. Dat is een compromis maar goed werkbaar. Je hebt gelijk, bij 100% zie je niet of er nog meer in zit. Ik heb onlangs een kleine schotel uitgericht en op mijn best slechts enkele dB's regenreserve (geeft het meetinstrument berekend aan). De CD gecertificeerde Philips TV gaf aan 100% kwaliteit. Daar ben ik het niet mee eens maar voor de consument is het geruststellend. Voor de klant ook trouwens want ik had mijn werk goed gedaan lol.
  15. Het grootste deel van de klanten heeft het HD basispakket of HD plus en is 192 TV nu kwijt. Het headend geeft HEVC transparant door maar transcodeert niet. Dus de TV moet ook HEVC kunnen en daarop strandt het nog wel een paar jaar. Niet voor alle klanten en uiteraard worden TV toestellen op den duur vervangen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...