Ga naar inhoud


zzzzzz

Lid
  • Items

    1479
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Aanvullende info

  • Geslacht
    Gaat je nix aan

Recente bezoekers van dit profiel

9743 profielweergaven
  1. Misschien hopen ze dat wel. Ik weet niet of er op internet veel concurrentie is voor iemand in het buitenland om de Nederlandse zenders te zien? Ik bedoel dan wel legale concurrentie.
  2. Had je een Biden-momentje? Ik had nog niet in deze thread gereageerd, maar word plots vermeld, alsof ik hier iets geplaatst zou hebben. Noch bitterballen noch André Rieu zijn favorieten van mij, laat staan dat ik er enige interesse voor heb. Doet mij denken aan dit artikel: https://nieuwspaal.nl/biden-wenst-reagan-spoedig-herstel-toe/
  3. Dat klopt wel, maar dat belet niet dat je een soort klok curve gehad hebt. Er is inderdaad een tijd geweest dat je bijna niets van keuze had (1 of 2 zenders), dan is er een evolutie geweest naar massa's zenders (eerst buitenlandse, en dan een groot binnenlands aanbod), en nu zit je weer in de periode dat het aanbod van zenders weer schaarser wordt. Ik heb toch ook het gevoel dat de content serieus aan het verschralen is, en het vaak meer van hetzelfde is.
  4. Zou TV voor sommigen niet iets zijn als het weer, iets waar ze graag over klagen? Dan moeten ze weer iets anders zoeken om over te klagen...
  5. Het is echt geen onzin. Zo zijn er periodes van droogte, en moeten de gewone burgers en landbouwers zuinig zijn met water. Raad eens wie daaraan ontsnapt... Inderdaad, die data centra die hun serverruimtes moeten 24/7 koelen mogen ondertussen wel massa's water opslurpen. Het is natuurlijk veel meer dan TV opnames. Neem nu foto's, mails, enz. Je kunt dat allemaal in de cloud zetten, en iedereen verwacht dat dat 24/7 beschikbaar is. Opkuisen? Dat doet toch niemand? Dus die gegevens blijven maar groeien. Je redenering van 1x opgeslagen klopt dus niet. Immers, stel dat er 20.000 keer een aflevering van een film zou opgeslagen worden, omdat streaming niet bestaat. Op een bepaald moment is die film wel bij iedereen bekeken en verdwijnt hij, en als hij niet verdwijnt loopt de harddisk wel vol van die gebruikers. 's Nachts staat hun decoder ook in standby. Dat datacenter daarentegen zal die film maandenlang bijhouden, en alle servers moeten constant draaien, want die gegevens moeten ten allen tijde beschikbaar zijn. Het kan dan wel zijn dat het maar één keer wordt opgeslagen (in werkelijkheid iets meer, anders heb je geen redundantie voor mocht een schijf het laten afweten), maar er komt wel veel sneller data bij dan dat er weggaat.
  6. Dat klopt, maar je kunt niet opnemen en daarna met vertraging kijken als er geen lineaire TV meer uitgezonden wordt. Als iedereen dus pusht richting streaming, dan stopt dat systeem ook.
  7. Vraag is of dat wel waar is. Je kijkt wanneer je wilt, dat is wat je denkt. Het is echter de streaming provider die bepaalt wat beschikbaar is, wanneer, en tegen welke prijs. Regelmatig worden zaken aan dat streaming aanbod toegevoegd, maar andere zijn dan weer na een tijdje niet meer beschikbaar. Bij lineaire TV heb je zelf meer controle, je kunt namelijk opnemen en het blijft staan zolang jij dat wilt. Bij lineaire TV kun je in principe alles opnemen, bij streaming hangt het ervan af wat de uitzendrechten zijn, zo kun je een film soms achteraf niet bekijken via streaming, maar je had hem wel van lineaire TV kunnen opnemen. Bij lineaire TV is bij mij vooral de uitdaging niet te veel op te nemen, zodat ik tijd genoeg heb om het te bekijken, en ook het zendschema goed te volgen zodat ik altijd alle afleveringen van een serie heb (Autotimer helpt hier wel, maar die zendschema's zijn soms niet helemaal logisch). Ik geef dus de voorkeur aan lineaire TV. Als ik dan per ongeluk iets niet opgenomen heb, of de opname is mislukt, kan ik nog altijd terugvallen op streaming. Een laatste aspect aan streaming is de verborgen belasting op het milieu dat al die datacentra betekenen. Je neemt immers op in "the cloud", maar die zogenaamde wolk bestaat in werkelijkheid uit zwaar vervuilende mega datacentra, gigantische complexen waar data bewaard wordt, fysiek beschermd en bewaakt worden, met airco's die constant draaien, met een hoog waterverbruik en data die vaak veel te lang bewaard wordt en altijd maar groeit. De consument wordt de illusie voorgeschoteld dat hij plots minder het milieu belast als zijn ontvanger geen harde schijf of SSD meer heeft en alles streamt. De data om te kunnen streamen staat dan echter in die datacentra die 24/7 moeten beschikbaar zijn, en waarvoor de vereisten veel hoger liggen.
  8. En weer die typisch voor M7 klantonvriendelijke methode. Pagina's die over Antenne TV gaan zijn plots verwijderd, alsof ze nooit bestaan hebben.
  9. Gratis bestaat niet. Er is altijd iemand die betaalt, hoewel dat soms niet duidelijk zichtbaar is.
  10. 'Gratis' is daarbij een mooi eufemisme voor diefstal. Het zijn diegene die legaal kijken die het systeem financieel overeind houden, dat geldt voor alle aanbieders, ook voor TV Vlaanderen en Canal Digitaal. De dag dat de grote meerderheid illegaal kijkt, stort het systeem in.
  11. Als ik dat hier probeer kan ik enkel de Teletekst en/of DVB ondertitels kiezen die al in het bestand zitten. Extra .SRT ondertitels kan ik daarmee niet afspelen. Dat reageert wel anders als je geen TS bestand hebt, maar bijv. een MKV of een MP4. Vandaar dat ik ook sprak van hernoemen, maar dan kom je weer alle problemen tegen die ik eerder zei. (In de plaats van de Audio knop kan ik ook op de gele toets drukken, en dan kom ik op exact hetzelfde menu uit.)
  12. Ik vraag mij ook af wat de bedoeling van dit alles is. Is dit voor iemand die geen Engels begrijpt (zo'n automatische vertaling slaat de bal regelmatig mis)? Moeten die opnames jaren bewaard blijven? Indien niet, waarom is het dan zo erg dat je de EPG informatie niet ziet staan op je ontvanger?
  13. Dit is exact dezelfde vraag als een tijdje geleden gesteld is: Als het echt alleen maar dat is, is de eenvoudigste manier, om de extensie van de .TS file te veranderen in .MP4 Maar: Dit veronderstelt dat de .TS intern een H.264 video heeft. Als het om de oudere MPEG2 standaard gaat (dit hangt af van de zender waarover het gaat, Channel 5 is de oudere MPEG2!), zal dit niet werken Doorspoelen en terugspoelen zal niet zo goed lopen. Als je moet knippen in de .TS file dan wordt het weer een heel ander probleem, dan moet je tools hebben die de ondertiteling niet kwijtspelen, en de tijdscodes aanpassen volgens het stuk dat je weggeknipt hebt. Ik vraag mij af of het dus echt alleen maar dat is, of al die andere zaken er ook weer komen bij kijken. Is dit gewoon diezelfde persoon die dezelfde vraag via iemand anders stelt in de hoop dat er dan als bij toverslag een ander antwoord zal komen, want dit lijkt heel gelijkaardig (óók een MPEG2 bestand, óók met een vertaalde SRT, ook "gewoon afspelen", maar nadien bleken er heel wat meer eisen/verwachtingen te zijn).
  14. Ja, het is spijtig dat ze daar bij M7 zo onwillig of onbekwaam zijn, maar blijkbaar gaat MKVToolnix anders om met .TS bestanden dan TSDoctor/VideoRedo, anders zou het overal moeten werken. Ergens zou je moeten kunnen forceren dat hij naar pagina 888 zoekt voor zijn ondertiteling, maar ik vind die optie niet terug in de GUI, misschien dat het op de commandline wel mogelijk is, maar dat wordt dan weer ingewikkelder. Misschien inderdaad eens de makers van MKVToolnix contacteren, en vragen of je een kort voorbeeldje van zo'n file kunt doorsturen, zodat ze zelf eens kunnen testen.
  15. Ik heb het eens opgenomen met de module en van de kabel. Het ziet er anders uit met MediaInfo Tekst ID : 4203 (0x106B)-888 Menu-ID : 912 (0x390) Formaat : Teletext Subtitle Taal : Nederlands Taal, meer info : For hearing impaired people Hier ziet hij dat dus als Tekst, en bij Formaat: Teletext Subtitle. Bij TV Vlaanderen is dat geen Tekst meer, maar "Ander", en in plaats van Teletext Subtitle is het daar "Teletext". Ook de pagina ID lijkt mij daar onjuist, ondertiteling staat hier normaal op 888.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...