Ga naar inhoud


Eduard07

Lid
  • Items

    14154
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    66

1 Volger

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Oosterkwartier
  • Interesses
    Tweaken

Recente bezoekers van dit profiel

88273 profielweergaven
  1. Dat klopt. Maar blijft dat ook zo als SD overal wordt uitgeschakeld doordat HD de standaard norm is geworden en uitzendtechnieken/compressietechnieken verbeteren. Zeg nooit "nooit", al heeft breedband internet inmiddels de schotel in menig land verdrongen. 2014 is inmiddels wel 10 jaar geleden!
  2. Ik denk daarom dat dit een uitgelezen kans wordt voor de commerciëlen om van een vergissing af te komen. Tijden zijn sowieso nogal veranderd sinds de introductie van HD+,.
  3. @ceesv maar dat is allemaal inmiddels al heel lang geleden. Toen er nog geen UHD was. We gaan meemaken hoe de commerciëlen gaan reageren. Dat wordt gewoon knopen tellen.
  4. De SD uitschakeling van de publieken zou voor de Duitse commerciëlen een uitgelezen kans kunnen zijn zonder al te veel gezichtsverlies van die coderingsgekte af te komen.
  5. En dat zie ik eerder gebeuren. De Duitse commerciëlen kunnen beter gecodeerde pakketten UHD+ proberen te slijten als ze zo graag extra geld willen verdienen.
  6. @TonskidutchHet laat zich raden waarom dat nog niet is gebeurd. @ceesv, het zou me niet verbazen als dat gegeven inmiddels dik achterhaald is en er weinig SD kijkers overblijven (als ze er al zijn/waren) als de publieke zenders SD uitschakelen. Die SD transponders waren sowieso al pure luxe. Een HD sat ontvanger van Technisat kost nieuw nog maar een paar tientjes. SD ontvangers raak je aan de straatstenen niet meer kwijt.
  7. Klopt, maar ik doelde op het HD+ verhaal van de commerciëlen. Die zullen toch ooit ook eens moeten stoppen met SD. Er is inmiddels al lang geen SD sat ontvanger meer te koop. Behalve bij de Kringloop, misschien.
  8. Afschakeling SD transponders zou op zich al een behoorlijke besparing moeten opleveren.
  9. De SD signalen van zowel de Duitse publieke als van de commerciële zenders op de sat zijn altijd van hoge kwaliteit geweest. Ik heb altijd begrepen dat de Duitse commerciëlen (RTL/PRO7-SAT1) ongecodeerd in SD op de sat zijn blijven uitzenden omdat de publieke zenders dat ook deden. Als de publieke zenders stoppen met SD, dan zou dat argument komen te vervallen. Maar als de commerciële zenders ook zouden stoppen met SD per sat, dan zitten ze per saldo alleen nog achter een betaalmuur. En dan rijst de vraag of hun HD codering nog houdbaar is. (Bij Ziggo worden RTL en SAT1 inmiddels al in HD doorgegeven.)
  10. Benieuwd of, en zo ja, hoe de Duitse commerciëlen hierop gaan reageren.
  11. Ondertussen zit de Caroline organisatie op het Britse vasteland ook zeker niet stil met alleen 648 (en maandelijks in de weekends op 1368): https://radiovisie.eu/blad-2114-caroline-coastal-fm-nlpo-rpo-spotify/ https://www.carolinecoastal.co.uk/ (Volgens mij was dit nog niet eerder gepost.)
  12. China is momenteel agressiever dan ooit op de wereldmarkt. Kijk maar naar hun activiteiten in Afrika en Latijns Amerika. https://nos.nl/artikel/2536106-met-aangehaalde-broekriem-ontvangt-china-afrikaanse-leiders-in-peking En allemaal met een achterbakse knipoog naar Poetin. Het zijn twee-eentjes die Xi en Poetin op wereldschaal plegen. Luister niet naar hun woorden. Hun daden spreken boekdelen.
  13. https://tweakers.net/nieuws/226330/china-is-ontevreden-over-nieuwe-exportregels-voor-asmls-lithografiemachines.html Het Westen is in veel opzichten al heel lang "ontevreden" over "China's exportregels naar Europa". China negeert die kritiek al jaren. Andersom mag niet? Allemaal toneelspel voor de bühne van China. Het regime is geen haar beter dan dat van soortgenoot Poetin.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...